Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Vizitator maistrul

Adica ce vrei sa zici cu rosu ca n-am dreptate.Asta e adevaru da pe uni doare tare.Astia tot tipa la televizor ca o sa vie marele cutremur.Uite acuma ma uit la jurnal ca a ars o pensiune in neamt,daca era din betoane nu ardea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 171
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Am vazut eu cum se construia pe vremea aia. Rugina era la ea acasa, otelul prost, si cu toate regulile de dupa cutremur, toti furau cat puteau la orice.

Crezi ca s-a respectat totul perfect ? Vino sa iti arat cum dau gaura intr-un beton de rezistenta b250 cu bormasina ca in BCA. Sau sa vezi fierul lipsa din beton, transformat in praf de rugina si atat.

Nu ai cum sa construiesti rezistent intr-o societate in care toti, de sus pana la ultimul om, fura.

La un cutremur mai serios o sa inceapa sa cada toate blocurile astea "rezistente" comuniste si alea cu "lemn" o sa stea bine in picioare.

Maistrule, daca s-a facut totul asa de bine atunci, si scoala era asa de buna, de ce tu nu poti sa scri corect in limba romana ? Nu s-a predat limba romana in clasa ta ? sau de fapt scoala era o mare porcarie care nu era in stare sa invete oamenii propria noastra limba ? Ia zi-ne, cati porci ai dat pana ai promovat ?

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Ramanem ontopic daca nimeni nu mai vine cu devieri ale discutiei, cu idei (sfoiegite) de stanga sau de dreapta.

Si ce sa discutam despre cutremurul care va veni ? Stie careva daca se va prabusi blocul in care sta, sau daca va scapa ? S-au facut porcarii, s-a furat din materiale (si inainte de '90), nu s-a respectat integral proiectul. In blocurile construite prin ANL, de firme particulare, chiar nu am incredere.

Link spre comentariu

Bineînţeles că ambele ”tabere” au ”faliţii” lor! :rade:

Dacă ăia de dinainte de 89 furau un Kil de cuie ca să-şi ia o tuică(”două prune”) ...ăştia fură să-şi cumpere iahturi şi vile scumpe!

Deci...se vede o ”schimbare în bine”! :96 :rade:

Editat de elmar
Link spre comentariu

Bineînţeles că ambele ”tabere” au ”faliţii” lor! :rade:

Dacă ăia de dinainte de 89 furau un Kil de cuie ca să-şi ia o tuică(”două prune”) ...ăştia fură să-şi cumpere iahturi şi vile scumpe!

Deci...se vede o ”schimbare în bine”! :96 :rade:

Yep @elmar.aia furau 1 kg de cuie pt o tuica,dara astia care vrea sa-si cumpere yaht sau vile, cate kile de cuie tre sa fure?

Ca tot veni vb de cutremur...vai de blocurile "democratice" facute de ANL.Intr-o iarna cand nu prea aveam de lucru,ma suna un coleg de lucru care a "plecat din echipa noastra sa lucreze la patron ca e mai sigur" sa merg cat e iarna sa pun gresie in blocurile ANL.Zice :Vino ma cu mine,punem vreo 3-4 m2 de gresie pe schimb,stam la caldurica linga bobarca,trece ziua si iei malaiu.Sefu e cu noi,nu zice nimica.Nu mai zic de gresie ca era inghetata la propriu,dar ce am vazut la blocurile astea noi democratice......Astea PICA inaintea alora comuniste de care tot vb.Si cimentul inainte de revolutie era "parfum"fata de cel de azi,basca 'ca' 3/4 di ciment mergea la vila in constructie a sefului de santier,cu FER cu tot,adezivul neexpirat si gresia de calitate.Mai fratilor,gresia care am puso pe jos era asa de ***** ca puteai sa o rupi intre degete ca pe biscuit,adezivul era ceva no name(scria ceva pe saci ???) si direct pe planseul turnat cu niste bolovani cat pumnul.O luna cat am stat(la negru ca majoritatea dintre noi),n-am vazut crac de inginer/proiectant sa vina pe acolo.Vai si amar de tinerii care vor locui in acele.......capcane mortale in caz de cutremur.

Link spre comentariu
Vizitator maistrul

Pai si eu ce am spus mai sus de blocurile anl-ului,ca nu vor rezista la cutremure,ca alea facute de Ceausescu au placa de beton,iar la astea noi au acoperis ca o casa de la tara.Cu furtul unui kg de cuie ,dupa timpul lui Ceausescu pentru o tuica,nu sint de acord.Asta nu e adevarat.

Link spre comentariu

Meştere era doar un exemplu(care mi-a venit în minte ...mai repede)...poate omul nu fura un kg...lua şi el două cuie la oră...sau un surub mai mare la zi... :rade:

Vorbesc de ăia mai ”strângătorii”...că mulţi erau care se descurcau cu salariul...destul de bun!2-3 mii de lei îţi ajungea berchet o lună întreagă...numai să ai ce să cumperi...că în ultimii anii era mai greu cu ”marfa”!

Editat de elmar
Link spre comentariu

Pana in prezent blocuri nou construite nu au cazut, bineinteles ca toti meseriasii stiu ei ca or sa cada chiar daca nici unul nu a facut vre-o facultate de inginerie.

Dar de cazut blocuri comuniste ............. mai are rost sa ne aducem aminte ? aici ma refer si la cele cazute la cutremuri, si din alte cauze, si la cazaturi partiale de balcoane, bucati mari sau altele.

Pana in prezent stim doar ca blocurile comuniste au cazut. Nu avem nici un motiv sa comentam de blocurile noi capitaliste cand nu avem nici un fel de stiinte in domeniu, doar presupuneri si dorinte sa ne dam mari experti.

Link spre comentariu
Vizitator maistrul

Lasa-ma dany-cta cu inginerii astia de dupa 89,care a facut facultatea particulara cu banii lui taticu si mamica.Pe urma i-a incadrat in munca,si i-a dat sa proiecteze blocuri cu sapte etaje,la care a facut acoperis ca la o casa de la tara.N-ai vazut la jurnal c-a luat foc masarda la un bloc de asta anl,si ardea ca o torta,de-a ramas saraci oameni cu traista-n bat?Ceausescu nu mai facea poduri la blocurile inalte,le facea planse de betoane cu fier armat.Cetateanul Elmar este de parere cu mine.

Link spre comentariu

Astea sunt blocurile nemaipomenite comuniste cand se facea lucrare buna.

Nu exista nici un bloc nou la care sa ii cada balcoanele sau bucati din el, asa ca vad eu unde a fost lucrarea mai bine facuta.

Tu cumpara-ti un apartament de-asta comunist, dar ai grija cand iesi pe balcon, sau cine mai stie pe unde, sa nu te trezesti ca a doua zi nu mai ai balcon deloc. Sau cand te apleci peste balustrada, sa nu se aplece si ea cu tine si te trezesti pe jos de la etajul 4, bucati bineinteles.

Posted Image

In timp ce tu te plangi ca a ars o mansarda, eu imi amintesc de cazuri in care oamenii au murit din cauza constructilor proaste, ca s-au dezlipit bucati de zidarie comunista, si cu siguranta prefer oricand sa arda mansarda decat sa moara un om:

http://suceavanews.ro/207533/social/o-femeie-a-murit-dupa-ce-a-cazut-de-la-balcon-privea-un-spectacol-folcloric/

Sau altul cu care a cazut balconul:

http://adevarul.ro/moldova/social/a-murit-barbatul-cazut-etajul-sase-balconul-afla-1_53104874c7b855ff56bcb957/index.html

Cand blocurile astea cad singure de la vant, crezi ca bine o sa reziste la cutremur ??? O sa fie tandari inainte sa pateasca ceva blocurile alea noi.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări