alex77 Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Ori de cate ori gust un cascaval mi se face greata.Singurul cascaval care il poti numi cascaval e Delia,restul sunt cauciucuri umflate.Am gustat si branza romaneasca dar e foarte scumpa ca cantitate.Daca singurele produse care sunt lactatele,produsele vegetale si fructele sunt ieftine atunci de ce carnea si vietatile acvatice sunt scumpe?Au mai multe vitamine? Am vazut la alge ca costa 6 lei caserola si nu e multa cantitate in ea,sunt 200 de grame.Asta numesc ei sanatos?De ce nu putem fi ca cei din est? Exista si spaghetti dar dupa cum arata unele pungi nu poti compara pastele romanesti cu cele italienesti.La noi tot ce contine proteine este pastrat doar in carnea de curcan care e mult mai sanatoasa fata de grasimile de vita,porc. Ouale fabricate in Romania contin substante nocive?Am citit un articol in care povestea ca gainile sunt hranite cu cereale si cu un medicament. Nu exista hrana naturala in toata tara? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Abia acum te-ai trezit la realitate?!? Too late! Raul a fost deja facut. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Mari probleme are lumea daca a ajuns sa consume alge de craciun... Cine naiba te pune sa cumperi cascaval si alte baliverne procesate industrial care au vazut mai mult sau mai putin branza?Tu de branza adevarata ai auzit?Aia de se prepara la stana din laptele dat de oi si pusa pe iarna sub forma de cas sau branza framantata cu sare?Incearca si o sa vezi ca e mare diferenta intre prostiile preambalate si cele naturale.Fiecare alege ce sa manance...inca se mai poate,dar trebuie sa mai lasi din fite si comoditate,altfel n-ai decat sa te plangi de calitatea alimentelor. Cred ca titlul ar trebui editat in ''hrana la unii romani''. Link spre comentariu
zsjkuki Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 (editat) Cascavalul de care pomenesti este Dalia!Dar daca vrei sa gusti ceva foarte bun este Nasalul sau Moeciu sau Trascau.Gusta asa ceva si vei descoperi un cas adevarat. Editat Decembrie 26, 2016 de zsjkuki Link spre comentariu
alex77 Postat Decembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Cascavalul de care pomenesti este Dalia!Dar daca vrei sa gusti ceva foarte bun este Nasalul sau Moeciu sau Trascau.Gusta asa ceva si vei descoperi un cas adevarat. Asa ceva nu exista la alimentara din cate am observat.Am vazut ca sunt preturi ridicate dar si preturi scazute la unele.Muller e o firma de cascaval delicios? Am gustat din el si gustul sau nu e asa de natural,poate a fost condimentat cu ceva ca sa il cumpere lumea. Mari probleme are lumea daca a ajuns sa consume alge de craciun... Cine naiba te pune sa cumperi cascaval si alte baliverne procesate industrial care au vazut mai mult sau mai putin branza?Tu de branza adevarata ai auzit?Aia de se prepara la stana din laptele dat de oi si pusa pe iarna sub forma de cas sau branza framantata cu sare?Incearca si o sa vezi ca e mare diferenta intre prostiile preambalate si cele naturale.Fiecare alege ce sa manance...inca se mai poate,dar trebuie sa mai lasi din fite si comoditate,altfel n-ai decat sa te plangi de calitatea alimentelor. Cred ca titlul ar trebui editat in ''hrana la unii romani''. Si ce produse alimentare imi recomandati?Pana acum mi-a placut branza de oi de firma Delaco.Pacat ca nu mai gasesc un astfel de model in piata sau la supermarketuri. Branza are acelasi gust dar e plina cu unt.Am incercat-o si nu mi-a placut. Link spre comentariu
dany_cta Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Si totusi speranta de viata s-a marit cu aproape 10 ani in ultimii 30 ani, cu toate e-urile si chimicalele. Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 (editat) Sa mergi afara si sa vezi gusturi ciudate la alimente....adica foarte proaste. Noi inca stam bine...cat de cat unele produse inca mai au gustul specific romanesc. Produsele de la Lidl sunt ciudate rau la gust (mie nu-mi plac)...ieftine dar si nasoale... Editat Decembrie 27, 2016 de mac01 Link spre comentariu
VAX Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 (editat) "Si totusi speranta de viata s-a marit cu aproape 10 ani in ultimii 30 ani, cu toate e-urile si chimicalele." Ce chifle baga unii ! Speranta de viata la barbatii din Romania este cam de 72 de ani. Sa vedeti cum va fi mancarea cand se va generaliza cultivarea de plante modificate genetic. Deja rosiile sunt "cartonate", nu ca cele pe care le mancam inainte de lovilutie. Usturoiul adus din China are gust de DDT. Varza romaneasca, cu nervuri subtiri, buna de sarmale, este cultivata doar "experimental" si se gaseste greu, S-au selectat soiuri care sa-i vantajege pe comercianti (eu le zic bisnitari), sa nu se strice repede rosiile in ladite, nu dupa gust si calitatile nutritive. Toata societatea a fost incalecata de acesti bisnitari, joaca tontoroiul dupa cum canta ei. Editat Decembrie 27, 2016 de VAX Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Calitatea produselor alimentare a scazut dramatic in ultimele doua decenii, si nu doar in Romania, ci in tot vestul Europei, singurii care si-au pastrat bucataria sunt bulgarii si mai ales, grecii. Usturoiul chinezesc crescut hidroponic e o porcarie, naiba a vazut usturoi mucegait pana la asta, se stie ca usturoiul contine agenti fungicizi... Singurele rosii comestibile de la magazin sunt cele spaniolesti, de marimea nucii-dar sunt scumpe. Lidl e o porcarie 100%, nimic bun...Kaufland umfla preturile la unele produse, iar altele le lasa ieftin, sa-si inchipuie fraierii ca si restul sunt ieftine. https://2blackjack1.wordpress.com/romania/a-inceput-exterminarea-romania-isi-ucide-cetatenii-conform-directivelor-codex-alimentarius/ Link spre comentariu
George Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Cascavalul asta cum vi se pare? http://www.romaniatv.net/experiment-socant-facut-de-un-bucatar-nu-ai-stiut-niciodata-cat-de-nociv-este-cascavalul-feliat-video_197378.html Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 http://newsfeed.time.com/2012/11/06/how-to-make-a-rotten-egg/ Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 E bine sa stii ce ar trebui sa cumperi si ce nu, in ziua de azi. Ca regula generala, ce-i mai ieftin e cel mai prost. Ca gust dar si ca impact negativ asupra organismului. De obicei cumpar de la taran legumele, branza, laptele, chiar daca uneori costa dublu. Mai iau si cate un curcan, gasca, gaina etc taiate pe loc. Desigur cumpar si de la supermarket produse de genul dar fac selectie, nu caut pretul cel mai mic. Link spre comentariu
romicap Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 (editat) Afacerea cu hrana este o afacere de dimensiuni biblice mai ales in tarile cu guverne slabe si corupte care nu subventioneaza agricultura adevarata . Hrana (cuvantul mancare este deja prea pretentios ) pe langa faptul ca este din ce in ce mai scumpa ,este si din ce in ce mai ciudata ... La noi in tara ar trebui sa manance ecologic la preturi accesibile pentru fiecare , dar din pacate nu se intampla asa ...Sunt din nefericire oameni in general tineri de pana la 35 de ani care habar nu au ce inseamna mancare adevarata ,eventual daca sunt pusi in fata unei portii eco , stramba din nas si spun ca nu`i buna ! Alex 77 (,nu stiu de unde esti ) eu sunt un pasionat al mancarurilor 100% naturale , nu cumpar din comert mai nimic si daca vrei , esti binevenit la mine sa mananci asa cum mancau bunicii si strabunicii nostri pret de o zi si o noapte . Editat Decembrie 27, 2016 de romicap Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Cu cat un produs implica procesare industriala mai mare ca aport in produsul finit,cu atat e mai nociv pt organism.Peste tot domneste lacomia de a face bani,deci si in industria procesatoare de alimente a de mult instaurata dictatura banului in detrimentul sanatatii/calitatii produsului finit.Ma intreba cineva mai sus ce recomand pt consum...pai cand individul cauta intre 10 tipuri de cascaval,care e cel mai bun,ce recomandare sa-i mai dai unui asemenea consumator?Ai 10 feluri de rahat si trebuie sa-l alegi pe cel cu gustul cat mai aproape de ce vrea consumatorul.Si cum gustul difera,de aici si multitudinea de produse.Asta nu inseamna ca daca acel producator iti inseala papilele gustative si e pe placul tau ceea ce simti,are si cel mai ecologic produs.De regula produsele ecologice si procedeele industriale sunt precum apa si uleiul,nu le poti amesteca niciodata in conditii normale. Uite recent am cumparat un produs de la o firma care se bate cu caramida in piept ca prepara produse traditionale.Desi am mai cumparat acel produs,acum cu febra vanzarilor de Craciun,au dat-o cu mucii in fasole si au scos la vanzare calitate care le-as fi bagat-o undeva dupa ce le-am zis cateva relativ la mama lor.Chiar daca pe viitor ofera produse gratis,eu la ei in magazine nu mai calc,pt ca si-au tradat principiile declarate pt cativa firfirei in plus.Si probabil nu sunt singurul care gandeste asa.Ceilalti,daca accepta asemenea comportament de piata,isi merita soarta. Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 De obicei cumpar de la taran legumele, branza, laptele, chiar daca uneori costa dublu. Mai iau si cate un curcan, gasca, gaina etc taiate pe loc. Corect. Si carne cumpar de la macelarii care iau animale de la taranii din zona. În felul asta, pe lânga hrana sanatoasa ma stiu si sprijinitor al economiei locale. Link spre comentariu
Postări Recomandate