puriu Postat Decembrie 30, 2016 Partajează Postat Decembrie 30, 2016 Se pot pune si cinci diode 1N400x in serie, dar cred ca nu e nevoie daca aparatul este bine proiectat. Link spre comentariu
Dan57 Postat Decembrie 30, 2016 Partajează Postat Decembrie 30, 2016 Intelegi ce scrie aici, poate imi explici si mie ca eu cu depanarea stau cam prost. LM7805 only.pdf Link spre comentariu
anonimus Postat Decembrie 30, 2016 Partajează Postat Decembrie 30, 2016 (editat) .............................editat........... Deci să-ți mai explic încă o data: este vorba de acel modul care se găsește în boxele chinezești cu LED-uri în difuzoare ce au radio, cititor de microSD, USB, care consuma max 150mA (verificat personal când mi-au venit pocnitori d-alea la reparat) De unde ai scos tu ca la un consum de maxim 0.15A tensiunea maximă de intrare a 7805 ar trebui să fie 12V? Ai incercat sa pui un mic radiator pe integrat, face minuni si mai poti face ceva, pune doua diode redresoare de 1A in serie cu cei 12v si vei avea caderea de tensiune necesara pentru a nu ajunge la limita superioara de alimentare a integratului. @MysteriousBoy Îți faci griji inutil privitoare la încălzirea stabilizatorului. Mi-au trecut destul de multe aparate cu respectivul modul prin atelier și niciodata nu au avut probleme legate de acest aspect dar, daca n-ai ce face, poți să mai înseriezi niște diode sau să mai pui un stab. inaintea LM-ului așa cum ți s-a recomandat pe aici Edit moderator: mai ușor cu limbajul... Editat Decembrie 30, 2016 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 31, 2016 Partajează Postat Decembrie 31, 2016 Sau ii poti pune un ventilatoras care sa il sufle putin. Daca poti tine mana pe el cand e incins nu o sa moara chiar asa de repede. Se vor usca electroliticii doar...daca are. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 31, 2016 Partajează Postat Decembrie 31, 2016 Intelegi ce scrie aici, poate imi explici si mie ca eu cu depanarea stau cam prost. Tensiunea de intrare maxim suportata de 7805 este 35Vcc indiferent de sarcina, puterea disipabila este limitata intern, motiv pentru care la cadere mai mare pe regulator, ai un curent mai mic maxim disponibil, poti testa foarte simplu asta, si nu mai induci in eroare pe altii. Link spre comentariu
gsabac Postat Decembrie 31, 2016 Partajează Postat Decembrie 31, 2016 Subscriu la postarea lui @marian. Circuitul stabilizator xx7805 in capsula SOT223 are o rezistenta termica spre circuit, de circa 110C/W si temperatura maxima a jonctiunii de 1500C. Jonctiunea se poate incalzi pentru o functionare indelungata pina la 130 de grade Celsius, deci faptul ca se pare ca este prea calda zona cu stabilizatorul nu spune nimic cantitativ. Cu o masuratoare de temperatura cu un termometru specializat si o fotografie fata spate se poate calcula temperatura jonctiunii la consumul maxim si rezistenta termica a montajului. Am facut multe teste cu LM7805 la diverse tensiuni de intrare si diferiti curenti. Am testat si alimentarea unui multimetru care consuma circa 250mA din doi acumulatori cu litiu 18650 de 2,2Ah. Am masurat tensiunea de iesire si am constatat ca la 6,8V la intrare, la temperatura camerei, tensiunea de iesire incepe sa scada. Aparatul a functionat pina pe la 4,3V si diferenta de tensiune, caderea de tensiune pe LM7805 a ramas aproape constanta la 1,8V. Nu am sesizat oscilatii sau caderi bruste de tensiune, deci asta este comportarea circuitului la scaderea tensiunii de intrare. @gsabac Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 31, 2016 Partajează Postat Decembrie 31, 2016 Sunt destule produse pentru masina ( gama ieftina ) care au stabilizator LM7805 SMD si se incalzeste tare ... asta e , rezista . Nu merita sa-ti faci griji pentru asa ceva . Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 31, 2016 Partajează Postat Decembrie 31, 2016 Ca sa completez la ce s-a spus. 78L05 (SMD) la TI si National au Vin maxim absolut 35V. Cel de la ST este de numai 30V. SMD-ul se raceste prin pinii sudati pe cablaj. O mica folie de cupru/alama sudata de cablaj (unde trebuie) poate imbunatati un pic disiparea termica. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum