stmatei Postat Decembrie 31, 2016 Partajează Postat Decembrie 31, 2016 Am avut mai mult timp liber zilele astea si am mai facut ordine prin casa asa ca mi-a venit ideea sa resuscitez un deck Technics dublu RS TR 575 M2, foarte putin folosit. L-am curatat, i-am pus role presoare noi si am observat ca are probleme cu deckul 2 in sensul ca incurca comenzile si deschide numai cand vrea el. Deckul 1 functioneaza normal, ca si toate celelalte comenzi, afisajul e ok. Astept sugestii de la cei care au experienta in depanarea sculelor Technics. Link spre comentariu
surubarila Postat Decembrie 31, 2016 Partajează Postat Decembrie 31, 2016 Sanatate permanenta ! Pentru inceput verifica/schimba push-button-ele deck 2.Are si optiune de self-diagnostic. Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 31, 2016 Partajează Postat Decembrie 31, 2016 (editat) Nu se strica botoanele la astea. Vezi ca mecanica ramane agatata intr-o stare proasta...si se deblocheaza cand are ea chef. S-ar putea sa se fi largit cureaua lata de la motoras la cabestan si sa patineze...sau sa agate ceva pe la mecanica cand dai eject. Mai verifica si rotitele dintate care pleaca de la al doilea motoras..cel folosit la derulari. Sterge cureaua, rola de la motorasul principal si cabestanul cu alcool izopropilic. Editat Decembrie 31, 2016 de mac01 Link spre comentariu
gogu1305 Postat Decembrie 31, 2016 Partajează Postat Decembrie 31, 2016 (editat) Exact cum scrie mai sus, cureaua lată este înmuiata și nu mai trage ok. Trebuie schimbata, ștersul este o rezolvare pentru moment, dar nu merge mult. Codul ei este RDV108ZA . Gasiti si pe net . Editat Decembrie 31, 2016 de gogu1305 Link spre comentariu
stmatei Postat Ianuarie 1, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2017 Ok, multumesc pentru sfaturi. Ma gandeam oricum sa-i schimb curelele pentru ca si rolele presoare erau tun. Ma intreb insa daca nu e cazul sa caut niste contacte reci avand in vedere ca comenzile de PLAY nu functioneaza iar cand apas STOP se roteste capul pentru a schimba sensul deci le incurca rau de tot. Link spre comentariu
gogu1305 Postat Ianuarie 1, 2017 Partajează Postat Ianuarie 1, 2017 Din cauza curelei largi încurcă comenzile. Schimbați cureaua și cred că va funcționa ok. Link spre comentariu
surubarila Postat Ianuarie 1, 2017 Partajează Postat Ianuarie 1, 2017 Sunt intru totul de acord cu ce au zis domniile lor @mac si @gogu.Am avut la reparat un Technics-alt model.Desi curelele erau slabe , cumva logica de comanda il "arunca" in STOP.Pana n-am desfacut mecanica sa verific/schimb/sterg cateva elemente n-a vrut(vedeti poze).A fost doar o idee , evident alta curea se pune in cateva minute si rezultatul se vede imediat. Link spre comentariu
stmatei Postat Ianuarie 1, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2017 Multumesc mult pentru sfaturi, o sa schimb cureaua si vedem cum merge. Link spre comentariu
stmatei Postat Ianuarie 2, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2017 Am facut rost de manualul de service complet pentru modelul asta, Technics RS TR 575. Daca cineva are nevoie de el pot sa-l dau in format pdf. Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 2, 2017 Partajează Postat Ianuarie 2, 2017 Se poate descarca de aici sau aici. Link spre comentariu
yglos3 Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 (editat) Multumesc mult pentru sfaturi, o sa schimb cureaua si vedem cum merge. Noroc, ai schimbat cureaua ? De unde ai cumparat ? Rog link, telefon de la magazin. Si eu am aceleasi probleme cu comenzile, dar din pacate nu se mai gasesc piese de 575 cam pe nicaieri. In plus dupa 1000 de ore de functionare, al meu deck a inceput sa aiba un cuplu prea mare la rola colectoare in regim play. Cuplul se manifesta prin usoara deteriorare pe margini a benzilor casetelor care au foarte subtire grosimea benzii, de regula cele de FeOx. Astept raspunsul vostru si poate rezolvam aceste bijuterii ale anilor 90, care au costat o avere la vremea respectiva si se vindeau cu spaga prin 1998 !!! Editat Ianuarie 25, 2017 de yglos3 Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 (editat) Nu e vorba de cuplu...trebuie schimbate rolele presoare.... Pentru inceput poti incerca sa le cureti cu un betisor de ureche si alcool izopropilic. Daca dupa curatare tot sifoneaza banda atunci schimba-le. Editat Ianuarie 25, 2017 de mac01 Link spre comentariu
gogu1305 Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 Este posibil să fie și ceva uzură la bucsa de la volanta iar din această cauză să strice banda pentru că axul nu mai este perfect drept iar rola nu mai calcă bine pe ax,chiar dacă rola presoare e ok. Poate fi și din cauza unei role murdare de oxid de la benzi. Dacă aveți îndemânare, curățați rola cu un șmirghel fin,deschideți ușa țineți apăsat pe microintrerupatorul de sus, fără casetă, dați play și țineți șmirghelul presat pe rola presoare. Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 26, 2017 Partajează Postat Ianuarie 26, 2017 Nu faceti greseala sa curatati cu smirghel...smirghelul face santuri (invizibile la ochiul liber) si va fi si mai grav...va trage banda cu totul in sus. Mai trebuie vazut daca nu cumva axul cabestan are depuneri de banda magnetica pe el. Link spre comentariu
gogu1305 Postat Ianuarie 26, 2017 Partajează Postat Ianuarie 26, 2017 Dacă aveți șmirghel fin cu granulație de 2000, pentru polisat mașina, nu lasă nicio dară. Durează câteva minute bune până este bine curățată și să aibă o suprafață nouă, aderenta cu caseta. Dacă nu, schimbați rola presoare iar pe cea veche o aruncați la gunoi. Alegerea este a dumneavoastră. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum