Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aragaz cu cuptor electric

gabi amariucai

Postări Recomandate

Bunaziua am achizitionat de curand un aragaz mixt cu cuptor electric . problema este necesita circuit separat pentru alimentarea lui cuptorul are un consum de 2.5kw . Eu am deja un circuit separat pentru aragaz dar fostul proprietar a spus ca il folosea doar pentru aprinderea electrica si nu pentru cuptor tocmai de aceea este protejat cu o siguranta automata in tablou de 10a si nu prea cred ca o sa faca fata cuptorului .Ce sfaturi imi dati ??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabi amariucai

9

• mac01

5

• Florinel TV

5

• Mircel

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Teoretic, calcul aproximativ:

P=UxI => I=P/U => I=2500/230 = 11A

Ce sârmă foloseşti acum pe traseul aragazului? 1,5 mmp? Ar fi suficient și 2,5mmp cu schimbarea siguranței la 16A.

Dar pentru liniștea ta, va trebui să tragi alt traseu cu sârmă de 4 mmp și siguranță de 16A.

Consultă un electrician autorizat.

P.S.

Este necesar să folosești punctuația din limba română. Textul tău trebuia scris așa:

Buna ziua! Am achizitionat de curand un aragaz mixt, cu cuptor electric. Problema este: necesita circuit separat pentru alimentarea lui?

Cuptorul are un consum de 2.5kW. Eu am deja un circuit separat pentru aragaz dar fostul proprietar a spus ca il folosea doar pentru aprinderea electrica si nu pentru cuptor. Tocmai de aceea este protejat cu o siguranta automata in tablou de 10A si nu prea cred ca o sa faca fata cuptorului. Ce sfaturi imi dati?”

Editat de Mircel
Link spre comentariu

Buna ziua,

Domnul Harhas Florin, cred ca ar trebui sa inlocuiti toate sigurantele din tabloul electric pentru a nu avea surprize neplacute, deoarece in cazul unui consum mai mare riscati sa ca instalatia electrica sa ia foc iar sigurantele sa nu declanseze.

Link spre comentariu

Pai la 16A nici aparatul de sudura nu duce cum cuplez electrodul decupleaza siguranta la 25A merge dar nu mult si declanseaza dar nu sudez mult la 35A merge nu mai am treaba , daca fac un scurt in priza decupleaza siguranta , daca pui de 16A si ai consum 2 frigidere o lada 4 televizoare 2 PC 3 masinii de spalat sa vezi daca tine consumul acea siguranta

A si uitam a sirma de cupru de 2,5 la priza si la becuri de 1,5 si merge de numa pot sa pun consum in priza cit vreau , dar daca trece de consumul care il poate suporta decupleaza siguranta ca sunt automate

A si cu aia de 16A nici nu baga bine cuptorul in priza ca decupleaza

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Ceva nu e in regula acolo...eu am sudat in subsol cu alimentare separata din panoul din casa,pe siguranta automata de 16A si n-a sarit siguranta in mod obisnuit decat odata cand din neatentie s-a lipit electrodul la amorsare,in rest am mers fara probleme.La masina de spalat am circuit separat,protejat cu 20A din cauza masinii vechi,ce avea pe incalzire 3kw plus motorul de 0,7kw,deci instantaneu putea sa consume cca 3,7kw.Acum ca am schimbat masina cu una generatie noua(de mai bine de 10 ani),pot linistit sa cobor cu siguranta la 16A,dar nu mi-am batut capul,am ramas asa cum era.Ori traful tau de sudura(sau ce agregat ai pt asa ceva) e mai gurmand,ori sigurantele de 16A care sareau, erau de ''firma''.

Link spre comentariu

A si mai am in consum si hidrofor si acuma cu 35A la priza daca mai bag si un cuptor decupleaza siguranta de la priza , pai la mine este consum nu ca la alti un tv un pc si gata

Link spre comentariu

Domnul Florin,

Nu stiu ce sigurante aveti dumneavoastra dar standardul la sigurante automate este 2A, 4A, 6A, 10A, 16A, 20A, 25A, 40A, 50A, 63A, 100A nu stiu sa existe sigurante automate de 35A.

- In cazul 2 sa nu aveti sigurante chinezarii pentru ca din ceea ce spuneti acelea sunt decalibrate si declanseaza la curenti mai mici decat sunt inscriptionate.

- In cazul 3 la 35A ar fi necesar un conductor 6 sau 10 mm iar la 25A veti merge sigur pe 4 sau 6 mm in functie de incarcarea circuitului.

- Siguranta generala in acest caz de cati amperi este si ce tip de bransament aveti? In general siguranta generala pentru un consumator monofazic este de 25A pentru un consum de circa 5Kw/h.

Link spre comentariu

Am vorbit cu un electrician si a spus ca vine sa imi schimbe siguranta cu una de 25a si cablurile sa le inlocuiasca cu unele mai groase deorece instalatia e facuta prin tuburi si a zis ca se pot inlocui destul de usor .

Link spre comentariu

Sfatul meu este cablu de 4mm si siuranta de 20A ganditiva la faptul ca prizele monofazice sunt construite sa reziste la un curent de 16A degeaba puneti siguranta mare daca nu protejati si echipamentele. In mod normal daca siguranta generala este de 25 A pentru selectivitate urmatoarea siguranta este cu 2 trepte mai jos. (Exemplu siguranta generala 25A circuit de prize 16A). In cazul ca folositi o siguranta de 25A pentru circuitul de prize bucatarie, as fi curios care siguranta va declansa in cazul unui scurt circuit siuranta de la bucatarie sau siguranta generala. Mai este cazul de selectivitate sau puteti lega direct la siguranta generala circuitul pentru bucatarie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări