Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

interfete si comunicatii

laStudiu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 98
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• laStudiu

52

• Abram Burel

10

• lucicop

7

• Cristiano

5

Top autori în acest subiect

Era un scurt pe placa, acuma merge releul.Am insa o problema mai mare: am un senzor de Temperatura TCN75 si nu stiu cum sa fac comunicatie sincrona cu el. Daca m-ar putea ajuta careva as fi super recunoscator.

Link spre comentariu

Am un Ir transceiver TFDU4100 si nu sunt sigur cum se numara pinii de la stanga spre dreapta sau invers, atunci cand il tin cu fata spre mine ... Ca nu merge comunicatia Ir si nu stiu ce nu-i bine.

Link spre comentariu

TCN75 este pe i2c, ce este neclar. Comunicarea este sincrona pe SCL(serial clock) si SDA(serial data). Nu stiu daca in C-ul cu care lucrezi ai instructiuni de i2c, daca nu iti faci rutinele conform standardului i2c. TFDU ala puteai citi si tu in datasheet cum sunt numerotati pinii, oricum la capitolu asta vad ca nu excelezi .Pentru Sefi : am incercat sa uploade4z datasheetul lui TFDx4x00 si desi are 340k imi zice ca "Sorry, you have reached your maximum Upload Quota Limit of 10 MB" si nu e prima data cand mi se intampla . Sa inteleg ca vede fisieru (arhiva .rar) de 10M sau in cariera mea de forumist am depasit 10M cu uploadurile si gata, nu mai pot uploada :smt003 . Nu de alta dar sunt cate uni care se incapataneaza sa nu se uite prin datasheeturi :smt003 .

Link spre comentariu

TFDU ala puteai citi si tu in datasheet cum sunt numerotati pinii, oricum la capitolu asta vad ca nu excelezi .

Nu am mai facut comunicatie Ir, incerc acum. Difera cumva de comunicatia asincrona continua prin 3 fire (in afara de faptul ca nu pot trimite si receptiona in acelasi timp)?Folosesc 2x(MCP2120 + TFDU4100).
Link spre comentariu

Se pare ca toata lumea a intrat in vacanta; ca nimeni nu-mi da o idee de ce nu merge comunicatia Ir. Folosesc 9615baud la amandoua PICurile si 9600 baud la MCP2120, am verificat legaturile ... nu stiu ce are(nu primesc nimic, nici macar eroare).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări