daniel ignat Postat Ianuarie 3, 2017 Partajează Postat Ianuarie 3, 2017 Salutare...am pe desktop dual-core,instalat un Windows 8.1,si vreau sa instalez si Linux,fara a renunta la Windows!Care sunt pasii de urmat?Pa. Link spre comentariu
menthorul Postat Ianuarie 22, 2017 Partajează Postat Ianuarie 22, 2017 1. Un cd boot—abil cu linuxul ales2. Activare la restartul calculatorului a secvenței de alegere a cd—ului.3. Urmarea pașilor de pe ecran, în funcție de distribuția aleasă.Sau tutoriale pe youtubeSucces! Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 22, 2017 Partajează Postat Ianuarie 22, 2017 Nu recomand instalarea a doua sisteme de operare pe acelasi HDD, e absolut preferabil sa adaugati un nou HDD, mai ales daca exista posibilitatea de a alege din BIOS/UEFI de a selecta HDD-ul de boot. In plus, procedand asa nu riscati sa stricati nimic de pe HDD-ul existent, in timpul instalarii Linux, HDD-ul cu Windows il deconectati temporar. Un HDD pe SATA de 80 GB costa de la 25 de lei... Link spre comentariu
cavit Postat Mai 13, 2017 Partajează Postat Mai 13, 2017 Ma chinui sa instalez un Ubuntu pe 32 biti pe un evo n600 celeron la 1600 am facut un stic butabil cu iso si buteza dupa care moare apare o iconita jos la mijoc cu un dreptunghi si un omulet intr-un cerc si moare. are un asistent de instalare pentru linux si pana la urma installeaza ceva dar da mesaju l(initramf) Unable to find a medium containing a live file sistem. oare am gresit ca am facut fat 32 si nu ext? Link spre comentariu
Liviu M Postat Mai 13, 2017 Partajează Postat Mai 13, 2017 Probabil ca cel mai simplu ar fi sa incerci cu un sistem de fisiere nativ (cred ca-s mai multe, nu doar ext, dar ext e foarte bun) si eventual sa ne spui si noua la ce rezultat ai ajuns. Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 13, 2017 Partajează Postat Mai 13, 2017 Ma chinui sa instalez un Ubuntu pe 32 biti pe un evo n600 celeron la 1600 am facut un stic butabil cu iso si buteza dupa care moare apare o iconita jos la mijoc cu un dreptunghi si un omulet intr-un cerc si moare. are un asistent de instalare pentru linux si pana la urma installeaza ceva dar da mesaju l(initramf) Unable to find a medium containing a live file sistem. oare am gresit ca am facut fat 32 si nu ext? da. chit că ubuntu e orice, numai Linux nu, ăla merge cel mai bine pe partiţii ext. poate fi instalat şi pe partiţii fat sau ntfs, dar trebuie făcute câteva setări şi editări din linia de comandă unde şi cum trebuie, şi dacă e prima oară când ai de-a face cu Linux... e... ăăă... problematic! ar fi o idee de urmat sfatul lui Spitfire. ba chiar ar fi bine să fie vorba de un pc complet separat, dacă e vre-o problemă, se reformatează hdd-ul şi reinstalează fără regrete! Link spre comentariu
digix Postat Mai 13, 2017 Partajează Postat Mai 13, 2017 Ubuntu este foarte usor de instalat. Daca inteleg bine te-ai blocat la partitii, iti trebuie o partitie de tip swap care poate avea ca dimensiune egalul memoriei din sistem si o partitie tip ext4 pentru sistemul de fisiere care poate fi ca marime ce a mai ramas liber pe hdd. In rest totul este cam automatizat. Link spre comentariu
Liviu M Postat Mai 13, 2017 Partajează Postat Mai 13, 2017 chit că ubuntu e orice, numai Linux nu, Altul. Are kernel de la Linus, e Linux. Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 13, 2017 Partajează Postat Mai 13, 2017 Altul. Are kernel de la Linus, e Linux. ... şi raţa pare gâscă, dar nu e. iar ubuntu e orice, numai Linux nu. sau ca să fiu mai explicit, e o clonă prost făcută de Debilian. Link spre comentariu
digix Postat Mai 13, 2017 Partajează Postat Mai 13, 2017 (editat) MifTy ce distributie foloseste ? Editat Mai 13, 2017 de digix Link spre comentariu
modoran Postat Mai 13, 2017 Partajează Postat Mai 13, 2017 Ubuntu este foarte usor de instalat. Daca inteleg bine te-ai blocat la partitii, iti trebuie o partitie de tip swap care poate avea ca dimensiune egalul memoriei din sistem si o partitie tip ext4 pentru sistemul de fisiere care poate fi ca marime ce a mai ramas liber pe hdd. In rest totul este cam automatizat. Partitia aia de tip swap e total optionala, merge foarte bine si fara ea. Alta e problema acolo. Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 13, 2017 Partajează Postat Mai 13, 2017 Ubuntu este foarte usor de instalat. Daca inteleg bine te-ai blocat la partitii, iti trebuie o partitie de tip swap care poate avea ca dimensiune egalul memoriei din sistem si o partitie tip ext4 pentru sistemul de fisiere care poate fi ca marime ce a mai ramas liber pe hdd. In rest totul este cam automatizat. de obicei se punea dublu, dar asta pe vremea când ramul nu era foarte mare. minimul e de 3 partiţii: boot, swap, sistem, de regulă se recomandă şi a 4-a, user. dacă e prima oară, şi ai la dispoziţie un pc cu un hard rezonabil de mare, pe care nu ai date importante, bootează-l, şterge-i toate partiţiile, apoi bootează cu cd/dvd de Baboontu! installerul o să-şi dea seama că ai un hdd nepartiţionat, şi una din posibilităţi ar fi să facă el automat tot ce trebuie. vezi că prostia asta sclipicioasă nu ştie de "root", doar de "user", aşa că parola de user e tot aia cu cea de root, vezi să n-o uiţi! şi să nu te miri prea tare când o să te pomeneşti cu el virusat! :P Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat Mai 13, 2017 Partajează Postat Mai 13, 2017 Si eu recomand instalarea pe harduri separate. In caz ca te hotarasti sa renunti la Linux, partitia care ai rezervat-o Linux-ului o vei pierde, pentru ca Windows-ul nu stie prea multe. Exemplu : am avut Linux instalat ceva timp. A trebuit sa instalez Windows pentru niste programe, iar acum nu mai pot accesa nici un hard. Daca reinstalez Linux le pot accesa fara probleme. Plus ca m-a tot stresat sa formatez singurul hard care il vedea pana am uitat ca am ceva date pe el si l-am formatat....Acum nu mai e nici ala disponibil. Ele sunt disponibile pe undeva, dar ala nu stie sa le afiseze in My computer, iar mie mi-e lene sa il fac pentru ca il folosesc destul de rar. Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 13, 2017 Partajează Postat Mai 13, 2017 MifTy ce distributie foloseste ? Debilian! :P porecla Debian-ului... a avut el şi momente când apăreau nişte versiuni total prafiste! ))))))) cine-a avut de-a face mai mult cu Debian îşi dă seama uşor că Baboontu e practic o clonă de Debian, cu deosebirea principală că-ţi bagă pe gât un cont unic, ca în win98, şi-ţi trânteşte by default un wallpaper căcăniu. iar când vezi şi că acceptă fără greţuri repo-urile debian oficiale, deja te-ai lămurit ce poate! ))))))))))) Link spre comentariu
Liviu M Postat Mai 13, 2017 Partajează Postat Mai 13, 2017 Ah, altu' care nu stie dar vorbeste. E drept ca de la mama lui root-ul e dezactivat, dar nu te impiedica nimeni sa-l activezi daca-ti trebuie. In rest, de cand a fost lansat a fost declarat ca un "Debian cu soft actual si usor de folosit". A trebuit sa instalez Windows pentru niste programe, iar acum nu mai pot accesa nici un hard. Cu fixmbr nu le poti "repara"? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum