spik Postat Decembrie 28, 2016 Partajează Postat Decembrie 28, 2016 (editat) Salut, Am deschis acest topic pentru a afla ce putere maxima pot lua de la reteaua monofazica. Ce conductor poate alimenta un cuptor electric de 3500 W? Pot folosi concomitent cuptorul si invertorul de sudura (5.5 kw)?! Sarbatori fericite! Editat Decembrie 28, 2016 de spik Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 28, 2016 Partajează Postat Decembrie 28, 2016 Nu pt ca ar trebui ca in loc de siguranta sa fie pus un cui iar inaitnte de a incepe sa sudezi trebuie sunat mai intii la pompieri. In 99% din cazuri puterea maxima instalata este de 5500W sau 6000W. Numai alimentind invertorul de sudura te apropii de limita maxima de putere instalata. Deci, ori sudezi ori faci prajituri, niciodata simultan. Link spre comentariu
dan_b11 Postat Decembrie 28, 2016 Partajează Postat Decembrie 28, 2016 Oficial, siguranta de 32A. undeva pe la vreo 7 kW, avand in vedere si cosfi-ul, chiar si mai putin (6.4 kW). Nu prea cred ca o sa mearga amandoua in acelasi timp la putere maxima. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 28, 2016 Partajează Postat Decembrie 28, 2016 https://youtu.be/wfc2MOQdjYQAsta e cuptorul meu. Faci si tu cu regula de 3 simpla si vezi pt tine. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 28, 2016 Partajează Postat Decembrie 28, 2016 Siguranta de la Gofret este de 25A, putere undeva pe la 4Kw Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 28, 2016 Partajează Postat Decembrie 28, 2016 (editat) La mine sunt de 32...la curte. Editat Decembrie 28, 2016 de mac01 Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 28, 2016 Partajează Postat Decembrie 28, 2016 Eu am de 25 in scara. Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 28, 2016 Partajează Postat Decembrie 28, 2016 (editat) Aviz de racordare monofazat:-varianta veche branșament cu 25A-varianta nouă branșament de 25A sau cu spor de putere branșament 32A.Concluzie în monofazat maxim 32A,tot ce depășește 32A trece în trifazat. Editat Decembrie 28, 2016 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
djvas Postat Decembrie 28, 2016 Partajează Postat Decembrie 28, 2016 Ce conductor poate alimenta un cuptor electric de 3500 W? 2.5mm2 ar trebui sa fie suficient. Link spre comentariu
spik Postat Decembrie 28, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2016 2.5mm2 ar trebui sa fie suficient.Eu, din ceea ce am citit, stiu ca 4-5A sunt suportati de Cu pe mmp fara a se incalzi.Conform P=UI, am pus conductor de 4mmp la alimentarea cuptorului. Lungimea conductorului este de 2×11 m, iar siguranta este de 20A.Din ceea ce am mai citit am dedus ca o rezistenta este mult mai "blanda" decat un consumator inductiv, iar invertorul "papa" in functie de setarile amperajului.Acum ce sa mai spun, alimentarea la tabloul de afara vine pe Al de 16mmp, sig. 32A, de la contor la tabloul cu sigurante este Cu 10mmp, iar alimentarea garajului unde sudez este cu 6mmp Cu.Ar mai fi ceva, cum se "pupa" faptul ca prizele casnice suporta 16A, iar un invertor la 230 are consum maxim declarat de 5 kw?! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 28, 2016 Partajează Postat Decembrie 28, 2016 Poate priza lui e mai rezistenta. Link spre comentariu
v67 Postat Decembrie 28, 2016 Partajează Postat Decembrie 28, 2016 din cite imi amintesc pentru un consumator rezistiv la proectarea instalatiei electricese foloseste coeficient de cerere 1,la un invertor avem doar virfuri de curent functie de electrodul folosit si pe durata sudarii dci coeficient de cerere 0,7 , cred asa s-ar putea explica dece un invertor are curent maxim 30a /230v si dotat cu stecher 16a Link spre comentariu
spik Postat Decembrie 28, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2016 Ehee, am folosit vreo 7 ani trafu' de sudura alimentat prin cabluri gasite, 5-6 ml de "plin" de 1,5 mmp, 5-6 m de litat de 1,5 mmp si 12 ml de litat de 2,5 mmp!Am confectionat porti si grilaje la greu dupa orele de serviciu si nu au fost probleme deloc!Dupa schimbarea cablurilor respective cu conductori de Cu de 6 mmp am avut "probleme" cu trafu', era prea puternic si am fost nevoit sa pun o spira din nichelina de 6 la iesirea din secundar.Se pare ca rezistenta cuprului este mai ridicata decat in teorie!Oricum in afara de acea data nu am facut rabat de la teorie!Nefiint in bransa nu prea inteleg si nici nu am intalnit pe cineva care sa aiba rabdarea si disponibilitatea de a explica babeste cum se calculeaza dimensiunea conductorilor in functie de consum si consumator. Link spre comentariu
silcos Postat Decembrie 28, 2016 Partajează Postat Decembrie 28, 2016 Pentru instalatii electrice exista normative. Pe vremea cand am cautat eu in ele, conductorul de 2.5 mm2 era considerat suficient pt 16A. Ce vorbiti dvs de 4 A/mm2 e valabil la alte chestii (poate transformatoare). Luati informatia sub rezerva ca nu sunt electrician. Dar normativul (I 17, parca) se gaseste pe net. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 (editat) I7 il cheama si prezinta curentul maxim admisibil in diferite situatii de pozare a conductorului. E gros cat biblia.PS: cand spunem " conductorul de 2,5 mmp e suficient pt 16 A" nu oferim o informatie completa. Un material conduce mai mult sau mai putin curentul electric. E o proprietate intrinseca. E bine sa specificam si materialul. Daca va dau un fir de fludor si unul de cupru de aceiasi sectiune si punem un consumator mai nesatul, care credeti ca cedeaza primul si de ce? Daca repetam testul de 1000 de ori poate vom constata 1000 de rezultate identice. Editat Decembrie 29, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum