VAX Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 (editat) Dupa cum am povestit intr-o postatre care a fost trecuta la "pubela", am descoperit (prin observatii si rationament) ca diabetul, hipertensiunea si unele boli psihice (depresii grave, afectiunea bordeline) sunt cauzate de tiaminaze (enzime care descompun rapid tiamina - vitamina B1), produse in principal de microbi anaerobi care se dezvolta in intestinul gros. Fara tiamina nu se poate metaboliza glucoza (sursa primara de energie pentru celule) si se ajunge la hiperglicemie (diabet + complicatii), dar sufera grav si neuronii si persoana bolnava nu se poate controla (ca omul la betie). Se forteza pancreasul sa produca mai multa insulina, care are rolul sa reduca hiperglicemia prin transformarea glucozei in glicogen (se stocheaza in muschi si in ficat) si in grasime. Din cauza asta persoanele care au diabet de tip II sunt grase. Daca celulele beta-pancreatice sunt fortate mult timp, se epuizeaza si se ajunge la tratamentul cu insulina. Cand nivelul tiaminazelor este foarte mare, primele manifestari (chiar din copilarie) sunt cele psihice (depresie extrema, borderline, anumite forme de epilepsie, schizofrenie). Urmeaza diabetul si manifestarile cardiovasculare (cardiomegalie, hipertensiune, etc). http://www.romedic.ro/sindromul-borderline https://en.wikipedia.org/wiki/Borderline_personality_disorder Ameliorarea simptomelor se realizeaza cu doze mari de tiamina (de minim patru ori pe zi cate o capsula de 100 mg). Dar cauza bolii, microbii anaerobi din intestinul gros, care produc in continuare tiaminaze, ramane. Solutia corecta este sa elimini infectia. Antibioticele obisnuite nu au efect. S-ar putea sa aiba efect un antibiotic nou, folosit la tratarea infectiei cu Clostridium Difficile (un microb anaerob care produce diaree severa). Se numeste Dificlir (INN-fidaxomicin), insa este extrem de scump si nu se foloseste in practica curenta. Fiind vorba de microbi anaerobi, pe care oxigenul ii omoara, chiar in concentratii de ppm (parts per million), este la mintea cocosului sa se foloseasca oxigenul pentru a-i distruge. Ma mir ca medicilor nu le-a dat prin cap sa incerce metoda asta. Insa este greu sa ajunga oxigenul tocmai in intestinul gros. Se elimina din continutul intestinal inainte de a parcurge traseul prin cativa metri de intestine. O solutie ar fi sa se obtina un preparat care administrat oral sa ajunga in intestinul gros si sa degajeze oxigen la locul faptei. Dar oxigenul "in stare nascanda" (cum se zicea pe vremuri la chimie), rezultat dintr-o reactie chimica, este initial in forma atomica, extrem de reactiv si cancerigen. Trebuie sa se aduca in intestinul gros oxigen molecular (O2), care omoara microbii anaerobi fara sa afecteze peretele intestinal. Eu m-am gandit ca ar merge zeolitii, ca mijoc de transport pentru oxigen molecular. Zeolitii se comercializeaza in farmacii si li s-a facut destula reclama. Se folosesc ca atare. Eu m-am gandit sa-i incarc cu oxigen. Zeolitul este un fel de nisip poros, cu suprafata mare de adsorbtie (cum este la carbunele activ de la masca de gaze). Se folosesc zeoliti naturali (sunt mai ieftini, dar inferiori zeolitilor sintetici), se degazeaza in vid (250 grade Celsius si presiune sub 1 torr), sa se elimine gazele adsorbite (inclusiv urmele de radon - radioactiv si cancerigen). Granulele de zeolit sa fie de dimensiuni medii (peste 0,1 mm). Dupa asta se pun zeolitii respectivi intr-o incinta care suporta presiune mare (minim 25 atmosfere), impreuna cu apa. Se introduce oxigen sub presiune si se lasa mult timp (nu stiu exact cat, ca n-am experimentat) sa se dizolve in apa si sa patrunda si in porii zeolitului. Apa trebuire sa fie tratata cu ceva ioni de argint (concentratie sub pragul de toxicitate), sa nu se dezvolte bacterii. Se lucreaza la temperatura scazuta, cu putin peste zero grade Celsius. Nu stiu care ar fi forma de administrare, cu zeolitul incapsulat, sau sub forma de suspensie in apa imbogatita cu oxigen. Probabil ar trebui ca preparatul sa fie imbuteliat ca berea la cutie, cu apa si oxigen, si sa se utilizeze in timp scurt de la deschiderea cutiei. Un astfel de tratament de curatare a intestinului gros de bacteriile anaerobe este relativ ieftin, chiar daca trebuie aplicat pe durata mare (luni) si repetat des. Presupun ca zeolitii (nisipul) nu ar produce daune intestinului gros (trebuie sa se determine granulatia optima). Se folosesc si acum (sunt in farmacii), dar nu pe scara mare. Si fara sa fie incarcati cu oxigen, dupa metoda imaginata de mine, contin ceva oxigen atmosferic adsorbit. Important este sa se obtina un preparat extrem de ieftin, la care sa aiba acces toata lumea. Daca presupunerile mele sunt corecte, atunci lumea ar scapa de multe necazuri. Afacerea ar fi cu potential de miliarde de dolari, daca luam in calcul numarul imens de bolnavi (diabet, hipertensiune si consecintele ei, tulburari psihice). Ideea fiind facuta publica si daca ar merge, ar putea fi aplicata in toata lumea, cu preturi la raft reduse. Va rog sa nu incepeti iar cu mistocareli, ca aici este vorba de ceva serios. Sa veniti doar cu idei care credeti ca ar fi utile. Editat Decembrie 26, 2016 de VAX Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 ceva imi spune ca in curand o sa ajungi moderator Am mai intalnit logica asta pe alt forum care se desfasoara cam asa: apare un user nou, posteaza la greu subiecte fel de fel, intervine intens in topice si in scurt timp apare la descriere "moderator" asta pt ca administratorii trebuie sa aiba o justificare Link spre comentariu
VAX Postat Decembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Nu ma bag la asa ceva, ca nu ma platesc. Si nu imi place sa intru in discutii cu oricine. Sanatate ! Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Daca presupunerile mele sunt corecte, atunci lumea ar scapa de multe necazuri. Ok,toate bune si frumoase,dar daca presupunerile nu sunt corecte? Un tratament nu se poate baza pe presupuneri,si mai ales pe presupunerile unuia care nu prea are tangenta cu studiile medicale.Asta din urma a fost tot o presupunere,pt ca daca lucrurile stateau altfel,gandesc, aceste idei ar fi fost propagate intr-un mediu medical si nu pe un forum cu profil electronic,unde in afara de reactii fara calificare nu prea vad alt fel de raspunsuri...si nu e vina noastra,noi doar consumam tratamente omologate cand e cazul,nu experimentam in domeniul asta.De ce nu se initiaza astfel de discutii in comunitati medicale,unde sansa aprobarii sau combaterii unei asemenea idei este mult mai aproape de adevar?Sa-mi fie scuzata ignoranta,dar prevad ca si acest topic tot la pubela va sfarsi,si nu pt ca subiectul ar fi lipsit de interes,ci pt ca nivelul discutiilor pe aceasta tema va fi (poate) ceva mai mare ca zero(dar nu cu mult). Si ca sa nu fie interpretata ca o lipsa de bunavointa,eu propun pe baza acestor presupuneri sa se stranga o mana de cobai umani care dau scris ca nu au nici o pretentie in caz de presupuneri eronate,pe care sa testam tratamentul,si in functie de rezultate sa-l aplicam in masa(sau nu). Link spre comentariu
nationalistu Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Probabil ca ai dreptate in ce descrii acolo,dar cauta ca asociati ceva medici privati in domeniu,care pot confirma fara dubiu procedeul descris mai sus...si daca se considera ca metoda este viabila,o poti patenta la noi sau daca ai nostrii au capete de lemn,incearca afara.E singura solutie. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 26, 2016 Partajează Postat Decembrie 26, 2016 Acum mai lipseşte doar să intervină noul coleg ,,maistrul,, şi să ungă colonul cu puţin seu de oaie.....vă daţi seama că astfel de subiecte nu prea au ce căuta pe Forumul Electroniştilor ? Hai să postăm pe Forumul Medicilor un subiect despre instalații electrice, să vedem ce reacție vor avea.... Link spre comentariu
Postări Recomandate