EusebiuSE Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 (editat) Buna ziua și sarbatori fericite tuturor ! Urmează să achiziționez un pickup Audio Technica lp120 ( îi voi pune o doza Ortofon 2m red ) care , poate știți deja , are integrat un preamplificator ridicol care înrăutățește claritatea sunetului , si am nevoie de un preamplificator de calitate pentru a folosi direct semnalul de la doza . Nu am mai lucrat niciodată cu tuburi și nu știu nimic despre ele, dar totusi am zis sa încerc . Drept urmare am nevoie de o schema de preamplificator stereo pentru doza MM , cu tuburi relativ ușor de gasit , si daca se poate să folosesc si amplificator si căsti . Trebuie să bobinez ceva? Mulțumesc! Editat Decembrie 29, 2016 de EusebiuSE Link spre comentariu
Mircel Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 (editat) Cauta aci: http://www.elforum.info/topic/100979-schema-pick-up-supraphon-gz-646/ postul 2 a lui @mcl2k6. Și aici picupul Supraphon: Editat Decembrie 29, 2016 de Mircel Link spre comentariu
EusebiuSE Postat Decembrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2016 Pai doza la GE 080 e moving coil , nu stiu daca e compatibila schema... Link spre comentariu
Mircel Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 (editat) Cloneaz-o și-ți vei răspunde nedumiririi tale. Editat Decembrie 29, 2016 de Mircel Link spre comentariu
EusebiuSE Postat Decembrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2016 Si cum fac transformatoarele? Adica nu am bobinat niciodata un transformator , si la bobine simple ma chinui... Link spre comentariu
romicap Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 (editat) Si cum fac transformatoarele? Adica nu am bobinat niciodata un transformator , si la bobine simple ma chinui... Daca sunt greu de facut , nu va ramane altceva decat sa le cumparati ... In varianta stereo , amplificatirul cu ECL82 din schema de mai sus inseamna doua transformatoare de iesire si unul de retea ,adica groso modo circa 350 de lei ! Adaugand si celelelte componente ajungem la v`o 450 de lei .Mai punem o carcasa si bineinteles munca efectuata si tragem linie....Deh , va las pe dvs . sa trageti concluzia! PS Amplificatorul din schema de mai sus ,din punct de vedere al calitatii cu siguranta nu va va uimi ! Editat Decembrie 29, 2016 de romicap Link spre comentariu
EusebiuSE Postat Decembrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2016 Multumesc de raspunsuri ! Stiu ca nu sunt ieftine... Intre timp am gasit exact ce aveam nevoie ... http://www.monstercore.nl/phonowinter4.jpg Link spre comentariu
gedd Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 (editat) 2M Red Technical data : Output voltage at 1000 Hz, 5cm/sec. - 5,5 mV...nu cumva sensibilitatea preamplificatorului(ECL 82) din schema e cam mica...de vreo 10 ori?? Mare atentie! Editat Decembrie 29, 2016 de gedd Link spre comentariu
EusebiuSE Postat Decembrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2016 (editat) la ce schema va referiti? Cea din link -ul meu a fost testata chiar cu 2m red si avea 2V la iesire Editat Decembrie 29, 2016 de EusebiuSE Link spre comentariu
gedd Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 ziceam de schema cu ecl82 Link spre comentariu
EusebiuSE Postat Decembrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2016 Acum am vazut la ce faceati referire ... Asta observasem si eu si am intrebat daca e compatibila pentru ca am vazut ca tensiunea de iesire din doza respectiva e >50mV Link spre comentariu
gedd Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 si circuitul de intrare din schema cu ecl 82 mi se pare aiurea... Link spre comentariu
vlad1980 Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 pentru preul de doza gasesti aici pe elforum mai multe scheme....mai simple (cu PCF802 de ex) sau mai complicate (vezi preul de la viobio). pentru amplificator poti cauta doua trafuri de iesire de radio Capri de exemplu si pentru inceput iti sunt suficiente. Dupa ce vezi daca iti place sunetul de lampa treci la trafuri mai scumpe sau iti bobinezi singur. Link spre comentariu
puriu Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 Amplificatorul de Supraphon este elementar de simplu. Este destinat exclusiv dozelor piezo, fara pretentii, care dau semnal foarte mare si nu necesita corectii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum