Liviu M Postat Iunie 20, 2007 Partajează Postat Iunie 20, 2007 laStudiu, cand te mai apuci de cate un proiect, sa ne zici cu ce lucrezi, ca sa studiem documentatia. Link spre comentariu
laStudiu Postat Iunie 22, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2007 Am o intrebare: un releu pot sa-l comand cu o poarta SAU-NU sau trebuie sa pun un tranzistor la iesirea portii care sa comande releul ? Link spre comentariu
niq_ro Postat Iunie 22, 2007 Partajează Postat Iunie 22, 2007 cu tranzistor dupa poarta... Link spre comentariu
Abram Burel Postat Iunie 22, 2007 Partajează Postat Iunie 22, 2007 Numai sa ai grija la... logica Link spre comentariu
laStudiu Postat Iunie 26, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2007 Am un releu DIP05-1A72-12L si nu stiu semnificatia pinilor ... ma poate ajuta careva ? Link spre comentariu
Elef Postat Iunie 26, 2007 Partajează Postat Iunie 26, 2007 Dupa ce l-am intrebat pe gogu: http://www.pci-card.com/meder_relais.htm E releul care il cauti? Link spre comentariu
laStudiu Postat Iunie 26, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2007 E releul care il cauti?Asta-i pe 12V a meu ii pe 5V, dar pinii cred ca sunt la fel. M-ar interesa cum se leaga in schema urmatoare:http://www.mikroe.com/ro/product/books/PICbook/6_06Poglavlje.htmbanuiesc ca pinii 2 si 6 ii leg la tranzistor si la +5V, iar prin pinii 8 si 14 leg un ventilator. (corectatima daca gresesc). Link spre comentariu
Abram Burel Postat Iunie 26, 2007 Partajează Postat Iunie 26, 2007 (corectatima daca gresesc).Corect este "corectati-ma" :)Fara asta niciun releu n-o sa mearga cum trebuie Link spre comentariu
laStudiu Postat Iunie 29, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2007 Am o intrebare: ce tranzistor sa folosesc la releu (eu am incercat cu ce am avut NPN si cupleaza si pe 0 logic pe schema data mai sus) . Link spre comentariu
Abram Burel Postat Iunie 29, 2007 Partajează Postat Iunie 29, 2007 Orice tranzistor NPN, numai sa-l pui cum trebuie. Link spre comentariu
laStudiu Postat Iunie 29, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2007 Era un scurt pe placa, acuma merge releul.Am insa o problema mai mare: am un senzor de Temperatura TCN75 si nu stiu cum sa fac comunicatie sincrona cu el. Daca m-ar putea ajuta careva as fi super recunoscator. Link spre comentariu
laStudiu Postat Iunie 30, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2007 Am un Ir transceiver TFDU4100 si nu sunt sigur cum se numara pinii de la stanga spre dreapta sau invers, atunci cand il tin cu fata spre mine ... Ca nu merge comunicatia Ir si nu stiu ce nu-i bine. Link spre comentariu
XAN77 Postat Iulie 1, 2007 Partajează Postat Iulie 1, 2007 TCN75 este pe i2c, ce este neclar. Comunicarea este sincrona pe SCL(serial clock) si SDA(serial data). Nu stiu daca in C-ul cu care lucrezi ai instructiuni de i2c, daca nu iti faci rutinele conform standardului i2c. TFDU ala puteai citi si tu in datasheet cum sunt numerotati pinii, oricum la capitolu asta vad ca nu excelezi .Pentru Sefi : am incercat sa uploade4z datasheetul lui TFDx4x00 si desi are 340k imi zice ca "Sorry, you have reached your maximum Upload Quota Limit of 10 MB" si nu e prima data cand mi se intampla . Sa inteleg ca vede fisieru (arhiva .rar) de 10M sau in cariera mea de forumist am depasit 10M cu uploadurile si gata, nu mai pot uploada :smt003 . Nu de alta dar sunt cate uni care se incapataneaza sa nu se uite prin datasheeturi :smt003 . Link spre comentariu
laStudiu Postat Iulie 1, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2007 TFDU ala puteai citi si tu in datasheet cum sunt numerotati pinii, oricum la capitolu asta vad ca nu excelezi . Nu am mai facut comunicatie Ir, incerc acum. Difera cumva de comunicatia asincrona continua prin 3 fire (in afara de faptul ca nu pot trimite si receptiona in acelasi timp)?Folosesc 2x(MCP2120 + TFDU4100). Link spre comentariu
laStudiu Postat Iulie 1, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2007 Se pare ca toata lumea a intrat in vacanta; ca nimeni nu-mi da o idee de ce nu merge comunicatia Ir. Folosesc 9615baud la amandoua PICurile si 9600 baud la MCP2120, am verificat legaturile ... nu stiu ce are(nu primesc nimic, nici macar eroare). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum