Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O noua barcuta de nadit se naste

Sylviu

Postări Recomandate

On 8/1/2018 at 2:48 AM, marik2500 said:

...Initial am vrut sa comand motorul 775 cu o punte H insa se cam încălzește la efort mai măricel ...

Daca pui schema aici, poate gasim o solutie ca sa nu se mai incalzeasca. Suntem destui care am facut punti H si merg bine-mersi.

Ce inseamna ca se incalzeste? Temperatura? Poze cu cablajul folosit ai?

Link spre comentariu

Trebuia sa-i pun racire si am crezut ca la test cu motorul in gol va tine  un pic dar s-a dus. Am renuntat la ea si am cumparat un ESC de 10A. Ala nu se incalzeste deloc, este OK , am reusit sa-l pot comanda cu Arduino. Puntea H este cea din imagine si se gaseste la Optimus Digital. Ea se intituleaza VNH2SP30!!! Codul de program e mult mai simplu la ESC decat cel pentru punte.

IMG_20180804_234557.jpg

Editat de marik2500
Link spre comentariu
La 01.08.2018 la 10:26, one a spus:

e la 15-20m d

Despre centrul de greutate al barcutei ce se poate spune? Unde trebuie sa fie plasat acesta si din care componente se poate muta? Cat sa fie unghiul maxim de virare al carmei? Va multumesc !!!

Link spre comentariu

Se pare ca ai renuntat la radiocomanda cu arduino ,caci ai un ubec si regulator ''extern'', in rest merge cam ca orice barca cu motor 755 si 12v ,se poate si mai bine dar e ok.

Link spre comentariu

Nu este cum ai crezut. Nu am renuntat la Telecomanda cu Arduino. Am folosit Ubec extern pentru ca ESC-ul nu are inclus BEC si aveam nevoie pentru a alimenta cu 5Vcc Arduino si servomotorul de directie si in viitor si cele de cuvare. La test am dat numai impulsuri la Joystick, barca poate mai mult insa mi-a fost frică sa nu zboare de pe ea capacul care era pus doar de formă. Multumiri lui Sylviu pentru pozele care m-au ajutat ori de cate ori aveam vre-0 nelamurire și lui Manolo pentru unele remarci in ,,chestiunile esențiale,, și nu numai !!!

Editat de marik2500
Link spre comentariu

Probabil ca ma derutat faptul ca nu am vazut antena de la receptor ,dar probabil ca o sa fie de la o radiocomanda dedicata, pina acum usor usor mergi pe realizarea unei barci conventionale ,adica BEC si regulator cumparat ,motor ,cirma ,ax etc.

Link spre comentariu

Partea radio e facuta de mine atat Tx cat si Rx cu Arduino.Antena doar o voi prelungi cu un cablu ecranat si mufe SMA pentru a o amplasa pe cocă. Aici ar fi partea mai ,,neconventionala,,. Cuvarea o voi face cu un potentiometru.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări