Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Vizitator maistrul

Sa fie treaba clara zic la multi ani si trec la cutremur.Tot apare ala marmurieanu si tot spune el prosti.Blocurile lu Ceausescu n-arr treaba.Ca zice ca a murit mari actori,o fi murit,da toma caragiu ala inainte cu vreun an si ceva de cutremur facea numai comedii de alea cu dracul.Ca zicea ce va mirati eu sint mefisto adica dracul,si uite ca la cutremur l-a luat dracu ca Dumnezeu si-a luat mina dupa el.Ca ziceau la aparat ca a iesti pe scari,ca daca statea in casa n-avea nimica.Mai ziceau astia la televizor ca era si cu bocanet si facea acolo homo de astea,mare pacatStai sa vezi blocurile astea de dupa 88 daca mai rezista vreo unul,ca astea e lucrate cu ingineri de astia cu scoala particulara,care n-a invatat nimic,si dadea taticu si mamica bani sa ia diplomele.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 171
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Pai si maistrii experimentati ca matale ce pazeau pe santier? Ii dirijau mucosii aia fara scoala? Cum le permiteati? Inseamna ca generatiile de maistri nu erau chiar asa de zmei pe cum va dati pe forumuri.

Link spre comentariu

La modul cum te exprimi nu cred ca ai mai mult de 4 clase . Asa ca nu inteleg ce cauti pe un forum de electronica si in plus de asta nu se intelege care este subiectul postarii.

"Ca zice.."ca ziceau...ca ziceam ..,,!!

Sa fie treaba clara zic la multi ani si trec la cutremur.Tot apare ala marmurieanu si tot spune el prosti.Blocurile lu Ceausescu n-arr treaba.Ca zice ca a murit mari actori,o fi murit,da toma caragiu ala inainte cu vreun an si ceva de cutremur facea numai comedii de alea cu dracul.Ca zicea ce va mirati eu sint mefisto adica dracul,si uite ca la cutremur l-a luat dracu ca Dumnezeu si-a luat mina dupa el.Ca ziceau la aparat ca a iesti pe scari,ca daca statea in casa n-avea nimica.Mai ziceau astia la televizor ca era si cu bocanet si facea acolo homo de astea,mare pacatStai sa vezi blocurile astea de dupa 88 daca mai rezista vreo unul,ca astea e lucrate cu ingineri de astia cu scoala particulara,care n-a invatat nimic,si dadea taticu si mamica bani sa ia diplomele.

Marimureanu este nume propriu si se incepe cu litera mare ..!!!!

Link spre comentariu

Maistre, hai sa iti spun eu una ca intre inginer si maistru. M-am dus la strungarie la fabrica unde am lucrat, cred ca 40 de strunguri erau aliniate, toate mestereau cate ceva. M-am dus si am intrebat care e cel mai al dracului maistru din sectie. Toti m-au trimis la un nene. Era clar ca il recunosteau drept cel mai bun din echipa. I-am dat sa strunjeasca un cauciuc, i-am dat desenul si a mai chemat inca vreo 20 ca sa se consulte cu ei. Au facut rahatul praf. Au stricat 5 piese. Mi-am luat poala de piese stricate si am plecat injurand, nervos.... Ma vede o tanti care vazuse ca vin din gramada de destepti si ma intreaba de ce se stransesera aia toti langa un strung. I-am aratat desenul si a zis sa ii dau un cauciuc sa incerce si dansa. Intr-un minut mi-a dat piesa. Asa ca, de strungari comunisti betivi notorii eu sunt satul. Daca esti tare in gura nu inseamna ca stii si meserie.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Erau smecherii acolo, 20 si eu un copil la 24 de ani. "Ba, tu cand te-ai facut inginer nu ai aflat ca nu se strunjeste cauciucul?" Cand m-am dus cu piesa se uitau ca la ozn-uri. "Cine o facu? O turnarati". A zis doamna aceea ca se strunjeste si coca de paine daca stii cum si cu ce... I-a facut de ras.Si nu era tare in gura si nici smechera ca aia cu parul alb si burta cat strungu'.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Asa ca, de strungari comunisti betivi notorii eu sunt satul. Daca esti tare in gura nu inseamna ca stii si meserie.

Perfect spus. Din pacate asa sunt toti astia care se cred mari meseriasi si maistrii. Am avut si eu o gramada de surprize cu astfel de meseriasi, arbori stricati luati la cota masurand cu ruleta probabil cu diferente de genul o zecime de mm, chiulase luat fata dreapta stramb, intr-o parte mai inalt in alta mai jos, adaptoare facute fara sa gandesca efectiv in care filetul exterior se intalnea cu interiorul, si o gramada de alte probleme. La noi nu au existat meseriasi. Nu poti sa faci o piesa cand tu nici macar nu ii intelegi principiul de functionare si un desen tehnic avansat te lasa cu gura cascata.

Dar suntem buni sa ne laudam pe forumuri ce mari meseriasi am fost noi, de aia se faceau piese asa de bune pe vremea aia de le schimbam continuu. Dacia, o fi mers ea, dar era o masina la care mai mult reparai decat o conduceai, orice ar spune unul si altul, daca nu... de ce aveam mereu piese de rezerva si truse de scule in portbagaj ??

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Dacia, o fi mers ea, dar era o masina la care mai mult reparai decat o conduceai, orice ar spune unul si altul, daca nu... de ce aveam mereu piese de rezerva si truse de scule in portbagaj ??

Erau probleme de prelucrare,asta e un lucru cert,dar nu astea le scadea fiabilitatea ca sa trebuiasca reparate des,ci calitatea materialelor din care erau facute acele piese era sub orice critica,de aici si durata mica de utilizare in parametri.Care se nimereau pe cote,erau bune cat tinea materialul...si ala nu tinea niciodata cat ar fi trebuit sau asemanator cu piese echivalente facute in alte tari(e drept ca si preturile erau mult diferite).

Link spre comentariu
Vizitator maistrul

Aici e vorba de cutremure.Inainte de 89 se lucrs la blocuri in trei schimburi cu lumini pe macara si santiere.De asta ieseau trebutile bine ca cimentu era turnat de odata.Acuma azi pune o caramida se mai scarpina vine ingineru si se mai uita si de aia iese lucrari proaste.Atuncea maistri era sefi pe santier si se lucra continu.Vad acuma pe la jurnale ca a luat foc acoperisu la blocurile astea noi ale anlului.pa la bloc cu sapte etaje faca acoperis ca la casa,cu birna de lemn, asta e prostie mare.Blocurile lu Ceausescu era din beton cu acoperis de beton de n-avea ce arde.Arata ieri la jurnal pe fata unui deputat de asta care a luat foc casa.Am ramas mirat ca casa aia ardea de parca era de carton.Eu nu stiu ca nu-i meseria mea da casele care le fac astia acuma parca sint de carton si hirtie.Mare lucrare e cubu ala,o lucrare de doi lei.

Link spre comentariu

maistrul isi joaca bine rolul .eu cred ca ,contrar a ceea ce vrea sa para,e unul care a luat-o cu varf si indesat de la mesterii momentului.

toti cred ca am trecut prin asta mai mult sau mai putin si

nu cred ca a existat loc de munca in romania unde sa nu existe cate o figura din asta.

era unealta inginerilor prin care tineau muncitorii cu frustrarile indreptate in alta parte,nu catre ei.

datorita astora isi puteau tine linistit secretara pe genunchi.aveau zbirul, "neamulprost",meseriasul de paza in sectie.

ideea e ca asta nu participa niciodata(nu i se cerea parerea) la sedintele gen "operativa".

Link spre comentariu

Aici este vorba de cutremure.Inainte de '89 se lucra la blocuri in trei schimburi cu lumini pe macara si santiere.De asta ieseau treburile bine ,ca cimentul era turnat de odata.Acuma , azi pune o caramida ,se mai scarpina , vine inginerul si se mai uita si de aia iese lucrari proaste.

Atunci maistrii erau sefi pe santier si se lucra continu.

Vad acuma pe la jurnale ca a luat foc acoperisul la blocurile astea noi ale anlului !!!!!! ????.pe la blocuri cu sapte etaje.Sa faca acoperis ca la casa,cu barna de lemn, asta e prostie mare.Blocurile lui Ceausescu erau din beton cu acoperis de beton de n-avea ce arde.

Arata ieri la jurnal pe fata unui deputat de asta care a luat foc casa.!!!!!! Am ramas mirat ca casa aia ardea de parca era de carton.Eu nu stiu ca nu-i meseria mea, dar casele care le fac astia acuma parca sunt de carton si hirtie.

Unde ai facut scoala de maistrii ?

Un alt maistru spunea pe vremuri ..."Ca sa poti termina o scoala de maistri, singura ta grija, este sa fi atent cand traversezi strada , cand te duci la cursuri , sa nu te calce tramvaiul . " !!

Editat de ndor
Link spre comentariu

Sunt animale talentate la preventia cutremurelor. Japonezii tin in acvarii anumiti pesti care anunta cutremurul si cu jumatate de ora inainte, daca e unul mare. In '77 niste santinele mi-au spus ca, pe la un sfert de ora inainte de cutremur, au iesit din pamant niste rozatoare care fugeau disperate in toate directiile si chitcaiau.

La toate cutremurile mai mari se simt doua unde decalate in timp. Prima este unda longitudinala directa, cu frecventa mare, amplitudine mica si cu viteza de propagare mare. A doua este o unda de suprafata (Lamb) sub forma de valuri, cu amplitudine mare si viteza de propagare mult mai mica. Asta produce distrugerile, chiar si craparea solului.

In '77 normativele de proiectare erau mult mai bune decat cele din '40, dar au fost imediat schimbate cu altele mai severe.

In prezent normativele, respectiv proiectele avizate, sunt mai bune si decat cele din '77. Dar, daca constructorul nu respecta proiectul, schimba marca otelului sau a betonului si mai adauga doua-trei etaje, nu vine nimeni sa-i darame opera. Cu o spaga se rezolva orice.

Link spre comentariu
Vizitator maistrul

Treaba e ca va zic eu,inainte de 89 exista fabrici de betoane care turna perfect si la cote peretele si planseul si tot ce vrei.Pe santier era sudori care le suda frumos si trainic intre ele si apoi turna cimentu.Toate lucrarile facute la fabrica de betoane era de calitate foarte buna.Sa-mi zica si mie cineva daca in ziua de azi mai e fabrica de prefabricate.Azi vezi pe astia ca construiesc caramida cu caramida de parca ar face un sopron.Nu mai e lege ,toate e facute dupa capu fiecaruia ,iar la cutremur se va vedea rezultatele.Rau e ca o sa moara oameni nevinovati de bataia de joc a astora de dupa 89.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări