Vizitator Dgby Postat Ianuarie 4, 2017 Partajează Postat Ianuarie 4, 2017 Bună ziua! La mulţi ani! Am o întrebare în legătură cu aflarea curenţiilor din înfăşurare secundară a unui transformator , pentru bec am , U22 = 9V, R' = 1k, R" = 66. Din grafic => Ib = 0.3A, Rb = 30. Dacă aplic teorema 2 Kirchhoff pe ochiul ce conţine becul => I' = 0.009A iar din teorema 1 Kirchhoff => I" = 0.309A, dar dacă aplic teorema 2 Kirchhoff pe celălalt ochi => I" * R" = 0V în timp ce I" şi R" nu sunt egale cu 0 (am curent dar nu am tensiune), teorema 2 Kirchhoff nu se verifică. Care este explicaţia? Mulţumesc. Link spre comentariu
cirip Postat Ianuarie 20, 2017 Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 (editat) Salut,Probabil ca deja ai rezolvat, dar suspectez ca notatiile nu sunt corecte. Nu ai cum sa ai U22 si le bornele infasurarii si la bornele becului. Poate ca una e U22, iar cealalta este V22.In orice caz, cu datele problemei, tensiunea pe infasurarea trafului mie imi da de 29.394V. Editat Ianuarie 20, 2017 de cirip Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 (editat) I" * R" = 0V în timp ce I" şi R" nu sunt egale cu 0 (am curent dar nu am tensiune)In primul rand, gaseste 2 numere diferite de 0 care inmultite dau 0. In al doilea rand, nu poti avea curent fata sa ai o tensiune in practica. Nu am rabdare de calcule. Ai o rezistenta in paralel cu becul si una in serie. Vezi rezistenta echivalenta a circuitului si ai tensiunea de 9 v aplicata. Afli curentul usor, mai cauta la formule. Editat Ianuarie 21, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
puriu Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Becul este o rezistenta neliniara, iar rezistenta lui creste cu tensiunea, graficul este gresit. Trebuie refacut. Schema prezinta o sursa legata la o retea de rezistente. Curentul in sursa nu se calculeaza cu Kirchhoff, ci cu legea lui Ohm. Se calculeaza rezistenta echivalenta Re=R"+R'*Rb/(R'+Rb) si curentul prin sursa I=U22/Re. Deoarece Rb nu se cunoaste, i se da initial o valoare aproximativa, se calculeaza curentul prin bec si tensiunea la bornele sale, apoi se compara cu graficul. Daca eroarea este mare, se corecteaza Rb si se reia calculul. Dupa mai multe aproximatii succesive, rezultatele corespund. Link spre comentariu
Vizitator Dgby Postat Februarie 16, 2017 Partajează Postat Februarie 16, 2017 Bună ziua! Ulterior am aflat că tensiunea pe bec (notată Ub) nu era egala cu tensiunea U22. Iar până la urmă am reuşit să rezolv problema. Vă mulţumesc frumos pentru sfaturi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum