Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect amplificator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator Carman

@bogdan-eduard-daniel-etc.

Aduna piesele si fa schema propusa de tine exact asa cum e. Eventual mai cauta prin multitudinea de topice,proiecte duse la bun sfarsit.

Pe aici sunt multi savanti si nimeni nu te ajuta in mod direct in problema ta. Cu exceptiile de rigoare,bineinteles.

Link spre comentariu

Dar de realizat a realizat cineva aceasta schema asa cum este ea postata de mine cu modificarea valorii acelei rezistente la 470 r care intradevar pe alt site am gasit o cu valoarea care o spuneti voi?Daca o fac asa fara superdioda si i pun ventilator nu merge?

Merge si fără superdiodă . Superdioda asigură compensarea termică . Adică , atunci când finalii se incălzesc , curentul prin ei tinde să crească , din cauza temperaturii , chiar daca tensiunea de polarizare preluată de pe R8 ar fi stabilă . Superdioda iși reduce tensiunea de polarizare furnizată finalilor , odată cu cresterea temperaturii finalilor , pentru a ține la o valoare constantă curentul de mers in gol , anulându-i tendința de crestere ,realizându-se astfel , compensarea termică ( tranzistorul din superdiodă se montează pe radiator cu finalii să fie in contact termic )

Dar functionează și fără superdiodă , pentru că tranzistoarele MOSFET , sunt mai putin sensibile la temperatură decât bipolarii . De aceea , in multe scheme cu MOSFET nu se folosesc superdiode , cu toate că folosirea superdiodei pe astfel de amplificatoare cu MOSFET , asigură mai multă calitate .

Editat de winstyle
Link spre comentariu

M am hotarat sa fac schema asa cum este.Maine fac comanda de piese.O sa pun cate un ventilator comandat de un senzor care deja il am facut si merge foarte bine.Le voi alimenta dintr un transformator separat de amplificator si corector de ton.Corectorul este facut dupa schema lui Rodd Eliott (project97)si sunt multumit de el.Ca filtraj am facut un alimentator cu 20000u pe fiecare ramura.Radiatoare am 2 buc 120X150x30.Transformatorul are 30 cm2, primarul cu sarma de 1 si secundarul cu sarma de 1,8(+-35V alternativ).Cred ca are destula putere pentru 2 module.Osa va tin la curent cu proiectelul meu.As vrea totusi cand cineva va cere ajutorul sa incercati sa l oferiti si sa nu ca mai certati intre voi ca aici ca deja se deviase de la subiect.Oricum multumesc celor care au dat explicatii din care am putut invata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări