Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem off grid 1,5 KW

Vizitator lighthotspot

Postări Recomandate

Vizitator lighthotspot

La multi ani

O sa fiu posesorul a 30 buc panouri fotovoltaice amorfe de 50W fiecare. Am un inverter de 2,5 KW cu intrare 600Vcc si iesire 230Vca cu sinusoida pura.

Posed deja un sistem back up format dintr-un UPS 1000W adaptat la trei acumulatori auto de 100A fiecare.Il folosesc acum pentru back up la doua servere care consuma cam 800Wh si cu 300A merge cam 5 - 6 ore

Intrebari:

Panourile trebuiesc amplasate cam la 50 60 m de locatia serverelor. Ce conductor sa folosesc de la panourile fotovoltaice la inverter?

Imi tine acest sistem serverele ziua off grid?

Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rinaldoparaipan

3

• cavit

1

• daniel_88

1

Nu avem toate informatiile necesare pentru a emite o opinie.

, Totusi anumite aspecte sunt mai probabile, invertor cu intrare la tensiune asa mare este de obicei ongrid 600v poate fi tensiunea maxima, sunt si aici doua variante, una cu invertor boost care pleaca de pe la 90v si una fara care pleaca de pe la 400v panou la 50w este de obicei de 12v cu exceptia celor film subtire de 40 60v in varianata in care sunt de 12v se vor monta toate in serie, in caz ca invertorul are convertor boost la intrare va functiona fara probleme, in caz ca nu are va functiona marginal e posibil sa nu atinga punctul de MPP.

Panourile pot fi conectate cu conductor de 2,5 obisnuit pentru instalatii pierderile sunt rezonabile.

In caz ca panourile au mai mult de 12v este foarte important ca tensiunea Voc a ariei asamblate sa nu depasasca 600v astfel invertorul se arde.

Sistemul rezultat va fi unul ongrid, poate prelua consumul cand e soare dar surplusul va merge in grid si il platesi ca si cand l-ai fi consumat, necesita o automatizare cu dump load.

Acumulatorii auto nu sunt specializati pentru ciclare, asa ca nu e recomandat sa faceti sistem offgrid cu acestea oricum sistemul rezultat din ups si sistemul pv ongrid nu le va cicla ci le tine incarcate.

Daca incercati sa intrati cu invertorul ongrid dupa ups e posibil ca ups-ul sa nu permita transferul invers al surplusului de putere si invertorul se va opri, o eventualitate neplacuta este sa avarieze UPS-ul dar, exista posibilitatea ca invertorul sa functioneze cu putere limitata la cat se consuma si sa faca ceea ce doriti de fapt dar, nu este sigur.

Link spre comentariu

Daca mergi pe tensiune mare merge cum zice colegul. Presupun ca vrei sa legi cate 10 in serie, 3 siruri in paralel ca sa te duci cu tensiunea pe la 600v. Vei avea un curent de cca 3A. Asta cu ajunsul energiei e relativa. Poate nu e soare tot timpul, nu ne-ai spus cat consuma serverul si nu ma apuc sa calculez din back-up-ul mentionat.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator lighthotspot

Revin cu foto despre servere si ups

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

free image hosting

Ce as vrea eu e sa alimentez din panouri acest ups iar el sa isi faca treaba in continuare ca si de la retea.

Seara sa treaca automat pe renel iar dimineata viceveresa (panouri)

multumesc

Link spre comentariu

Invertorul on-grid functioneaza in paralel cu reteaua pentru sincronizarea sinusoidei. NU il poti lega direct la UPS.

Vei avea legate pe retea invertorul si UPS-ul.Acesta nu va trece pe baterii decat daca dispare reteaua.

Deci noaptea vei consuma tot din retea.Atentie la 3 lucruri:

1.Asa cum a spus si @cavit, surplusul de energie din panouri il bagi in retea si il platesti.Daca ai un anume tip de contor, e si mai rau, apare pe display "tensiune inversa" si se poate interpreta ca incercare de fraudare.Am vazut cazuri.

2.NU poti lega decat maxim 9 panouri in serie-au Voc 63V iar iarna se poate depasi valoarea.

3.Cumpara cablu special de fotovoltaic care rezista la UV.Cel normal se coace in timp, si cu 600V in el nu e prea placut sa ai izolatia crapata.

Link spre comentariu
Vizitator lighthotspot

Va multumesc pentru sfaturi, si ma bucur ca am ajuns pe acest forum.

Sunteti niste inimosi si orice ajutor teoretic mi-ar fi binevenit.

Va multumesc....

Link spre comentariu

Cred ca mai fiabil ar fi sa incarci ziua baterii si sa le utilizezi noaptea. Ziua stai la retea. Nu poti sta ziua exclusiv pe solar, daca vine norul ce te faci? Asa, noaptea ai un stoc de energie pe care o tragi pana la epuizare si ai o singura tranzitie.

Link spre comentariu

Nu le am inca, o sa fie $70 buc dar numai cand am o solutie tehnica pentru necesitatile in acest caz.

70$ bucata???Adica 65Euro?La 50W amorf e enorm pretul.Iese cam 1,3 Euro/watt.Eu zic sa te mai gandesti.

S-a ajuns ca panourile SH-bune, testate sa coste 0,5euro/watt

Cu 0,89 euro/watt iei noi policristaline.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări