wally_gatter Postat Decembrie 31, 2016 Partajează Postat Decembrie 31, 2016 Salut, Cuptoarele electrice la care faceti referire sunt cuptoare cu alimentare trifazata.Ca se pot lega monofazat,asta-i alta discutie.Referitor la normativele si limitele de consum din Anglia.........nu comentez afirmatiile colegului wally_gatter ,dar mi se pare total ineficienta solutia,din punct de vedere a incarcarii retelei si a costurilor.Un lucru este cert.Normativul I7/2011 limiteaza la 3000W puterea pe un circuit de priza.Priza care are curentul maxim de 16A. Alex Cunosc si normativul i7 , circuite care depasesc puterea unei prize standard limitata la 16A maximum dar cu un curent nominal de 10A sunt circuite speciale care se pot executa in cutii de legatura ,circuite de putere auxiliare dimensionate pentru aparataj special. in cazul de fata trebuie redimensionat conductorul , elementul de protectie al acestuia , conectica . Link spre comentariu
spik Postat Decembrie 31, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2016 (editat) Daca normativul limiteaza puterea pe un circuit monofazic la 3000 W, ce respecti de fapt? Ce spune normativul sau cat rezista priza?! Editat Decembrie 31, 2016 de spik Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 31, 2016 Partajează Postat Decembrie 31, 2016 Cit esti tu dispus sa risti pina la aparitia unui incendiu. Sint si instanturi de 5.5Kw ce se pot cumpara la colt de bloc. De alea nu intrebi daca rezista in priza? Am avut si eu unul si am folosit circuit separat din tabloul de sigurante cu cablu de 4mm. Pt consumatorii de putere foarte mare se iau masuri speciale de alimentare. Link spre comentariu
spik Postat Decembrie 31, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2016 Pai, eu ce spun...cum ajung in comert aparate ce nu respecta normativul?! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 31, 2016 Partajează Postat Decembrie 31, 2016 Pai daca scula e destinata sa fie folosita in industrie si tu o iei sa o folosesti acasa? Daca scula a fost facuta sa lucreze intr-o tara care permite sa functioneze si o aduci tu in alta tara care nu permite? Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Decembrie 31, 2016 Partajează Postat Decembrie 31, 2016 In subcapitolul 5.4 din I7-Instalatii electrice pentru prize si iluminat normal,gasiti raspunsul la intrebare.Cuptoarele electrice din comert cu puteri instalate de 6-7 kw se pot instala fara probleme si in locuinte,cu conditia ca sa ai bransament trifazat si instalatia electrica realizata conform normelor in vigoare. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Decembrie 31, 2016 Partajează Postat Decembrie 31, 2016 Pai daca scula e destinata sa fie folosita in industrie si tu o iei sa o folosesti acasa?Daca scula a fost facuta sa lucreze intr-o tara care permite sa functioneze si o aduci tu in alta tara care nu permite? exact asa se intampla.. sunt aduse din alte tari in care legiferarea este alta in cazul circuitelor de putere. Link spre comentariu
spik Postat Decembrie 31, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2016 Cum, necum toate produsele din comert trebuie sa aiba acceptul autoritatilor! Cineva spune, mai sus, ca normativul limiteaza la 3000 W pe un circuit, ori cuptorul meu are consumul maxim 3500 W, ceea ce il face compatibil cu o priza 230V/16A cu conductori de 4mmp, daar in contradictie cu normativul! Vorbesc de instalatii monofazice si aparate la fel. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 31, 2016 Partajează Postat Decembrie 31, 2016 Deci nu il folosi. Link spre comentariu
spik Postat Decembrie 31, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2016 "M-a facut mama oltean..."! La multi ani, toate cele bune!!! Link spre comentariu
v67 Postat Ianuarie 1, 2017 Partajează Postat Ianuarie 1, 2017 ,,Pt consumatorii de putere foarte mare se iau masuri speciale de alimentare,,.afirma sebe -deci nu folositi priza obisnuita , nefiind un consumator mobil de ce ii trebue priza ?,nu era mai bun un intreruptor automat si racord electric dimensionat corespunzator alimentat din tabloul electric prin siguranta destinata numai lui .Referitor la depasire puterii contractate (de puterea instalata)un producator de CT electrica-6...9kw recomanda folosirea ,, releu lui descarcator de sarcina,,acest releu oprea functionarea centralei dind prioritate altor consumatori .Sper sa fie de ajutor ideea ,comentarii pot fi facute destule Link spre comentariu
spik Postat Ianuarie 7, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2017 Pana la urma, ce curent suporta cuprul pe mmp fara a se incalzi?! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 7, 2017 Partajează Postat Ianuarie 7, 2017 De incalzit se incalzeste la orice curent, doar ca insesizabil sau neglijabil sau permis. Cum iti place sa consideri. 4A/mm2 e o densitate de curent ok. Ca sa vezi cum se comporta un conductor izolat iti recomand acest filmulet. https://youtu.be/bBYHtBPbBJE Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 8, 2017 Partajează Postat Ianuarie 8, 2017 De incalzit se incalzeste la orice curent, doar ca insesizabil sau neglijabil sau permis. Cum iti place sa consideri. 4A/mm2 e o densitate de curent ok. Ca sa vezi cum se comporta un conductor izolat iti recomand acest filmulet. https://youtu.be/bBYHtBPbBJE in UK exista doua tipuri distincte de conductor , cele pentru scop didactic si curenti mici , si cele heavy load care se folosesc in instalatiile propriu zise. diferenta o face consistenta cuprului din conductor.. Link spre comentariu
silcos Postat Ianuarie 8, 2017 Partajează Postat Ianuarie 8, 2017 Pai testat de nenea din filmulet, izolatia s-a topit la 55A/mm2. La 15A/mm2 abia a crescut cu cateva grade temperatura izolatiei.Acum nici sa exageram, insa cum e uzual, in case, 2.5mm2 la un circuit de 16A ar insemna o incarcare de 6.5A/mm2, eu cred ca rezista cablul. Problemele ar trebui sa fie la legaturi, respectiv la lungimea traseului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum