Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bootare după USB la sistem cu AIMB 270

validae

Postări Recomandate

Vă salut, am intrat în posesia unei plăci de bază AIMB 270 cu procesor I5. Problema e că momentan posed doar o unitate optică pe IDE și placa e dotată doar cu conectori SATA și nu pot instala un nou sistem decât de pe USB. Am căutat informații în manualul ce însoțește placa, dar nu am observat nicio opțiune în setările de Boot Priority, nu apare decât HDD-ul în lista de boot. Am instalat multe sisteme, dar în BIOS-ul acestei plăci mi-am cam prins urechile. Am de gând oricum să iau o unitate optică nouă, dar aș vrea să instalez seara asta un nou sistem de operare și nu reușesc să setez bootarea de pe USB.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

7

• tiberiu2006

1

• Elison

1

• pop_ady44

1

Top autori în acest subiect

O să încerc și varianta asta.

Edit: am încercat-o și nu merge. Am încercat și F8 sau F9, la fel. În BIOS e cel mai probabil toată șmecheria.Mai caut....

Link spre comentariu

La mine nici nu vede în BIOS stick-ul deja introdus.Deși am bifat Legacy USB support.... o să mai bibilesc la setările alea, dar e un BIOS cam ciudat.Chinezu care l-a scris a mâncat și unele litere....deci mă aștept și la ceva erori.

Link spre comentariu

Va dau o idee,dar sa... nu radeti de ea:daca conectati HDD-ul la o alta placa de baza care are unitate optica clasica(pe IDE)instalati Windows-ul,apoi montati HDD-ul la placa cu I5 nu ar merge :scarpin

Link spre comentariu

Se poate și așa, dar noul sistem de operare nu va recunoaște imediat placa video, de sunet și de rețea și vor trebui instalate separat.Aș prefera totuși să instalez sistemul direct pe placa de bază AIMB, nu pe altă placă.O să las totuși asta după Revelion când o să-mi iau și o unitate optică SATA, acum merge sistemul și așa... La mulți ani tuturor forumiștilor!

Link spre comentariu

E o idee bună, eu am formatat tot cu Rufus stick-ul, dar nu am dat mare atenție la toate setările, unele sunt pe ,,default,,. Poate dacă-l setez pe UEFI îl vede și placa de bază...

La mulți ani !

Link spre comentariu

ce-a mai simpla varianta de a face un stick bootabil, greu imi vine sa cred ca nu se poate boota de pe un stick pe i5, pentru astfel de situatii sunt dotat cu tot felul de adaptoare ide/sata/usb :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări