validae Postat Ianuarie 2, 2017 Partajează Postat Ianuarie 2, 2017 Nu poți scoate 1A în condițiile de față, ci mai puțin. Ai încercat să introduci datele în calculatorul online ? Link spre comentariu
costi75 Postat Ianuarie 2, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2017 Am incercat, dar nu cunosc Vripple si Fmin . Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 2, 2017 Partajează Postat Ianuarie 2, 2017 Poate asa http://meprojects.sytes.net/?page_id=101 Link spre comentariu
costi75 Postat Ianuarie 2, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2017 Costi, nu vad ce componente are schema aia din link-ul tau. Plus ca e un site cam obscur (dpdv electronic).Descarca datasheet-ul lui 34063 (sunt exemple), citeste postul lui Marian, apoi fa exact ce e acolo.Daca vrei sa te joci cu valorile: http://www.bobtech.ro/tutoriale/componente-electronice/43-calculator-online-mc34063a-mc34063-step-down-step-up-inverterLE: a pus si Validae acelasi link la calculatorul online. Schema este identica, rezistenta din pin 2 este de 470ohmi, divizorul rezistiv l-am inlocuit cu un semireglabil de 10K si regleaza destul de bine. Tranzistorul este BD135. Poate asa http://meprojects.sytes.net/?page_id=101 Interesant, multumesc. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 3, 2017 Partajează Postat Ianuarie 3, 2017 Salut costi75,Cred ca intentia e sortita esecului asa cum e abordata. Incarcatorul ala e de fapt o sursa de tensiune stabilizata de 5V (probabil) la origine. Marind tensiunea la 8.4V si conectand-o direct la acumulatorii descarcati, o pui in scurt circuit. Nu e de mirare ca se incalzesc toate alea. Practic merge permanent in protectie. Singura solutie viabila, dar nepractica, este adaugarea unei bucle de stabilizare de curent, Rezistenta din pinul 7 face fix asta, realizeaza o bucla de stabilizare in curent, comandand o limitare de tip puls cu puls implementata intern in integrat, singurul inconvenient ce poate interveni ar putea fi ceva zgomot in inductanta in perioada cat limitara este activa, pentru ca se poate forta compensarea interna, insa nu se pune problema functionalitatii si nici a supraincalzirii indiferent de sarcina, atata vreme cat este implementat corect. Costi ti-am sugerat deja o schema, asta: http://s6.postimg.org/z4xvt6jkx/Schema.png Disipatia se transfera pe acel PNP, si pentru ca lucreaza in regim saturat/blocat, nu este foarte mare, deci nici radiatorul nu trebuie sa fie mare. Este insa esential pentru functionarea montajului, ca acel MC sa fie unul original, si nu una din multele clone chinezesti, si repet, eu suspectez ca integratul de la incarcatorul tau exact asta este, o clona, si spun asta in urma experientelor proprii cu astfel de incarcatoare. MC-uri foarte bune gasesti la TME, la fel si PNP-uri. Poti sa ma crezi sau poti sa nu ma crezi, imi este totuna, eu am studiat si testat integratele astea si stiu ce spun, daca nu te intereseaza schema mea este alta treaba, si atunci n-am decat sa ma retrag Spor. Link spre comentariu
costi75 Postat Ianuarie 6, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2017 Am intrat in posesia unui alt incarcator auto, mai ingrijit realizat, si cu o bobina mai mare, realizata pe un tor. Modificat la 8.4V acesta poate debita peste 1A cu icalzire a capsulei destul de maricica, dar la 600mA (inseriat cu o rezistenta de 1 ohm/3W) se comporta destul de bine, pachetul de acumulatori se incarca satisfacator. Probabil ca celalalt incarcator are un integrat mai prost, asa cum a spus Marian, deh se cunoaste experienta... Momentan nu am timp sa fac modificarea cu tranzistor PNP, dar o voi face in viitorul apropiat (gata vacanta ) Multumesc tuturor pentru ajutor. Validae, am observat si eu acum, ca anumite bobinute au valoarea inscrisa pe ele.....multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum