bogdan_eduard_daniel Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Am realizat amplificatorul urmator https://roelectronica.blogspot.ro/2011/05/amplificator-audio-120w-bdx66c-si.html?m=1 in varianta pe bdx66 si bdx67.Problema edte ca daca cresc volumul mai mult de jumatate in cateva minute se ard finalii.De ce oare? Am verificat cablajul, componentele, totul este ok, alimentarea +- 40v.Va rog sa ma ajutati sa i dau de cap.Multumesc. Link spre comentariu
marius75 Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 (editat) Se incalzesc excesiv finalii? Poate fi vorba fie de racire defectuoasa, fie finali facaturi, fie BIAS incorect reglat sau chiar suprasolicitarea etajului final (pozitia butonului de volum trebuie ajustata in functie de semnalul de intrare, in unele cazuri se ajunge la maxim cu puterea amplifului, desi butonul de volum este la ora 11...adica nici la jumatate din cursa). Editat Decembrie 26, 2016 de marius75 Link spre comentariu
bogdan_eduard_daniel Postat Decembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2016 (editat) Se incalzesc excesiv finalii? Poate fi vorba fie de racire defectuoasa, fie finali facaturi, fie BIAS incorect reglat sau chiar suprasolicitarea etajului final (pozitia butonului de volum trebuie ajustata in functie de semnalul de intrare, in unele cazuri se ajunge la maxim cu puterea amplifului, desi butonul de volum este la ora 11...adica nici la jumatate din cursa).Finalii i-am luat de la o firma cu 5 lei bucata.Acum am vazut la o alta firma cu 17 lei bucata.Sa fie oare asa prosti finalii? Editat Decembrie 26, 2016 de bogdan_eduard_daniel Link spre comentariu
bmwh548 Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Se respecta impedanta? Sau sunt legate cateva difuzoare in paralel pe acolo si impedanta vazuta de amplificator e mult prea mica? Link spre comentariu
bogdan_eduard_daniel Postat Decembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Finalii nu se incalzasc deloc.Cred ca ajung pe la vreo 25 de grade.Curentul de mers in gol este 50MA si l am reglat cu ampermetrul in serie pe V+.Ca preamp am folosit unul facut tot de mine dupa urmatoarea schema http://sound.whsites.net/project97.htm. Link spre comentariu
George Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Posibil tranzistori finali de proasta calitate, contrafacuti. Link spre comentariu
bogdan_eduard_daniel Postat Decembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2016 (editat) Se respecta impedanta? Sau sunt legate cateva difuzoare in paralel pe acolo si impedanta vazuta de amplificator e mult prea mica?Impedanta este de 8 ohmi- un difuzor alien An-0312 de 300wSe incalzesc excesiv finalii? Poate fi vorba fie de racire defectuoasa, fie finali facaturi, fie BIAS incorect reglat sau chiar suprasolicitarea etajului final (pozitia butonului de volum trebuie ajustata in functie de semnalul de intrare, in unele cazuri se ajunge la maxim cu puterea amplifului, desi butonul de volum este la ora 11...adica nici la jumatate din cursa).Finalii nu se incalzasc deloc.Cred ca ajung pe la vreo 25 de grade.Curentul de mers in gol este 50MA si l am reglat cu ampermetrul in serie pe V+.Ca preamp am folosit unul facut tot de mine dupa urmatoarea schema http://sound.whsites.net/project97.htm. Editat Decembrie 26, 2016 de bogdan_eduard_daniel Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 (editat) Finali făcături ,de 5 lei ! Curent de repaus cam mare .Žnainte de a cumpăra semiconductori faceți un studiu de pret ,cumpărați de la furnizori de încredere.http://adelectrocom.ro/advanced_search_result.php?keywords=BDX66&x=0&y=0Žți garantez că ăștia nu sunt făcături. Editat Decembrie 26, 2016 de viobio Link spre comentariu
VAX Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Sa desfaceti capsula tranzistoarelor arse si sa va uitati la cip, sa comparati cu cipurile de la tranzistoarele originale. Am patit-o cu tranzistoare (BDX sau BD in capsula TO-3, nu mai retin exact) cand le-am inlocuit intr-un amplificator rusesc de 100 w pe canal. La magazin, pe calculator, apareau ca fiind echivalente, dar in realitate BDX-urile era jucarii pe langa tranzistoarele rusesti. BDX-urile aveau cipurile mititele (suprafata 1/4 din suprafata cipurilor de la tranzistoarele rusesti, lipite direct pe capsula, cu un strat fin de aur pentru aderenta. Iar KT-urile rusesti erau bloncoase, cipurile montate pe ambaza de kovar, fire de conexiune de sectiune mare, de la cip la terminale. Cu finalii de la amplificatoarele de putere cam este o problema, pentru ca oferta de tipuri de tranzistoare care sa mearga la peste 100 v si peste 10 A este redusa. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Etajul final oscilează ? Link spre comentariu
zsjkuki Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Poti sa pui o poza cu tranzistorii folositi? Link spre comentariu
bogdan_eduard_daniel Postat Decembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Etajul final oscilează ?Cum imi dau seama daca oscileaza.Nu am aparate de masura decat multimetru.Totusi nu inteleg de ce se ard fara sa se incalzeasca vreun pic numai atunci cand dau volum marePoti sa pui o poza cu tranzistorii folositi?As putea dar cum o incarc Link spre comentariu
vio2007 Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Incarca pozele pe http://postimage.org/ si pune linkul aici,pe forum Link spre comentariu
bogdan_eduard_daniel Postat Decembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Cum imi dau seama daca oscileaza.Nu am aparate de masura decat multimetru.Totusi nu inteleg de ce se ard fara sa se incalzeasca vreun pic numai atunci cand dau volum mareAs putea dar cum o incarcPoze finali https://postimg.org/image/cxp70knu1/ Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Bănuiesc că cel din dreapta e sigur făcătură... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum