Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hrana la romani


Postări Recomandate

nu este nici un atentat, doar vorbe goale, .

Daca nu ai lucrat in industria alimentara,deci nu ai informatii din interior,citeste macar etichetele produselor si te vei convinge,ca vad ca nu esti lamurit.Efectele sunt ca si la fumat,nu se vad instant,si nu afecteaza in mod egal indivizii,dar unde gasesc veriga slaba,pot influenta starea de sanatate indiscutabil,in cazuri cand in alte conditii nu s-ar fi intamplat nimic.Ia ca exemplu incidenta diabetului acum si inainte de 89...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 96
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Nu conteaza efectele adverse, pentru orice actiune exista o reactiunie, nu asta am invatat ? Dar asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la actiune.

Oamenii traiesc cu multi ani mai mult, asta este o realitate, deci ca or fi chimicalele sau nu, in nici un caz nu murim mai devreme.

Cu cat intram mai mult in generatia "chimicale" observam o viata mai lunga.

http://lmgtfy.com/?q=romania+life+expectancy

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

, in nici un caz nu murim mai devreme.

 

Eu n-as paria pe asta,sau mai bine zis,explica-i graficul asta unui cumatru de-al meu care s-a stins acum 4 ani la varsta de 50 ani din cauza unei complicatii dobandita din tratamentul hepatitei.

Daca ati vedea cum se face pateul,crenvustii si parizerul....nu ati mai manca niciodata!

 

Da,ma silesti sa ma fac avocatul diavolului...nu mai credeti toate rahaturile care apar pe net.Nu pot sustine ca salamurile,carnatii sau parizerul sunt produse curate,dar in acel articol se pomeneste de MDM.A fost interzis de prin anii 2000,si nici un procesator nu mai poate folosi legal asa ceva.Reteta de parizer este copy-paste reteta pt cremvusti(difera doar membrana)...de unde apare diferenta aia in articolul respectiv,chiar nu-mi pot imagina,afara de dorinta de spectaculos.Vorbeste de afumare artificiala,chimica,pe cand majoritatea producatorilor care se respecta,deci nu discut de firme care produc sub 2t de preparate /zi,folosesc celule de afumare,cu fum obtinut din lemn de diferite esente.De exemplu din ce-am vazut eu,lemnul venea din Austria sub forma de tocatura(niste patrate de 5x5x1mm),diverse esente,care se foloseau in functie de produs.Din tara nu se putea aproviziona cu asa ceva,pt ca nimeni nu garanta puritatea continutului dintr-o anumita cantitate,si exista riscul de a vira gustul unei sarje,deci rebutare,deci pierderi ce depaseau economia facuta cu aprovizionarea din tara.

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR-lZyFwOIaO1CYJArK32wOvg4GVCa817OukjIpm9RGgpM66PXU

https://www.zoom-biz.ro/uploads/companies/634/data/Celule-fierbere-afumare-GqKyd.gif

Link spre comentariu

Am postat ce mi-a povestit o fatuca,studenta la chimie alimentara, care a facut practica in domeniu prin 2004-2005.

Pe fundul cuvei de inox era aproximativ o treime din volumul cuvei de piei,zgarciuri si alte resturi,iar cand adaugau

chimicalele se umplea cuva! Oare pateul "de post" ce contine?

Editat de vio2007
Link spre comentariu

Daca citim tot ce scrie pe net inseamna ca trebuie sa nu mai mancam nimic.

Foarte multa lume moare mult mai devreme de termen....eu nu stiu cum a crescut durata de viata (cum zice colegul @dany_cta)....cand peste tot se vede ca a scazut.

Bunica-mea are 90 de ani si se tine beton..bunica-miu a murit la 93 de ani, alt bunic la 88....noi la 75 o sa fim oale si ulcele de mult timp.

Editat de mac01
Link spre comentariu

 

Am postat ce mi-a povestit o fatuca...chimicalele se umplea cuva! Oare pateul "de post" ce contine?

Sunt multe legende,dar trebuie sa mai gandim si rational.

Pateul de post are ca baza derivate din soia,cu diverse fainosaguri,ulei,ceapa si alte leguminoase trecute pe eticheta(mai curat si mai putin nociv e un pateu vegetal decat unul cu ''multa'' carne).

Referitor la nitrit,este un control strict al concentratiei in diversele produse,si fiecare sarja trebuie insotita de buletine de analize din care sa reiese ca nu este depasita acea concentratie.De asta se ocupa reprezentantul statului,respectiv DSV-istul detasat permanent la punctul de lucru al procesatorului respectiv,care are dreptul de a preleva probe nu numai cand trebuie ci ori de cate ori i se pare ca ceva nu e in regula.Are acces nelimitat oriunde si oricand pe fluxul de productie.Asta in teorie.

Nu mai retin date concrete pt ca a trecut ceva vreme de cand nu mai activez in asemenea locatii,si pe de alta parte,nu aveam treaba decat pe tehnic,cu retetele se ocupa tehnologul.

In alta ordine de idei,ca sa aduni o cantitate nociva/cancerigena in organism ar trebui sa consumi alimente tratate cu asa ceva zilnic,in cantitati apreciabile.Ori un om rational mananca ocazional,maxim 50...150 grame de preparate pe zi.Daca mananca mai mult e treaba lui,dar eu cred ca orice om normal mai mananca si mancare preparata in casa,nu numai industriala,ambalata in hartie.

Link spre comentariu

Mai toate conservele astea, in afara de peste cred, contin monoglutamat de sodiu. Asta e fainosagul la care tot fac reclama ipocritii aia nenorociti. Monoglutamatul asta e un potentiator de aroma,adica o chimicala care te faci sa simti ca produsul pe care il mnnci este foarte bun, cand de fapt este un gunoi!P.S. In cminele de studenți si probabil si in alte locuri exista persoane care depșesc chiar cantitatea estimata de dvs.Ca este foarte strict controlat cantitatea de nitrit din produse, perfect de acord, scrie si in articol, totuși unele tari l-au interzis si cred ca au avut motive ntemeiate.

Link spre comentariu

Taman de asta imi iau ochelarii pt faza scurta cand merg la cumparaturi.Sa pot citit tot ce scrie cu litere mici si pe fonduri greu de observat... :rade:

Ca sa nu spun ca evit conservaraiele in general,dar daca mi se pune pata,citesc mai intai eticheta,pt ca e un lucru bun obligarea producatorilor sa expuna continutul.De la faza asta mingea e in terenul fiecaruia si decizia la fel,le apartine.

Monoglutamatul, asta e fainosagul la care tot fac reclama ipocritii aia nenorociti.

Daca ar fi doar asta,tot ar fi bine...asta e omniprezent,dar nu e singurul.

Link spre comentariu

Daca este virgula ceva,asta se raporteaza la 100kg de produs,si de asta nici nu mai trebuie sa-ti strici ziua cu el.Mai grav e cand DSV-istul devine mielul care suge de la 2 oi...atunci toate analizele ies bune :rade:

Pe motanul meu il mai alint din cand in cand cu cate o portie de carne cruda,max 50 grame...mananca doar de vita.Nu vrea porc,pasare sau peste.Doar vita.Cand cumpar de la macelarie,o mananca cu placere.Cand cumpar de la orice supermarchet care comercializeaza carne proaspata,nici nu se atinge,oricat de flamand ar fi.Am constatat ca cea din supermarket este data la suprafata cu habar n-am ce, ca sa arate bine.Acel ceva il face pe motan sa refuze carnea,desi il stiu cu cata placere o mananca atunci cand nu e data cu nimic,o iau din macelarie.

Link spre comentariu

Referitor la rosiile fara gust pe care le gasim astazi in piete/magazine, (chiar si in timpul verii), ele sunt rezultatul cererii si ofertei.

Va spun din experieta personala, la inceputul anilor 2000 aveam un solar de 300m2, unde cultivam rosii pentru vanzare si consum propriu.

Ingrasamant din balegar, fara stimulente, fara chimicale, etc. Ieseam pe piata prin iunie (tarziu pentru profit). Intr-un fel, pot spune ca era legumicultura traditionala, rosiile chiar erau gustoase, iar la un castron de salata se aduna multa zeama.

In piata, locurile din fata erau ocupate de precupeti...mergeam mai in spate si expuneam marfa.

Sa-mi fie scuzata exprimare, dar veneau babele si incepeau sa pipaie rosiile...asta e moale...asta e moale...ziceai ca pleaca in tabara de cercetasi, unde trebuie sa pastreze rosiile o saptamana pana le mananca.

Intr-un final, vindeam si eu cate ceva (aveam cativa cumparatori fideli), restul cumparatorilor mergeau in fata, la precupetii care vindeau rosii tari, tratate cu toti dracii.

Cerea si oferta si-a spus cuvantul, prin 2005 am renuntat la carnetul de producator, iar rosiile le cultiv numai pentru consum propriu.

Lumea vrea atunci rosia tare...s-a produs rosia tare in Turcia...ulterior si in serele romanesti. O lasi o luna pe raft si tot la fel este.

Rosia romaneasca, gustoasa, daca o tineam 3-4 zile pe raft, incepea sa se strice, dar nu vazuse chimicale...

Chimicalele astea ajung in om, traiasca farmaciile. Fara ele (farmaciile) speranta de viata, ar fi cu 6 ani mai mica decat inainte de '90. Speranta de viata a cescut pentru ca ne indopam cu medicamente si pentru au fost facute progrese in domeniul medical, nu pentru ca ar fi mancarea mai sanatoasa.

................

Lapte si branza iau de la un vecin care are vaca. Nici branza lui nu e la fel de gustoasa ca cea din magazin, n-are aditivi, este un pic acra si faramiciosa fata de branza din magazin.

Gustul bun insemna de multe ori E-uri, aditivi...

.................

Umbla vorba ca acum cucoanele mai de vitza aleasa, cumpara fructele viermanoase...sa fie sigure ca pomul n-a fost stropit (excesiv)... :rade:

Editat de marius75
Link spre comentariu



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări