modoran Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 Nu cred ca are importanta marimea pastilei de siliciu, e posibil ca acelasi tranzistor sa fie fabricat de-a lungul timpului in procese de fabricatie diferite Link spre comentariu
QQme Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 Verificati semireg. cu multimetrul, rotindu-l, (amplific. nealimentat). Link spre comentariu
lorin Postat Iulie 7, 2021 Partajează Postat Iulie 7, 2021 Problema era de la jegurile de tranzitori.Am cumparat de la farnell, am pus 540mv intre B-E si merg perfect! Asa ca degeaba pastila e mare, chinezii au reusit sa treaca si peste acest obstacol...din pacate. PS: De 3 zile ma chinui sa trimit aici un mesaj.Pur si simplu nu se trimite de cand s-au adus modificari la site.La fel si cu mesajele private. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 7, 2021 Partajează Postat Iulie 7, 2021 Valoarea curentului de repaos se afla masurind caderea de tensiune pe rezistentele din emitor de la fiecare tranzistor si calculund curentul (I=U/R). Link spre comentariu
lorin Postat Iulie 7, 2021 Partajează Postat Iulie 7, 2021 Multumesc mult sesebe.Verific diseara si asa. Link spre comentariu
lorin Postat Iulie 7, 2021 Partajează Postat Iulie 7, 2021 (editat) Am diferente cam mari intre valori.Probabil ca nu sunt imperechiati bine. Pe prima rez am 3.3mV - a doua 9mv a treia 5.5mv si 4 am 6.5mv.La canalu original am 3.6mv la toti.Rezistentele sunt de 0.33ohm. Sa il las asa, sau ii dau putin mai mult.Ma gandesc la cea de 3.3mv ca ar fi cam putin. Editat Iulie 7, 2021 de lorin Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 7, 2021 Partajează Postat Iulie 7, 2021 Daca lasi asa, unele tranzistoare vor lucra mai mult decat altele. Ceea ce poate duce la defectarea lor cand curentii vehiculati sunt importanti (putere mare). E bizar sa ai diferente atat de mari. Link spre comentariu
manaila dorin Postat Iulie 7, 2021 Partajează Postat Iulie 7, 2021 Trebuiesc verificate si rezistentele de 0.33R daca au 0.33R, cam mare diferenta intre valori. Cred ca ar trebui verificate si rezistentele din baze Link spre comentariu
lorin Postat Iulie 7, 2021 Partajează Postat Iulie 7, 2021 (editat) LE-am masurat acum sunt toate OK si in baza si in emitor.In emitor le-am si schimbat.Cred ca e diferenta prea mare intre tranzitori altceva nu are ce sa fie.Mi-e lene sa ii mai scot acum, dar din ce imi amintesc erau diferente si de 50-60 la beta intre ele.O sa las pe primul la 2mv si restu cum pica.Nu am ce sa le fac. Editat Iulie 7, 2021 de lorin Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 7, 2021 Partajează Postat Iulie 7, 2021 Acum 4 ore, Mircea a spus: Daca lasi asa, unele tranzistoare vor lucra mai mult decat altele. Ceea ce poate duce la defectarea lor cand curentii vehiculati sunt importanti (putere mare). E bizar sa ai diferente atat de mari. Niet! La curenti mari, differentele vor fi date de valorile rezistoarelor de emitor. Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 7, 2021 Partajează Postat Iulie 7, 2021 Tu banuiesti tranzistoarele pentru dezechilibru? Link spre comentariu
lorin Postat Iulie 7, 2021 Partajează Postat Iulie 7, 2021 Nu stiu Mircea, doar zic si eu... nu ma pricep chiar foarte bine. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 8, 2021 Partajează Postat Iulie 8, 2021 Sper că reglezi curentul de repaus cu intrarea de semnal pusă la masă, nu cu intrarea în gol...că dacă apare brum accidental pe intrare, poţi supramodula instant etajul final.Sau pot apărea oscilaţii de înaltă frecvenţă prin microfonia dată de unele componente sau cablaje...sunt multe chestii care pot da efecte nedorite. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Iulie 27, 2021 Partajează Postat Iulie 27, 2021 (editat) Ca sa verifici exact, noteaza fiecare tranzistor ce cadere are pe rezistenta din emitor, valoarea fiecarui curent. Apoi schimba rezistentele intre ele si compara. Daca curentii sint asemanatori ca anterior, rezistentele au valori apropiate, daca nu, rezistentele au toleranta mare. Apoi logic vei realiza unde este problema. Tips: e mai usor sa schimbi rezistentele intre ele decit finalii. Editat Iulie 27, 2021 de DjLeco2021 Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 27, 2021 Partajează Postat Iulie 27, 2021 Acum 2 ore, DjLeco2021 a spus: Ca sa verifici exact, noteaza fiecare tranzistor ce cadere are pe rezistenta din emitor, valoarea fiecarui curent. Apoi schimba rezistentele intre ele si compara. Daca curentii sint asemanatori ca anterior, rezistentele au valori apropiate, daca nu, rezistentele au toleranta mare. Apoi logic vei realiza unde este problema. Tips: e mai usor sa schimbi rezistentele intre ele decit finalii. Faina ideea. Sa vedem daca o si aplica. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum