Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina spalat arctic

schukaru

Postări Recomandate

Daca puneai si o poza cu placa era mai bine .Poate ai montat tr incorect pe placa ,teoretic tranzistorul BC640 ar trebuii sa functioneze este aproape asemanator cu bt3 pnp caracteristici tehnici asemanatori.

Dar poate fi si controlerul afectat .De ex : Eu am intilnit un Beko cu placa banuiesc asemanatoare care avea tr de comanda a rel pentru incalzirea rez strapuns .

Masina executa toate programele numai ca nu incalzea apa :nas: ,dupa inlocuirea tr cu acelasi tip adica bt3 nu sa schimbat nimic .

Cu toate ca rez de polarizare a tr nu a fost arsa probabil cind sa strapuns tr a fost afectat si controlerul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• schukaru

11

• mac01

5

• validae

4

• Vinu-i-bun

2

Top autori în acest subiect

Avea doar o jonctiune,baza colector,cea baza emitor afisa 0.Cred ca am aceeasi problema,iesire microcontroler defecta.Azi cand am bagat-o in priza a facut programul dorit,nu stiu ce a avut ieri de baga apa si o scotea cand ajungea la nivelul maxim si nu se oprea din bagat.Am verificat si ntc-ul la rece avea 5.8k am turnat apa fierbinte in masina a scazut pana la 4k si cred ca mai scadea apa avea aproximativ 50 grade

Editat de schukaru
Link spre comentariu

Dacă străpungerea tranzistorului a defectat și ieșirea respectivă a controllerului, nu mai poate decât să înlocuiască cu totul modulul electronic.Ar fi tentantă eventual schimbarea completă a acestuia cu unul universal, cum sunt cele făcute de chinezi foarte ieftin. Cum sunt astea: https://www.alibaba.com/product-detail/Quality-Assurance-Universal-Washing-Machine-Main_60460803693.html

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări