Sylviu Postat Decembrie 31, 2016 Partajează Postat Decembrie 31, 2016 (editat) Am o problema cu incarcarea acestui acumulator, ma duce in eroare ca pe el scrie 11.1v iar incarcatorul meu HK DC-4s mi-l duce deja la 11.8v / 3.9v per celula. Intrebarea mea este, cand acumulatorul e incarcat la maxim ce voltaj ar trebui sa aiba per celula sila ce voltaj trebuie sa-l incarc. Editat Decembrie 31, 2016 de Sylviu Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 31, 2016 Partajează Postat Decembrie 31, 2016 Dacă e Li-Ion se poate încărca fără probleme și până la 4,1V-4,2V/element. Nu știu dacă acel acumulator are încorporat un modul pentru protecție la încărcare, dar judecând după firele din mufa mică, e foarte posibil să aibă. Acel modul decuplează automat dacă tensiunea pe element ajunge la 4,2V și uneori dacă se produce supraîncălzirea elemenților. Link spre comentariu
mircea888 Postat Decembrie 31, 2016 Partajează Postat Decembrie 31, 2016 Ca si completare la ce a scris validae, iti spun ca e foarte bine sa il lasi sa ajunga la 4.1-4.2V pe celula pentru ca abia atunci e la 100% din capacitate. Vezi aici profilul de incarcare pentru un singur element Li-Po sau Li-Ion, e cam tot aia. http://www.digikey.com/en/articles/techzone/2016/sep/a-designer-guide-fast-lithium-ion-battery-charging Link spre comentariu
kinderu56 Postat Decembrie 31, 2016 Partajează Postat Decembrie 31, 2016 11.1V este tensiunea de storage 12.6 V incarcati full 9v tensiune minima 4.2V pe celula acest tip de acumulatori nu au nici un fel de modul electronic atasat pe el, ATENIE FORTE MARE LA SCUT CIRCUIT IAU FOC Link spre comentariu
Sylviu Postat Decembrie 31, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2016 Multumesc foarte mult de ajutor! pana acuma eram in ceata ca nicaieri in fisele lor nu scriau datele acestea... Link spre comentariu
Relav Postat Decembrie 31, 2016 Partajează Postat Decembrie 31, 2016 Si accepta un curent maxim de descarcare de 10C adica 10x 5200 = 52A Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum