Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hrana la romani

Postări Recomandate

• Răspunsuri 96
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

De parca faptul ca a crescut afara la soare, ca a fost expusa la toti parazitii si bolile posibile, si ca a putut sa manance toate insectele cu virusi, o face brusc sanatoasa.

Poate ca pur si simplu nu intelegem noi ce este sanatos, asemanam naturalul cu sanatos, si brusc orice adaos este nesanatos.

Multe lucruri sunt cancerigene, cel mai mult este soarele, mult mai cancerigen decat toate e-urile, dar nu vad prea multi sa se planga de el, din contra, tot ce nu a fost expus soarelui brusc este nesanatos.

Daca tot o dati in E-uri poate e cazul sa aflam ca E-ul este pur si simplu o denumire, o catalogare, nici pe departe nu inseamna ceva nociv. E300 este acidul absorbic de exemplu (vitamina C pura si naturala), o fi si asta nociva ?

Tot ceea ce mancam sau am mancat toata viata si noi, si stramosii nostrii, erau E-uri, doar ca nu erau denumite astfel.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Tot ceea ce mancam sau am mancat toata viata si noi, si stramosii nostrii, erau E-uri, doar ca nu erau denumite astfel.

Ceea ce intentionat sau nu ai omis,este ca unele E-uri sunt de cand lumea si nu sunt nocive(sub diverse denumiri in decursul timpului,binenteles) iar altele sunt pur chimice si au actiune nefasta asupra organismului,in rest da,ai dreptate,sunt doar niste E-uri.

Link spre comentariu

Exista si E-uri care prelungesc durata de viata a alimentelor, adica ce fac, nu dau voie microbilor si bacteriilor sa apara. S-a gandit cineva ca, chiar daca solutia respectiva nu este chiar perfect neutra (desi in realitate este in cantitatea normala) pentru om, cu siguranta mai bine mananci solutia aia decat sa mananci o gramada de microbi si bacterii care dau in alte complicatii ?

Otrava de sobolani, da, este nociva pentru mediu, oare ar trebui interzisa si sa acceptam sobolanii ? Ce este mai nociv, otrava sau sobolanii ? La fel este si la mancare.

Link spre comentariu

Mancati cu incredere,sanatate curata. Are vreo 28 de grame de ficat de gasca,si aia crescuta ''natural'' si sanatos.Posted Image

Acum faza cu 24% e relativa. Daca va ganditi ca un pate contine ficat 100%, inseamna ca nu ati incercat niciodata sa faceti pate in casa. 100% ar insemna un praf de ficat, nici macar apa adaugata pentru textura. Editat de silcos
Link spre comentariu

Trebuie inteles un lucru ca ce este dovedit cancerigen eliminat si cu asta basta (ma refer la lucrurile introduse voit in mancare de producator0.

Ca te otravesti TU ca persoana particulara e alegerea ta ......., ca-ti face altul e crima sau tentativa de omor .

Chestia asta ca: mancarea nu va tine mai mult de 10 zile sau ce producator isi permite ????????????....Alooooooo ???? Ma doare in cot de producator daca-mi otraveste familia sau pe mine asta trebuie sa va ganditi .

Stiti ce simplu vi se da o veste ca asta "Ne pare rau ca aveti cancer.....mai aveti xxx zile"???

Eu sper ca viitoarele generatii sa se adapteze si cred ca se vor adapta dar cu un pret .

Fiecare crede ce-i place dar sa va ganditi pentru un producator mare va conta beneficiul ....ca doar de aceea vedeti cladiri uriase de sticla cu nume sonore pe ele .

Link spre comentariu
Vizitator hand

Mancati cu incredere orice E sanatos. Evitati doar consumul excesiv de zahar,sare,grasime si alcool. Beti minim doi litri de apa pe zi.

Spalati-va pe dinti in fiecare zi,eventual si pe maini.

E simplu sa fii sanatos :rzb

Editat de hand
Link spre comentariu

Chestia asta ca: mancarea nu va tine mai mult de 10 zile sau ce producator isi permite ????????????....Alooooooo ???? Ma doare in cot de producator daca-mi otraveste familia sau pe mine asta trebuie sa va ganditi .

Stiti ce simplu vi se da o veste ca asta "Ne pare rau ca aveti cancer.....mai aveti xxx zile"???

Hai nu te mai scandaliza degeaba ... ce se adauga e considerat sigur pana la proba contrarie . Daca nu-ti convine poti sa-ti faci o sera izolata complet si sa mananci numai de acolo ... daca asa ceva te-ar scapa de cancer si alte boli s-ar fi aflat demult .

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

Hai nu te mai scandaliza degeaba ... ce se adauga e considerat sigur pana la proba contrarie . Daca nu-ti convine poti sa-ti faci o sera izolata complet si sa mananci numai de acolo ... daca asa ceva te-ar scapa de cancer si alte boli s-ar fi aflat demult .

Sunt prea lenes sa citesc ce scrie pe eticheta si nici nu stiu chimie .Dar aici in UK foarte greu am gasit mancare sa-mi placa .Daca asa avea pamant zau ca mi-as face o sera mica nu de alta dar zau ca mi-e dor de o salata de rosii buna sau de carnatii aia caltabosi facuti in casa :-)....bine ca aia nu cresc in sera :-) .Nu ma scandalizez ca la cum vad eu sanatatea mea cred ca 50 de ani va fi un record .

Editat de lalihifi
Link spre comentariu

Multe lucruri sunt cancerigene, cel mai mult este soarele, mult mai cancerigen decat toate e-urile, dar nu vad prea multi sa se planga de el, din contra, tot ce nu a fost expus soarelui brusc este nesanatos.Daca tot o dati in E-uri poate e cazul sa aflam ca E-ul este pur si simplu o denumire, o catalogare, nici pe departe nu inseamna ceva nociv. E300 este acidul absorbic de exemplu (vitamina C pura si naturala), o fi si asta nociva ?

Problema e ca de soare, alcool, tutun si alte de astea te poti feri sau lipsi chiar, dar de mncare nu prea! Vitamina C e foarte buna si se pune in alimente tocmai pentru a contracara efectul cancerigen al aditivilor care mpiedic stricarea produsului. Cat de bine se contracareaza acest efect...de obicei afli de la doctor cand e prea trziu.Asta e problema cu alimentele, ca fara ele nu putem trai si le consumam de cel puțin doua ori pe zi, iar o cantitate aparent neinsemnata si inofensiva dintr-un aditiv se poate acumula in timp. Si alcoolul e periculos, dar am facut astzi un exces si poate pe urmtorul il fac peste o luna sau chiar mai mult. La mare te duci sa stai o saptamana, doua si te bronzezi cteva ore pe zi. Dar restul zilelor din an nu le stai in alta parte. Cu mncarea nu merge asa, vrei nu vrei, tre sa mananci!P.S. Am amintit la un moment dat de monoglutamatul de sodiu. Cititi cate ceva despre el:http://prodieta.ro/ce-este-monoglutamatul-de-sodiu-in-ce-alimente-gasim-msg/Daca nitritul de sodiu face ca produsul sa nu se altereze, aditivul asta omniprezent, cum spunea mai sus un coleg, este pus doar ca sa te pacaleasca.
Link spre comentariu

De parca faptul ca a crescut afara la soare, ca a fost expusa la toti parazitii si bolile posibile, si ca a putut sa manance toate insectele cu virusi, o face brusc sanatoasa.

Poate ca pur si simplu nu intelegem noi ce este sanatos, asemanam naturalul cu sanatos, si brusc orice adaos este nesanatos.

Multe lucruri sunt cancerigene, cel mai mult este soarele, mult mai cancerigen decat toate e-urile, dar nu vad prea multi sa se planga de el, din contra, tot ce nu a fost expus soarelui brusc este nesanatos.

Daca tot o dati in E-uri poate e cazul sa aflam ca E-ul este pur si simplu o denumire, o catalogare, nici pe departe nu inseamna ceva nociv. E300 este acidul absorbic de exemplu (vitamina C pura si naturala), o fi si asta nociva ?

Corect, si apa pura(H2O), chiar si aerul au propriul cod E -TOTUL e standardizat de codul international E. Deasemnei e corect ca natural nu este egal automat cu sanatos, asa si matraguna sau omagul galben sunt naturale, dar sanatoase...importanta e calitatea nu caracterul "natural" sau nenatural-doar toate produsele alimentare sunt confectionate din cele 92 de elemente chimice din tabelul lui Mendeleev-o alta exagerare, total absurda, e cea legata de organismele modificate genetic-e total ridicol, procesul digestiv la om e pur biochimic, enzimal nicidecum genetic! Daca mananci carne de cal nu vei necheza, nici nu devii zburatoare daca consumi carne de gugustiuc-genele din tesut, fie ca e vorba de tesut vegetal sau animal, nu trec in propriul cod genetic, ca sa afecteze cu ceva-apoi, toate plantele si animalele sunt modificate genetic(prin tehnici primitive precum altoirea, selectia, pe parcursul mileniilor...)-doar nu mâncăm mere pădureţe, ori fosile de trilobiţi!

La fel precum "teoria" conform careia cica omul ar trebui sa consume doar fructe si legume care cresc in arealul in care el locuieste(!)-nu aduse de peste mari si ţări -pai, la noi in RO nu crestea initial nici un fel de pom fructifer-caisul, piersicul, gutuiul, ciresul, visinul sunt pomi fructiferi originari din China(sic!), prunul, parul si corcodusul din Asia Mica, marul din Abisinia si Spania, etc, etc.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări