Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Desfintarea posturilor de control

Vizitator maistrul

Postări Recomandate

Vizitator maistrul

Vreau sa va zic o treaba.Inainte de 89 pe drumuri erau posturi de control si militianu verifica masinile iar accidente era foarte rare.Eu nu intaleg de ce astia de acum le-a desfintat.Nu ar fi bine sa le faca inapoi ca n-ar mai muri atitia oameni dupa sosele.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marius75

4

• florinellll

3

• Ion_Bumbu

3

• validae

2

Top autori în acest subiect

Posturile de control era un mijloc a comunistilor de a tine lumea sub control si nu numai neaparat a soferilor.Acolo te controla ce transporti ,unde ai fost,de ce la ora aia,etc.Bine ca le-au desfiintat.Si mai bine era daca la cei prinsi bauti la volan le-ar lua carnetul pe viata,si daca ar da carnet doar celor care intr-adevar merita.

Link spre comentariu
Vizitator maistrul

Sa sti ca era bine,ca oameni era linistiti si avea frica de ceva.Acuma vezi pe la jurnale ca a batut politustu.Pe timpu ala nu avea nimeni curaju sa dea in militian.Si cu bauturi la volan nici eu nu is de acord.Ai baut stai acasa na-i ce cata la volan.Da nu vezi ca fac astia tineri accidente,ca am vazut ieri la jurnal pe unu care de abia isi luase carnetu si a intrat intr-un stilp cu indicator si a omorit o fata.Rau e ca cum face baietu 18 ani taticutu si mamica lui ia carnet si masina puternica si baietu o baga in gard.La 18 ani nu are mintea ca a unui om mare si zice ca orice cioara se maninca.Pe vremea mea se dadea si proba de condus noaptea si poligon cu garare.Pe astia de ia carnete acuma nu stie sa parcheze o masina.E trist si ma doare cumna ajuns tara asta.

Link spre comentariu

În '94 când mi-am adus trabiu' din Polonia, la ruşi (Ucraina) între Lvov şi Cernăuţi

m-a prins noaptea (am circulat noaptea) iar între cele două localităţi am trecut

prin două intersecţii mari, cu patru drumuri în cruce, habar n-am care-s alea,

ţin minte că erau puse bariere (obstacole) în drum, era loc cât să poată trece numai o maşină.

Parcă erau şi miliţieni în intersecţii, numai cred că dormeau în maşină, oricum n-am scăpat, pe lângă

Cernăuţi m-a oprit unul care insista că am trecut pe roşu, era un semafor pus pe un drum drept,

fără intersecţie. N-am înţeles nimic, i -am dat "tradiţia" şi am putut pleca mai departe.

Culmea e că vorbea şi româneşte...

Îs curios dacă mai au şi-n mileniul ăsta intersecţiile gâtuite...

P.S.:

(pentru maistrul, d-ta ai deschis acest subiect... )

Poa' să scriu şi eu aci cum se fac reglajele la Trabant ?

Sau să mă mut pe subiectul de la tăblărie auto...

Link spre comentariu
Vizitator maistrul

Eu cred ca poti sa scri dar dincolo la mecanica ca sa nu se supere administratia,ca aici se vorbeste de legi auto.

Scrie mai bine acolo unde am zis eu de reglajul cu aprinderea si carburatia.

Link spre comentariu

Eu o să fac acest avertisment public, să nu se creadă că am ceva personal cu cineva.

maistrul, dacă nu scrii corect de acum încolo, te voi suspenda pentru încălcarea repetată a Regulamentului. Nu știu dacă ai mai avut și alte conturi înainte pe forum, deși suspectez asta, dar modul de scriere este insultător pentru Limba Română și încalcă Regulamentul. Se mai admite uneori faptul că din grabă poți să mai omiți o virgulă, o cratimă sau un punct.Dar să scrii continuu fără să folosești majuscule nici măcar la nume proprii și fără să articulezi corect este inadmisibil pentru cineva care se intitulează ,,maistru,,.Ori postezi conform Regulamentului, ori nu mai posta deloc.

Link spre comentariu
Vizitator maistrul

O sa am o rugaminte,anume daca se poate muta aceasta discutie la divertisment,pentru ca vad ca aici nu prezinta interes.La divertisment vad ca audienta e mai mare.

Link spre comentariu

Nu contează secțiunea unde postezi, interesul e dat de postarea în sine, cine crezi că mai e interesat acum de istoriile cu milițieni din timpul comuniștilor, mulți vor să le uite, nu să și le amintească....

Link spre comentariu

Posturile de control era un mijloc a comunistilor de a tine lumea sub control si nu numai neaparat a soferilor.Acolo te controla ce transporti ,unde ai fost,de ce la ora aia,etc.Bine ca le-au desfiintat.Si mai bine era daca la cei prinsi bauti la volan le-ar lua carnetul pe viata,si daca ar da carnet doar celor care intr-adevar merita.

Foarte bine punctat ! :aplauze Partea a doua al raspunsului tau...sunt de acord sa ramana FARA permis cei care au consumat alcool/etnobotanice,droguri etc,cat despre a da carnet doar celor..."care merita" e discutabila problema,desi cred ca am inteles ce vrei sa spui...celor care CHIAR AU INVATAT CODUL RUTIER si isi dovedesc si ABILITATILE PRACTICE ! Scandalul din Arges spune tot,acolo puteai sa-ti iei ...permis(de conducere,pescuit,vanatoare etc) daca ..stii cum sa vii "de acasa" :pandaci ,daca deschizi usa cu capul,inseamna ca ai mainile ocupate(cu mita in natura),,,! Acest fel de ... "mici" atentii erau pe vremea ...raposatului,acum...ne-am mai .."desteptat" !(oare..)! :57

Editat de morocanosul
Link spre comentariu

Eu sunt de acord sa ramana fara permis cei care nu au ajuns niciodata intr-o clasa la scoala, dar in schimb au permis de conducere.

A intrat in vigoare legea cu privire la imposibilitatea dobandirii unui permis de conducere daca nu ai minim 10 clase? Sau a fost doar o vrajeala?

Editat de mac01
Link spre comentariu

În '94 când mi-am adus trabiu' din Polonia, la ruşi (Ucraina) între Lvov şi Cernăuţi

m-a prins noaptea (am circulat noaptea) iar între cele două localităţi am trecut

prin două intersecţii mari, cu patru drumuri în cruce, habar n-am care-s alea,

ţin minte că erau puse bariere (obstacole) în drum, era loc cât să poată trece numai o maşină.

Parcă erau şi miliţieni în intersecţii, numai cred că dormeau în maşină, oricum n-am scăpat, pe lângă

Cernăuţi m-a oprit unul care insista că am trecut pe roşu, era un semafor pus pe un drum drept,

fără intersecţie. N-am înţeles nimic, i -am dat "tradiţia" şi am putut pleca mai departe.

Culmea e că vorbea şi româneşte...

Îs curios dacă mai au şi-n mileniul ăsta intersecţiile gâtuite...

P.S.:

(pentru maistrul, d-ta ai deschis acest subiect... )

Poa' să scriu şi eu aci cum se fac reglajele la Trabant ?

Sau să mă mut pe subiectul de la tăblărie auto...

Care ...tablarie..auto? Trabantul trebuie doar sa-l iei in spinare(centurile de siguranta) si la vama le explici ca mergi la scoala...cu ghiozdanul plin...! Astea sunt mici "rautati" pt Trabantisti...! :95 Un banc pe tema Trabantului:Un Mercedes remorca un trabant,la un moment dat cel cu Trabantul claxoneaza insistent,ceilalti participanti la trafic raman uimiti...Uite domnule,un Trabant vrea sa depaseasca si ala cu ..mertanul nu il lasa...!! :57

Link spre comentariu

Nu e bine ca le-au desfiintat. Inainte cand treceam pe la post umblam cu frica, ma uitam sa am actele la mine, viteza legala. Acum trec pusti din astia cu masini cu geamuri fumurii cu viteza...forteaza traficul cu faruri si alte prostii din astea.

Dar politia de la noi a luat seama... si acum isi face veacul tot in zona aia, dar mai feriti...ii ia la intrebari pe astia cu geamuri fumurii care merg cu viteza.

Pun si radarul acolo, ca multi destepti alerga cu viteza pe acolo ca stiu ca s-au desfiintat posturile. Dupa aia ii vezi plangand pe langa masina de politia, dar aia nu-i iarta si bine le face. Eu as da putere mare la politia rutiera, sa ia carnetele la toti astia, ca omoara oameni nevinovati si dupa aia scapa nepedepsiti, cica nu suporta detentia....Ei nu se grabesc nicaieri, doar alearga ca prostii cu masina, asta e boala. Boala vitezei si trebuie tratata, atat pentru binele pacientului, cat si pentru cei din preajma lui. Medicamentul este anularea permisului pentru depasirea cu mai mult de 50km/h a vitezei legale, nu doar suspendarea lui. Pentru depasirea cu 30 km/h sa se ia carnetul pe un an, nu doar puncte de penalizare cum e acum. Asa n-o sa mai fie macel pe sosele (aprox 2.500 morti anual). De la revolutie incoace, e un oras mai mic, morti pe sosele. Din nefericire, mare parte din cei morti, sunt nevinovati.

Daca moare doar ala de la volan, nu-mi pare rau, da-l dracu, asta merita daca e prost.

Editat de marius75
Link spre comentariu

Se vede modul de gandire subiectiv la noi.Daca ai lucra pe camion si sa stii ce inseamna sa te mai si grabesti putin ca se termina programul si nu ai parcare nu ai mai gandi asa...nu cred ca-ti cade bine sa iei 8-10 mii de lei amenda ca ai depasit programul cu 5 minute,mai bine iau 500 pentru radar de la rutiera decat de la ISCTR.

Link spre comentariu

Daca vrei, se poate sa fii si corect.Repet, DACA vrei...Eu as da o lege fara drept de comentariu.Te-ai urcat baut/drogat la volan, suspendat permisul 1 an si examen dat din nou.Te-ai urcat baut/drogat la volan si ai facut accident soldat cu deces, 10 ani puscarie (minim sa nu zic 25), pentru ca este crima cu premeditare asta, si suspendat permisul pe viata fara a mai avea drept sa conduci ever.Sa vezi ce se potolesc betivii si drogalaii sa mai conduca!Scurt/2!

Link spre comentariu

Daca vrei, se poate sa fii si corect.Repet, DACA vrei...Eu as da o lege fara drept de comentariu.Te-ai urcat baut/drogat la volan, suspendat permisul 1 an si examen dat din nou.Te-ai urcat baut/drogat la volan si ai facut accident soldat cu deces, 10 ani puscarie (minim sa nu zic 25), pentru ca este crima cu premeditare asta, si suspendat permisul pe viata fara a mai avea drept sa conduci ever.Sa vezi ce se potolesc betivii si drogalaii sa mai conduca!Scurt/2!

LIKE

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări