imreberes Postat Decembrie 30, 2016 Partajează Postat Decembrie 30, 2016 Ieri am intrat in posesia unui amplificator romanesc . Dupa prima privire ii lipseste un EL84, un condensator de filtraj si un tub redresor cu contacte laterale (posibil AZ4? ) . Este cu etaj final paralel PP cu EL84, are 2 ecc83 . Are intrari de mag, de pickup, de radio si 2 de microfoane. Iesirea este configurabila pt 4, 16 si pt 45 ohmi. E facut de Uzinele Electronica, seria 60. Pe el scrie pe fata audio 20W. Pe spate apare 20W, 30Hz-20kHz <2%. Are cineva schema lui? Mentionez ca pe net n-am gasit nimic despre el. Link spre comentariu
csu Postat Decembrie 30, 2016 Partajează Postat Decembrie 30, 2016 Am văzut pozele amplificatorului, cu ceva identic m-am chinuit anul trecut, am scos și o schemă de pe ea: Link spre comentariu
imreberes Postat Decembrie 30, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2016 Cred ca exista multe diferente fata de schema postata de D-voastra. Link spre comentariu
csu Postat Decembrie 30, 2016 Partajează Postat Decembrie 30, 2016 A fost umblat în el, a fost schimbat ECC83 în ECC85 Așa arăta: Link spre comentariu
imreberes Postat Decembrie 30, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2016 Seamana foarte mult. Maine in ziua fac si eu niste poze si pun aici sa vedeti defirentele. O descriere ai acestui aparat chiar nu are nimeni? Sau schema originala? Link spre comentariu
deneinvins Postat Decembrie 31, 2016 Partajează Postat Decembrie 31, 2016 Aceasta schema va ajuta ? Link spre comentariu
TON Postat Decembrie 31, 2016 Partajează Postat Decembrie 31, 2016 LA MULTI ANI OAMENI BUNI !!!!!!!!!!!!!!! Link spre comentariu
imreberes Postat Decembrie 31, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2016 @deneinvins partea de intrare seamana, etajul final nu. Chiar, tubul EF80 ce rol are, cu piesele aferente? Link spre comentariu
deneinvins Postat Decembrie 31, 2016 Partajează Postat Decembrie 31, 2016 Efectul vibrato. După schemă tubul este FE86. Cu unele ajustări la valoarea componentelor și unele mici modificări neînsemnate, am realizat această schemă în mai multe variante, cu diferite tuburi (ECCxx, 6Nxx, 12Axx, 6Pxx, 6BQ5). Efectul funcționează cu orice pentodă (PCFxx, EFxx, etc.) diferențele fiind minore. Pentru rezultate bune, transformatorul trebuie sa aibă miezul de 10 - 12 cmp sau mai mare. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Ianuarie 1, 2017 Partajează Postat Ianuarie 1, 2017 Eu n-am inteles niciodata "moda" de a folosi un rezistor (sau potentiometru) comun pentru catodele celor doua finale. E cunoscut faptul ca tuburile - chiar imperecheate - se uzeaza inegal in timp iar solutia corecta ar fi fiecare catod cu reglajul sau, daca tot avem posibilitate de reglaj. Link spre comentariu
imreberes Postat Ianuarie 1, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2017 (editat) Atunci hai sa va pun niste poze: Am vrut sa pun niste poze in format jpg, marime 150-200kB, dar am primit urmatorul mesaj You are not allowed to use that image extension on this community. Editat Ianuarie 1, 2017 de imreberes Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 3, 2017 Partajează Postat Ianuarie 3, 2017 Formatul "jpg" este unul curent folosit... Încercaţi să deschideţi poza în paint apoi să-o resalvaţi "save as" şi selectaţi din listă opţiunea "JPEG"... Link spre comentariu
imreberes Postat Ianuarie 6, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2017 Datorita unui DOMN am primit schema acestui amplificator. Schema se gaseste in cartea: Amplificatoare de joasa frecventa a lui Apostol pe la paginile 99-102. Acum am sanse mai multe de a pune in picioare (schema e in anexa). Multumiri si pe aceasta cale . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum