Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Putere maxima retea monofazata

spik

Postări Recomandate

• Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Conform normativului I7 , puterea instalata a unui bransament/ locatie se calculeaza dupa anumite criterii. Cel mai des intalnit este bransamentul limitat la 32A . Deoarece este limitata puterea in jurul a 6kW pentru monofazat, daca vrei mai mult treci pe trifazat , cu incarcarea egala a fazelor . Acesta e un alt aspect , dar se tine cont de el cand e vorba de puteri mari pentru a nu crea dezechilibre intre faze. In cazul consumatorilor gen motoare , transformatoare , aparate de sudura , se folosesc toate cele 3 faze , iar cand e vorba de iluminat se folosesc una din faze , dar cum spuneam se vor incarca fazele in mod cat mai egal cazul in care se folosesc mai multe corpuri/consumatori de iluminat. Alta Marie cu alta palarie.. daca doriti va pot face niste printscreenuri ale normativului , eu dupa el am studiat pentru examene (e oleaca mai gros decat biblia pocaitilor , oricum este denumit biblia electricianului)..

Link spre comentariu

Nu conteaza cum il exploatezi....asta nu-i intereseaza pe distribuitorii de energie...ca folosesti doar doua faze din cele trei sau ca folosesti doar una. Stiu doar ca este taxat mai scump kilowatul care-l vei consuma.

La ei vei figura cu bransament trifazic...iar taxele la trifazic sunt diferite....repet...cel putin eu asa stiu. Mergi la enel si pune o intrebare inainte de toate. Intereseaza-te de toate cele..sa nu te trezesti cu surprize neplacute.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări