Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O noua barcuta de nadit se naste

Sylviu

Postări Recomandate

Marik, cat de "low cost" va fi ? Coca lui Manolo este din fibra, deci mult mai rezistenta si nu cred cu mult ca pret fata de ce ai luat tu. In sfarsit, fiecare dupa buget. Te astept cu poze din timpul lucrului. Succes ! 

Link spre comentariu

Cineva care a cumparat-o, nu stiu de ce nu i-a mai trebuit(ca nu a vrut sa-mi spuna) si a revandut-o cu bonus tevile si garniturile pentru cuve. Am platit 200 de lei cu tot cu curier. Ce sa fac sunt incepator si asa e omul cand ii lipseste rabdarea si nu asculta de aia mai ,,batrani,,!:scarpin

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am o intrebare. Cum sa fie elicea in raport cu cârma ca poziționare și distanță. Arborele la elice și carma cu ce se atanșează fața de coca navei??? Mulțumiri !!!

IMG_20180730_130727.jpg

Editat de marik2500
Link spre comentariu

Cirma se pozitioneaza fata de elice in asa fel incit sa o poti desuruba si sa ma ramina vo 4-5mm ,la coca de plastic nu sint expert in lipituri.

Link spre comentariu

Am ales ca motorizare una nu prea moderna. Motor 775 comandat de un Esc de 10 A la randul lui comandat de Arduino. Am 2/$ervouri unul mic SG90/si unul mai mare TGY-S450SB. Oare ala mic merge la cârmă, ca am vazut ca nu-i trebuie forta mare???

IMG_20180730_194754.jpg

Link spre comentariu

Ce face Arduino acolo? Intreb din curiozitate. 

Pune un servo echivalent S3003 ca cuplu. 2-4kg-cm. Acel SG90 e cam jucarie pentru barca ta.

Nu te gandi la consum, caci servo nu consuma decat cand il rotesti. Ceea ce este infim comparat cu consumul motorului.

@manolo, pune si tu niste poze de barci sa se vada cum se instaleaza propulsia. Sigur ai ceva la indemana. 

De asemenea, angrenajul carmei. Toti avem de invatat. Multumesc.

Link spre comentariu

Cu Arduino am facut Emitatorul si Receptorul. Emitatorul are un joystick pentru inainte/inapoi/stanga/dreapta si un potențiometru pentru cuvare. Initial am vrut sa comand motorul 775 cu o punte H insa se cam încălzește la efort mai măricel asa ca voi merge pe varianta unui ESC  de 10 A pentru motoare ,,brushed,, . Astea sunt ultimele noutăți.

RC_BOAT2.jpg

Editat de marik2500
Link spre comentariu

A fost o sugestie. Daca gaseste un adeziv mai bun, foarte bine. Depinde de aderenta plastic-metal. 

Receptorul ? Pana acum ai scutit ceva banuti cu statia de RC. Distanta maxima pana la cat poti duce barca in larg ? Comenzi pentru lumini ? Sau vor fi aprinse inainte de a trimite barca in larg ? Felicitari si asteptam poze si eventual testul barcutei.

Link spre comentariu

Felicitari pentru constructie.

La ce distanta merg modulele radio cu antena ?

Sunt NRF24L01+  ?

Cu antena PCB cred ca am ajuns pe la 15-20m dar as dori sa stiu raza acestora cu antena.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări