Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O noua barcuta de nadit se naste

Sylviu

Postări Recomandate

Ups ! este cumva un cuplaj elastic din cel spiralat? pentru CNC? daca da este cea mai proasta alegere ,suportul la motor din ce material este facut? si inca o nedumerire ce rol are acea teava de sub axul port elice?

Link spre comentariu

E un cuplaj elastic care se foloseste si la CNC, tot de la soerra l am luat.Alinierea am facut o cu axul motorului in cardan nu cu cuplaj.Pe cuplaj aveam pus banda rosie cat l am manevrat ca sa nu l indoi din greseala.Pe fundul cocii e pus o bara de ghidaj de 12mm ca sa am o greutate pe centru si sa echilibreze barca un pic pe centru.

Link spre comentariu

Daca ai sa te uiti la sensul spiralei vei vedea ca va avea tendinta sa se desfaca cind mergi inainte ,cred ca am fost primul care a adus in tara aceste cuplaje, si le-am dat gratis.

Nu ai spus din ce e facut suportul de motor, aia cu bara de 12mm nu am mai vazut pina acum ,deobicei se foloseste plumb cind faci echilibrarea finala.

Fara cuplaj fix nu vei face o aliniere corecta.Apropo cit are axul motorului?

Editat de manolo
Link spre comentariu

Suportul e din plastic de 4mm si vine taiat fix dupa coca. Am prins suportul de motor cu cardan si inainte de a le pun pe pozitie am dat cu silicon pe coca, de aia si actibildurile galbene ca sa stiu unde trebuia. Si numai am apasat in silicon si am aliniat.Axul motorului e de 4mm

Link spre comentariu

Nu este mai bun din aluminiu ? Ma gandesc ca bronzul o sa afecteze rau la turatii mari daca nu este echilibrat si e cam greu de echilibrat.

Daca nu vrei ceva prin care sa bagi surub, ci mai degraba presat sau poate putin lipit, sunt niste tevusoare de alama la Merlin.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Daca dai comanda poate iei si o elice graupner 3pale 35mm sau 40mm ,aici e greu de spus care ,se alege in functie de viteza si consum cu ajutorul unui wattmetru pus in barca ,dar care probabil nu-l ai si atunci proba in cada si cu un multimetru de 20A faci consumul cu diferite elici ,le notezi si pe balta vezi viteza si la final alegi elicea.

Link spre comentariu

Pana astept sa mi ajunga axul am inceput sa lucrez la partea de sus, am dat gaurile necesare si montat suporti de leduri fata/spate, bucsele pt bara de basculare, manerul de manevrare si am modificat radiocomanda.

Radiocomanda e un Radiolink T6EHP, si am modificat o ca bascularea sa se faca din cele 2 butoane on/Off de sus si sa se integreze cu modulul Blink2 pt lumini.

La toti suportii am dat cu silicon la montare, de acuma mai trebuie sa gasesc pozitia pt interupatorul ON/OFF si as vrea sa fac o antena exterioara. Poate imi spuneti de unde sa iau sau din ce sa fac, ca am inteles ca i de fapt un tub de silicon...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Antena as fixa-o in spatele barcii ,punctul cel mai de sus cu un pic de silicon ,eu la HK6S nu scot antena si am probat la 450m ,daca vrei sa scoti afara poti folosi o bucata de tub antitangle,o mina de pix, ventil de bicicleta ,sau cumperi un fir siliconic AWG 16 de la sierra si scoti o bucata de izolatie.

Link spre comentariu

Zilele astea am avansat mult cu barcuta,

Am montat cupla rigida, motorul, carma si servo, ESC ul cu sistemul de racire pe apa, montat elice de 40mm cu 3 pale si merge super. Am facut un test in cada, datorita tijei aceleia care am pus o pe centrul barcii in nervura coca e foarte stabila, isi revine foarte usor pe centru, iar barcuta o sa aiba ceva viteza la cum impingea apa :d

La partea superioara am montat servourile si sistemul de rabatare a cuvelor, merg foarte bine, am montat sistemul elecrtic pt servo, lumini, far si modulul Blink2, de acuma mai am de montat farul, manerul si sa fac instalatia electrica de la conectarea bateriei la interupatorul general si restul.

Am facut si un suport de barcuta dar trebuie sa o mai ingustez 2-3 cm ca nu mi prea place cum se aseaza barcuta.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Editat de Sylviu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări