mac01 Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Si taranii au inceput cu chimicale...mai ales cand e vorba de vanzare. S-au smecherit si ei.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Pai cand vede la vecinul de tarla productie dubla dupa ce a folosit chimicale,ce motiv ar avea sa nu foloseasca si el?In plus fata de asta,semintele daca sunt din import,pt ca noi am dat de pamant cu toate statiunile agricole,ce pretentii sa mai ai la gustul de rosie pe care il cunoastem unii dintre noi din copilarie,din gradina bunicii?Pietarul iti spune pe buna dreptate ca sunt rosii de gradina...asa si?ce daca au gustul fix ca al celor turcesti,adica n-au nici un gust. Link spre comentariu
dany_cta Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 (editat) De multe ori taranul exagereaza cu chimicalele. Au ei sursele lor de unde sa le procure si pe langa ca sunt gratuite sau mult mai ieftine decat pretul de piata al chimicalului, ei nici nu respecta fisa produsului, daca scrie ca trebuie sa ii bagi 100g in mancare el o sa bage un cancioc. Editat Decembrie 27, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Pietarul iti spune pe buna dreptate ca sunt rosii de gradina...asa si?ce daca au gustul fix ca al celor turcesti,adica n-au nici un gust. Sunt ceva mai bune ca gust si au un "look" mai natural comparativ cu cele din import, care numai rosii nu se pot numi. Ca n-or fi 100% bio, dar exista oarece diferenta. Cel de la care iau eu consuma aceleasi rosii, pentru "taraba" ale altele mai ieftine si mai "frumoase" Avand si casa la curte as putea sa-mi cultiv anumite legume pentru consumul propriu, dar nu am timp de asa ceva. In plus, nu stiu daca se mai pot procura seminte 100% originale, nemodificate genetic sau alte minuni, cum erau prin anii '50. Link spre comentariu
lalihifi Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 În felul asta, pe lânga hrana sanatoasa ma stiu si sprijinitor al economiei locale. Parca ar fi un concurs de frumusete miss univers asa suna !...ma amuza exprimarea ta :-) Cumperi de unde stii ca e mai bun asta e important ce conteaza ca e roman,chinez sau german . Sa vedeti aici in Uk ce proasta e mancarea ! Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Si-n Italia si-n Austria e la fel de proasta mancarea.....legumele lor nu au gust.... sunt fade. Legumele dau gustul mancarii....iar daca legumele sunt "artificiale" de unde sa aiba mancarea gust? Link spre comentariu
dany_cta Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 (editat) Suntem pe un forum tehnic, nu ar trebui sa gasim solutii tehnice ? Mie mi se pare geniala ideea, daca ai 6mp de soare, esti asigurat: Editat Decembrie 27, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
romicap Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 (editat) ,, dany_cta@ Suntem pe un forum tehnic, nu ar trebui sa gasim solutii tehnice ,, ........................... Cand firescul devine mare eveniment, e problema mare !!! Ce mare solutie iti trebuie cand poti sa cumperi daca nu ai ,100 de metri de teren si sa cultivi pentru uzul propriu cele trebuincioase !? Probabil se pune randamentul inaintea vietii absolut normale ?! Ei bine , datorita socotelilor gen e mai simplu sa cumpar mancare de la Mol chiar daca e ,,de plastic,, decat sa o cultiv eu , lumea (urbana in special ) nu va intelege niciodata ce inseamna mancare ! Editat Decembrie 27, 2016 de romicap Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 ,, dany_cta@ Suntem pe un forum tehnic, nu ar trebui sa gasim solutii tehnice ,, ........................... Ce mare solutie iti trebuie cand poti sa cumperi daca nu ai ,100 de metri de teren si sa cultivi pentru uzul propriu cele trebuincioase !? Probabil se pune randamentul inaintea vietii absolut normale ?! Eu am 1000m pe care (teoretic) as putea sa-mi cultiv tot ce-mi trazneste prin cap. 1). Nu am timp. Argricultura, chiar la scara "micro" pentru consumul propriu, necesita timp; 2). Nu mai exista seminte (eventual rasaduri) din soiurile originale, cum existau acum 50 ...100 de ani. Cred ca tot ce exista azi pe piata e oarecum modificat genetic. Nu sunt specialist in domeniu, daca ma insel va rog sa ma corectati. Link spre comentariu
VAX Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Soiurile exista, dar sunt tinute undeva, in statiuni de cercetare. Nu vedeti ca UE vrea sa scoatem si viile de la tara, sa ne vanda apa chimizata ? Link spre comentariu
dany_cta Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Ideea nu se baza pe faptul ca faci tu agricultura, ci pe faptul ca se face singura. Ok, este exagerat sa crezi ca cei 6mp pot sa iti dea vre-o cantitate de mancare serioasa, dar la scara mai mare ar fi aplicabila treaba. Probabil o gradina de 200mp bine ingrijita de un farmbot ar putea sa iti dea toate legumele de care ai nevoie, 100% naturale. Nu dati cu pietre daca nu am dreptate. Link spre comentariu
Vizitator maistrul Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Brinza cea mai buna la sanatate e branza de oaie da nu aia pe care o ei de la magazin aia care o ei de la oier ca aia din magazin baga astia aracet si toate mizeria in ea.Si daca vrei mancare sanatoasa e zlana de purcel afumata acasa cu ceapa si cu 50 de rachiu,da nu din magazin. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Facem pariu ca oierul daca nu esti fiul sau iti da brinza mai proasta decit la magazin? Link spre comentariu
silcos Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Am colegi care se dau in vant dupa unle produse presupus bio. De exemplu vinul unui nene de prin alexandria, de la care cumpara cu zecile de litri, la vreo 7 lei litru. Nu au nici cea mai vaga idee daca nenea in discutie s-a spalat macar pe picioare inainte sa zdobeasca strugurii. Exagerez, e drept. Insa nu stiu nimic din ce e facut vinul ala.Altii care cumpara rosii de pe karginea drumului pe DN2, altii care iau branza de pe marginea DN1. Eu nici nu vreau sa ma gandesc cu ce stropeste via nenea din alexandria. Sa nu ziceti ca nu o stropeste, ca nu cred. Cred ca, daca e nevoie de un plic din chimicalele x, el ia trei plicuri de y, mai ieftin si da cu ele, ca trebuie sa fie bine.La fel, nenea cu rosiile de pe marginea drumului. Nu crdd ca asteapta ei zece zile dupa ce au dat cu prafuri sa ke culeaga.La ala cu branza de pe DN 1 nici nu vreau sa ma gandesc daca a strecurat-o prin izmene sau nu.Vrei ceva de calitate si eco? Cauti pe cineva la tara, pe care il cunosti si cae nu se ocupa cu vandutul. O ruda,un prieten, ceva. Iei de la el, daca iti inspira incredere.Altfel, daca iei din comert si nu cumperi branza de la o firma din delta dunarii si vin de la una din brasov, daca nu iei produse suspect de ieftine, sunt sanse mult mai mici sa te pricopsesti cu ceva toxic sau de proasta calitate.E ca la tranzistori: daca nu ati cumpara din aia de 5 lei de pe maica domunului, nu luati nici branza de 7 lei kilogramul facuta in bulgaria din ulei de palmier. Link spre comentariu
dany_cta Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 (editat) Macar la fabrici se mai respecta anumite norme de igiena, norme sanitare, o sa sara cineva in sus sa zica ca au gasit nu stiu ce la nu stiu ce fabrica, dar la taran alea sunt la ordinea zilei. Nu cred eu ca sta taranul sa lucreze cu halat pe el, sau manusi, sau intr-un spatiu in care se spala pe jos zilnic, ci mai degraba intr-o magazine in care sta praful, insectele si mizeria la ea acasa de 20 ani. Macar la fabrici majoritatea problemelor se descopera inainte sa plece produsul (de astea nici nu aflam) sau daca a plecat produsul este gasit repede si retras de pe piata. Cu taranul, te avertizeaza cineva sa nu il mai mananci daca e infectat ? Direct la spital afli asta. Sa mai amintesc de paraziti, care in fabrici sunt curatati daca exista, dar taranul.... Daca vaca este bolnava si nu ii este acceptat laptele la fabrica, taranul o sa il pregateasca singur si il vinde ca bun bunut. Daca porcul a murit de cine stie ce boala, taranul il taie si il vinde ca bun. La fabrica nu ajung porci morti. Editat Decembrie 27, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
Postări Recomandate