Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina spalat arctic

schukaru

Postări Recomandate

Masina de spalat functioneaza aparent normal nu incalzeste apa in schimb si nu opreste programul,daca ai selectat un program si vrei altul il face pana la capat pe cel initial.Rezistenta este buna,firele pana la rezistenta sunt bune releul care comanda rezistenta de incalzire este bun

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• schukaru

11

• mac01

5

• validae

4

• Vinu-i-bun

2

Top autori în acest subiect

Daca toate sunt bune inclusiv releul inseamna ca nu vine comanda la releu.

Cum ti-ai dat seama ca releul este bun? Ai masurat bobina, contactele le-ai verificat? De obicei releele au o dioda pusa paralel pe comanda...ai verificat si acea dioda sa nu fie in scurt?

Editat de mac01
Link spre comentariu

am verificat si termistorul 6,8k cu apa rece,am verificat si cablajul termistorului si al rezistentei de incalzire si sunt bune. Maine voi face niste masuratori cu placa alimentata sa vad daca microcontrollerul comanda tranzistorul pentru releul rezistentei

Link spre comentariu

Maine voi face niste masuratori cu placa alimentata sa vad daca microcontrollerul comanda tranzistorul pentru releul rezistentei

Asta trebuia s-o faci de la inceput.

Vezi daca releul se alimenteaza, vezi daca primeste comanda, vezi daca la contacte este prezenta tensiunea retelei, verifica daca termistorul isi modica rezistenta la rece-cald, etc...sunt multe de verificat.

Spor...dar nu maine...e ultima zi din an.

Link spre comentariu

Am mai scris asta în alt topic, eu am pus leduri martor pe toate releele, ca să văd ce comenzi execută mașina.Astfel am depistat o problemă de funcționare anormală a controllerului, care dădea două comenzi de sensuri opuse motorului simultan. Atunci m-am hotărât în final să cumpăr altă mașină, era la a doua placă de comandă, al doilea motor, 10 ani de muncă și rugină din ce în ce mai multă.....

Link spre comentariu

Tranzistorul care l-ai pus este compatibil cu 3BT-ul acela....un tranzistor pnp chior..de comanda. Important este daca ai pastrat indicatia picioruselor BCE si l-ai montat corect.

Ai gasit 3BT-ul defect?

Editat de mac01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări