Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aragaz cu cuptor electric

gabi amariucai

Postări Recomandate

Sa tragi fir de 4mm la prize mi se pare o nebunie. Este foarte gros, nu tocmai usor manevrabil...sa nu mai vorbim ca este chinuiala sa-l prinzi si in piciorusele prizei. Poti distruge si priza cand incerci s-o impingi in locasul ei cu firele de 4mm racordate la ea. De 2,5 este arhisuficient. Faceti trasee separate pentru fiecare priza cu 2,5mm si legati-va intr-un panou cu sigurante, unde vine fir de 4mm de la cofret. Dimensionati sigurantele la priza in functie de consumul aparatelor care vor fi conectate la priza respectiva. Eu asa mi-am facut toata casa. Este adevarat ca panoul este cam maricel dar am siguranta pentru fiecare priza in parte. Cositoriti firele inainte de a face legatura la priza si la tablou. La lumina nu m-am complicat....nu am decat o singura siguranta de 16A

Editat de mac01
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabi amariucai

9

• mac01

5

• Florinel TV

5

• Mircel

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ca fapt divers, daca producatorul iti da o sectiune, aia e suficienta ca sa functioneze corespunzator. Fie citesti in carte cat recomanda sa ai, fie te uiti la ce ti-a montat el. Acum daca ai un traseu foarte lung, trebuie putin mai gros cablul. (Dimensionare la caderea de tensiune) Dimensionarea termica e de dedus din ce am scris mai sus. Eu am pe 2.5 mmp CUPRU acel cuptor pe care il vezi cu 2 posturi mai sus.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

O intrebare firul cu care a venit cuptorul se termina cu un stecher?

Nu neaparat.....poate producatorul nu recomanda conectarea la priza ci direct la tabloul de sigurante din casa, printr-o instalatie separata prevazuta si cu o siguranta.

Link spre comentariu

Nu este obligatoriu sa aveti siguranta generala in casa, avand in vedere ca aveti afara in BMPM siguranta diferentiala, care este considerata ca fiind generala.

Nu am BMPM deoarece stau la bloc

O intrebare firul cu care a venit cuptorul se termina cu un stecher?

. Da are stecher
Link spre comentariu

Si nu ai cutie cu sigurante in casa? Fiecare apartament trebuie sa aiba sigurantele proprii montate in interior. ca doar n-oi fugi pe casa scarii ca sa opresti curentul daca se intampla ceva.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Afara pe casa scării fiecare apartament are cate o siguranță fuzibila iar în apartament am tabloul cu siguranțe dar nu este siguranță generala in tablou fiecare camera are cate o siguranță iar în bucătărie este o priza cu siguranță separata unde vreau sa pun cuptorul.

Pe cablu nu scrie nimic? De obicei e stantata pe el sectiunea. Fie in mm2 fie AWG si sunt tabele pe net cu corespondenta.

. Ba da scrie 3x2.5 mm Editat de gabi amariucai
Link spre comentariu

La consumul de 2500W al cuptorului nu trebuie nici o instalatie separata.In comert sunt fiare de calcat si aspiratoare de 2500w,ori ce facem instalatie separata si la aceste aparate ?

Link spre comentariu

Cuptorul are cablu de alimentare de 2,5mm Andrei...Daca este bloc d'ala cu 1,5mm in perete si pe aluminiu...nu prea vad bine situatia...mai ales cand cuptorul merge mult. Nu trebuie instalatie separata doar modificata corespunzator. Daca mai are si frigider in bucatarie sau masina de spalat (se poarta) conectate toate la aceeasi priza...nu-l vad bine cand se nimereste sa mearga toate odata.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Am uscator de par de 2000W.Asa ca sa stiti voi, in video-ul postat mai sus, aparatul de masura e pe un cablu de 0,75 mmp provenit de la un calculator. S-a cam incalzit si inmuiat putin. L-am lasat sa inregistreze pana la 1275Wh, deci a functionat ceva timp. Eram si eu putin cu imima stransa si cand o sa il schimb, o sa il disec sa vad cum l-am avariat intern.

Link spre comentariu

Are dreptate colegu Andrei , la mine am sigurantele automate de 32A si nu de 35A nustiu unde mia fost gindul , si intradevar la contor este dubla siguranta de 25A este si pe nul si pe faza , si asa este si la mine la prize am tot asa de 32A dubla si pe nul si pe faza si la becuri la fel

Cuptorul are cablu de alimentare de 2,5mm Andrei...Daca este bloc d'ala cu 1,5mm in perete si pe aluminiu...nu prea vad bine situatia...mai ales cand cuptorul merge mult. Nu trebuie instalatie separata doar modificata corespunzator. Daca mai are si frigider in bucatarie sau masina de spalat (se poarta) conectate toate la aceeasi priza...nu-l vad bine cand se nimereste sa mearga toate odata.

Merge toate odata dar conectate la prize diferite sa nu aibe consumul mare la o singura priza , si daca are instalatia cu 2,5 atunci este ok

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări