Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce fel de siguranță trebuie sa folosesc ?

cearda

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cearda

2

• cristi_ozana

2

• Mircel

2

• Mircea

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pare a fi dintr-un cuptor microunde. Colegul Cristi are dreptate, altfel se apeleaza la bula de cristal.Bula de cristal zice ca o siguranta de 3.15A ar fi buna in primar, si una de 12-15A in secundar, considerand ca cei 10A sunt furnizati. Sursa avand propria-si limitare. Atentie la ciclul de folosire, cele din cuptoarele sus-mentionate sunt facute pentru durate mici de functionare in sarcina, cu pauze mult mai mari (genul minute de functionare, ore de nefunctionare).

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Salut,Ceea ce ati omis este tensiunea de iesire a transformatorului si puterea acestuia. Acestea sunt necesare pentru a putea sa calculati siguranta de protectie.

Transformatorul este de la un UPS, are sarma în secundar de 2 mm diametru grosime.Tensiunea este de 26.5v secundar. Editat de cearda
Link spre comentariu

Daca acel transformator va scoate in jur de 100w ati putea folosi o siguranta fuzibila de circa 3,6A pe secundarul acestuia, in primar o siguranta fuzibila de 0,63A. Din pacate cred ca acel transformator nu cred ca ajunge mai mult de 60-70w si in acest caz ati putea folosi o siguranta de circa 2,6A in secundar. Siguranta pe care dumneavastra doriti sa o utilizati (10A) ar insemna ca acel transformator sa scoata circa 260w ceea ce nu ar fi corect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări