Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Multimetru Hp3490a

djvas

Postări Recomandate

Ultimul multimetru achizitionat este acest Hp3490A , din pacate defect. Este unul din primele multimetre digitale facute de HP ,cred ca la incepul anilor 70. Pretul a fost unul decent asha ca nu m-am putut abtine desi stiam ca este defect pe partea digitala. Sper sa reusesc sa-l repar ...

Pentru inceput niste poze cu el.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

partea de afisare ... 95% defectul este de aici.

2 ci-uri custom HP din care unul este EPROM :(

Posted Image

Au fost schimbati condensatorii din sursa

Posted Image

Placa DC .. un frumos ASIC HP

Posted Image

Placa OHM

Posted Image

Placa AC

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djvas

7

• dan cod

2

• leoncris

2

• winstyle

1

Top autori în acest subiect

Si mie imi place ! Mai ales selectorul de game.

@leoncris

Documentia am gasit-o scanata mult mai bine pe Electrotanya. Cea de pe site-ul oficial este aproape inutilizabila.

Am sapat putin prin el azi si deja am gasit un flip flop defect si suspectez si un numarator. Sper sa nu fie si vreun ASIC HP defect...

Asta e nasol la HP-uri... toate au CI-uri custom.

Link spre comentariu

Ultimul multimetru achizitionat este acest Hp3490A , din pacate defect. Este unul din primele multimetre digitale facute de HP ,cred ca la incepul anilor 70. Pretul a fost unul decent asha ca nu m-am putut abtine desi stiam ca este defect pe partea digitala. Sper sa reusesc sa-l repar ...

Ești electronist , membru ''elforum'' . Trebuie să reușești :)

Link spre comentariu

:)

Am scapat ieftin... doar un flip flop si un scurt la o poarta inversoare cauzat din neatentie de persoana de la care l-am cumparat.

Prima masuratoare

Posted Image

Urmeaza verificarea amanuntita pe toate domeniile .

Link spre comentariu

Primul "digital" tin minte ca avea afisajul cu nixie, ii zicea 3450A. Aparuse la inceputul anilor 70, au fost aduse si in Ro cateva exemplare, stiu ca avea referinta de tensiune pusa intr-un sandwich cu un element peltier, sa ii asigure o temperatura constanta.

Iar ca optiune exista un convertor rms cu transfer termic. Partea de afisare era plina de circuite TTL, nu prea avea asic-uri, se puteau depana relativ usor dar pt. vremea aia chiar erau ozn-uri....

Editat de dark_angel
Link spre comentariu

3450A o scula EXTREM de rara ! Oare o mai fi vreun exemplar intreg in Ro ? Inutil sa intreb daca stii pe cineva care are asha ceva si eventual il incurca .. :)

Link spre comentariu

Problemele apar in continuare .... la o verificare mai amanuntita am constatat ca sasiul este izolat de carcasa cu niste izolatori de plastic care au cedat.

Posted Image
Posted Image
Din fericire imprimantele 3D sunt foarte raspandite ... mai putin la mine :(
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am reusit in sfarsit sa printez piesele de plastic.

Posted Image

Consider ca am un nou multimetru perfect functional. Asha cum m-am obisnuit cu HP -urile... nici acesta nu a avut nevoie de calibrare. Ar mai fi de lucrat un pic la aspect, dar mai poate astepta.

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări