Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum construim diverse carcase ?

Vizitator

Postări Recomandate

Va intreb pe voi cei care mai faceti surse. De unde va procurati carcasele sau din ce si cum le faceti. Cum indoiti, cum taiati cum imbinati materialele, de unde le procurati, faceti cadre si le astupati cu foi de tabla? Pozele sunt asteptate. Un an nou mai bun!

Link spre comentariu

Placa de baza si panoul, din placa de 10 mm din PVC sau parchet laminat. Se fixeaza la 90o cu cu suruburi cu cap inecat. Restul dintr-o singura bucata de tabla de aluminiu de 1,5 mm taiata si indoita (cu scule). Pe laterale si in spate, sus si jos, cate un rand de gauri de racire de 8 mm (nu intra degetul). Gaurile se dau inainte de indoire. Daca sursa este grea, se monteaza si un maner deasupra. Toata tabla se prinde cu suruburi mici pe muchiile celor doua placi groase. La carcasa din tabla nu se leaga nimic, radiatoarele se pun in interior si se prind pe placa de baza, Cablul de alimentare se scoate prin peretele din spate, jos, dar se fixeaza ferm pe placa de baza. Toate elementele accesibile se monteaza pe panoul din fata. Sursa trebuie sa functioneze, pentru interventii, si cu tabla scoasa.

Link spre comentariu

Multumesc. Parchet am, tabla pot cumpara. De taiat sa zicem ca as putea fi in stare sa tai cat de cat drept, daca nu o slefuiesc. Cu indoitul cred ca e mai complicat. Daca as face-o pe toata din parchet credeti ca e inestetica?Pentru placa frontala as face o foaie la imprimanta, as lamina-o (plastifiere), si as pune-o peste lemn.Nu am tehnologia necesara producerii unei carcase "profi".

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Interesant sistemul ala de indoire. Probabil se poate face asa ceva si in regim de amator cu "fiare" obisnuite. Cu platbanda de 4cm, niste distantiere si un maner ceva acolo se poate face.

Link spre comentariu

Acea scula se foloseste de "tablagii" care acopera casele si e denumit pieptene ,indoaie tabla subtire 0,4mm la o tabla de 1-1,5mm ........?! o carcasa de PC o gasesti aruncata sau sh pe la 25 ron ,decupata cu flexul te scuteste de multa munca si o talpa din placaj de 8-10mm sau parchet .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări