Vizitator viobio Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 (editat) Pai doza la GE 080 e moving coil , nu stiu daca e compatibila schema...Pardon.GE080 este o doză ceramica ,nu MC .Multumesc de raspunsuri ! Stiu ca nu sunt ieftine... Intre timp am gasit exact ce aveam nevoie ... http://www.monstercore.nl/phonowinter4.jpgAm experimentat eu schema ,cu diverse doze MM ,sunetul nu este bun ,se aude fad,înfundat,rara înalte frumoase,ai senzația că asculți un post de radio pe FM cu emisie proastă,am tot bibilit la schema dar tot nu a ieșit nimic bun.Ai o doză foarte buna 2M Red,stiu ce poate doza ,am avut și eu una .Pentru acea doză îți trebuie un preu și un amp pe măsură,nu mai vorbesc de incinte,că sa poți pune în valoare calitățile lui 2M Red.Nu vreau sa te dezamăgesc ,ca să construiești un preu pentru doză MM/MC îți trebuie ceva experienta ,pentru că se lucrează cu semnale mici și amplificări mari.Dacă vrei să construiești un preu MM ,caută schema cu 6DJ8/E88CC , funcționează bine inclusiv cu 6H1P (cu mici modificări ) ,o găsești pin topicul Viotubeamp ,a fost făcută de mine in mai multe exemplare .Altă schema care ți-o recomand ,tot testata de mine ,EAR834,ai și o poza cu interiorul preului EAR834 ,făcut de mine. Editat Decembrie 29, 2016 de viobio Link spre comentariu
EusebiuSE Postat Decembrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2016 (editat) Multumesc mult ca mi-ati spus , ca sa nu încerc degeaba . Acum caut schema... ( la doza ceramica ma gândeam ) Editat Decembrie 29, 2016 de EusebiuSE Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 Multumesc mult ca mi-ati spus , ca sa nu încerc degeaba . Acum caut schema... ( la doza ceramica ma gândeam )De ce ce doză ceramica vorbești ?? 2MRed este MM ,nu înțeleg la ce te referi. Link spre comentariu
EusebiuSE Postat Decembrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2016 (editat) la GE 080 ... 2m red evident e MM ( cu asta ati inceput postarea) Editat Decembrie 29, 2016 de EusebiuSE Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 la GE 080 ... 2m red evident e MM ( cu asta ati inceput postarea)Ok,acum am înțeles. Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 30, 2016 Partajează Postat Decembrie 30, 2016 are integrat un preamplificator ridicol care înrăutățește claritatea sunetului , si am nevoie de un preamplificator de calitate pentru a folosi direct semnalul de la doza Din ce vad pe net(nu am avut de-a face cu acest pick-up vreodata) preamplificatorul bazat pe un IC operational inclus acestui pick-up(Muses8832 de la JRC) nu e deloc "ridicol", e chiar de top, ma indoiesc teribil ca puteti realiza in regim de amator ceva peste el, mai ales cum ati formulat postul...iar ideea de a inlocui acest operational cu un preu de Supraphon din anii `60, chiar e hilara. Sfatul meu e sa lasati pick-up-ul in pace, e prea bun, daca nu sunteti multumit de cum se aude, in alta parte e problema, nu la el! Link spre comentariu
Vizitator pamant Postat Decembrie 30, 2016 Partajează Postat Decembrie 30, 2016 M-am uitat si eu la datasheet-ul acestui integrat.Este optimizat pt a fi alimentat sub 5v pt ca probabil isi ia alimentarea din usb. Altfel, un ne5532 sau 5534 de trei lei din comertul cu China, alimentat clasic la +-`15v ii da clasa la toate capitolele(slew rate, psrr, cmrr, input bias, input CURRENT noise) La doza mm nu zgomotul de tensiune conteaza ci zgomotul de curent pe intrare iar de ala TACERE , doar ca daca va uitati la input bias current vedeti ca este de 8X mai mare decat la ne5534(de opt ori!). Acest integrat este bun pt conversie DAC cu iesire in curent si pt doze MC cu iesire un pic mai marisoara(0.5mv/1khz/5cm/s) deoarece zgomotul de tensiune este jumate din zgomotul unui ne5534, dar si acolo e cu discutii, pt ca sunt ne5534an cu zgomot identic. Prin urmare, recomandarea lui @viobio de constructie a unui EAR este binevenita nu doar din punct de vedere al faptului ca sunteti la sectiunea cu tuburi ci si din punct de vedere al performantelor. Altfel, puteti incerca orice de aici: http://www.angelfire.com/sd/paulkemble/sound4.html V-am trimis pe privat o schema mm care nu circula la liber, e cu drepturi de autor, prin urmare nu poate fi pusa aici... Scheme solid state sunt foarte multe, dar nu toate suna cu adevarat bine, iar un preu pe tuburi de calitate va avea o conotatie muzicala foarte diferita .nu spunca tuburile suna mai bine sau mai rau ci ca suna altfel si sigur o sa va placa.Pt a realiza un sunet cat de cat echivalent tuburilor , dar pe siliciu, v-ar trebui cel putin o iesire pe transformator si/sau filtru riaa lcr, care nu este ieftin. Link spre comentariu
EusebiuSE Postat Decembrie 30, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2016 Am inteles , il fac totusi , de placere ... Inca nu a ajuns pickup -ul , cei de pe youtube spuneau ca inrautateste sunetul , nu l-am avut in fata ca sa imi dau singur seama . Multumesc pentru observatie! Link spre comentariu
Vizitator pamant Postat Decembrie 30, 2016 Partajează Postat Decembrie 30, 2016 Am inteles , il fac totusi , de placere ... Inca nu a ajuns pickup -ul , cei de pe youtube spuneau ca inrautateste sunetul , nu l-am avut in fata ca sa imi dau singur seama . Multumesc pentru observatie! Bineinteles ca inrautateste sunetul cata vreme nu e in stare sa reproduca macar performantele unui operational produs acum 40 de ani.Asta inseamna marketing de rahat... Chiar daca ai vrea sa-i schimbi operationalul, trebuie sa-i schimbi mai intai alimentarea de la 5v la +-15v.De acolo incepe un operational sa sune corect pt amplificare de doza mm.Ai nevoie de o excursie instantanee la iesire de minim 4v. La ne5534 cat si la mai modernul opa2134,(fet input) de la 2v in sus incepi sa ai distorsiuni de mod comun semnificative pe masura ce maresti impedatnta sursei de semnal si urci in frecventa si in amplitudine pe intrare .Amplitudinea furnizata de o doza mm nu e mare, dar impedanta dozei este mai mare decat de asteapta operationale cu bipolari pe intrare.In cartea lui Douglas Self se arata o metoda de a reduce aceste distorsiuni la ne5532, 34 cat si opa2134 la un nivel care permite o reproducere perfecta a oricaror semnale pana in zona 18khz. Doar opa627 reusea sa treaca peste performantele celor doua la data redactarii cartii respective(small signal audio amplifier) acesta avand intrare fet si prin urmare zgomot de curent inaudibil si perfect adecvat dozelor mm.Ad797 care este 10-13 dolari are zgomot de curent de 4 ori mai mare ca ne5534, dar distorsiuni de mod comun inexistente in banda audio.Este foarte bun insa pt doze mc avand zgomot de tensiune mic. lme49990 , lt1115 sunt asemanatoare cu ad797. Ad8610 este un candidat bun.la fel OPA1642, ambele cu intrare fet , deci bune pt doze mm. Nu stiu masuratori ale distorsiunilor de mod comun la operationalele actuale.Au aparut o multime in ultima vreme.Toate prezinta masuratori fantastice.De regula, cele care au fet si cascoda pe intrare sunt ok pt preuri phono mm. LME4562 parea un operational foarte promitator, superior la toate capitolele lui ne5534, pana cand niste teste independente au pus in evidenta BURST NOISE, complet aleatoriu...ceea ce la un preamplificator ESTE ESENTIAL SA NU APARA!. prin urmare cand auziti de masuratori de zgomot pe placi de sunet cu lme4562 sau lme49720...indoiti-va profund!De asemnea de masurat thd cu trei-patru zerouri peste 5khz , distorsiunile de mod comun la lme49710 (identic cu lme4562 si lme49720)au fost deja documentate tot de Dougla Self . http://electronicdesign.com/analog/supply-bootstrapping-reduces-distortion-op-amp-circuits In studiile si masuratorile lui douglas self aveti la indemana cateva metode de a transforma ne5532, 5534 in operationalul perfect pt amplificarea dozelor mm, adica imposibil de invins de aproape orice operational ultrafantastic din ziua de astazi si ma refer nu doar la reproducerea cu acuratete a ceea ce intra in acel operational ci si la impedanta de iesire unde nu sunt decat vreo 5 operationale audio sa-l concureze(la egalitate, nu sa-l intreaca!). De asemnea se mai poate folosi conexiunea inversoare prin care se pierd 14 decibeli la raportul semnal zgomot, dar sunt cateva realizari de genul asta care arata ca raportul semnal zgomot este suficient in timp ce distorsiunile de mod comun produse de ne5534 in conexiune inversoare (shunt feedback) sunt la limita posibilitatii de masurare a distorsiometrelor profesionale. Se mai pot spune multe, dar mi-am amintit ca sunt la rubrica tuburi... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum