danciusergiu84 Postat Ianuarie 20, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 (editat) Ca noroc traful de upgrade mai are o iesire de 2x16v, dupa redresare si filtrare rezulta +/-21v fata de +/-26v cat scrie pe schema, sarma din bobinaj e de 0,4mm deci curent ar avea destul zic eu... dar credeti ca stabilizatorul va reusi sa scoata +/-17v sustinut tinand cont ca alimenteaza preamplificator, corector si releul de protectie? Complementarii din stabilizator BD675/676 sunt darlington cu Ic=4A. Ii schimb cu ceva de putere mai mare sa nu se mai incalzeasca. Pot folosi in locul lor darlington de curent mai mare - 10A? De exemplu BDX33/34. Editat Ianuarie 20, 2017 de danciusergiu84 Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 20, 2017 Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 Puterea maxima disipata nu are nici o legatura cu cit de tare se incalzesc tranzistoarele intr-o anumita schema. Temperatura tranzistoarelor intr-o schema depinde strict de puterea disipata in acea schema si de marimea radiatorului. Daca vrei sa lucreze mai reci mareste sau schimba radiatorul acelor tranzistoare. Tensiunea de la intrarea in stabilizatoare este cam mica totusi... Eu as inlocui acele stabilizatoare cu stabilizatoare integrate tip LM317 pt plus si LM337 pt minus (si divizoarele rezistive aferente pt 17V), iar condesatoarele de 1000u ar trebui poate inlocuite cu unele de capacitate mai mare (si puntea cu una mai mare) dar ar fi bine daca s-ar verifica mai intii cu un osciloscop riplul de tensiune la borne pt a vedea daca este necesar pt ca marirea condesatoarelor poate duce contrar asteptarilor la marirea zgomotului (de la curentii prin diode). Link spre comentariu
danciusergiu84 Postat Ianuarie 20, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 (editat) Am inteles... Osciloscop nu am, dar ma intereseaza. De unde as putea achizitiona unul SH/PC/kit de incredere, bun pentru amator audio si pentru buzunar? Editat Ianuarie 20, 2017 de danciusergiu84 Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 20, 2017 Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 Pai parca era-u doua Hameguri la vinzare aici pe forum (analogice) Vezi ca a fost amintit intr-un post de azi ... Depinde si un ce stare sint dar pretul era rezonabil. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Am inteles...Osciloscop nu am, dar ma intereseaza. De unde as putea achizitiona unul SH/PC/kit de incredere, bun pentru amator audio si pentru buzunar?Sa nu cumperi osciloscop fara proba ,sa-ti trimita un film cu functionarea ,cu semnal din generator ,multe au probleme cu bazele de timp ,mai ales pe frecvente de sub 400...300hz . Link spre comentariu
danciusergiu84 Postat Ianuarie 21, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 (editat) Multumesc de sfaturi, intr-adevar e complicata verificarea pentru cineva incepator si vanzatorii de obicei abia asteapta sa exploateze nestiinta... proba video nu am primit niciodata la ce am cumparat sau am incercat sa cumpar la distanta, abia daca am primit poze... M-am uitat in general pe net dar si la cele 2 Hameguri de pe forum, e nasol ca se cere plata in avans... generator de proba nu am si nu cred ca are nici vanzatorul (pare ca le aduce de afara)... sa merg dupa el dau 150 de benzina plus 350 scula fara sonde, deci peste 500 cu alte cheltuieli de drum... plus inca 2 sonde noi modeste (plus curieratul lor) ajung pe la 700. Merita aparatul atatia bani pentru utilizare ocazionala? Deja s-a dublat pretul... si diferenta benzina vs curierat e de maxim 100 lei cu avantajul probei si a transportului in siguranta (aruncati un ochi cum se incarca/descarca marfa in depozite la curierat). Cat ar merita acesta? (un canal 15MHz, e imens si primitiv dar e in orasul meu) https://www.olx.ro/oferta/osciloscop-philips-pm-3200-ID7ykBY.html#74286a0518 info: http://www.radiomuseum.org/r/philips_oszilloskop_pm3200pm_320_2.html M-am uitat la review-uri (in general pozitive) pe youtube, am citit si discutiile de pe forum (in general negative) dar pentru hobby (audio, IT) cred ca jucaria aceasta pe usb e buna: https://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=hantek%206022be iasa la 234 lei, are 2 canale de 20MHz, sonde... PC si laptop am, e mic si usor de depozitat in apartament pentru utilizari ocazionale, singura problema e ca nu stiu cand ajunge vre-un prieten in tara sa mi-o aduca dar am rabdare deoarece e o scula optionala la mine... Mai sunt si acele kituri arduino de vanzare dar nu ofera avantaje, e 200 unul cu carcasa (175 fara) plus curier ajung la cel pe usb, e de 200KHz vs 20MHz cel pe usb, ecran mititel, masurare mai imprecisa reiese din video-uri, trebuie alimentat cu ceva, doar o intrare, o sonda dubioasa dupa mine, si per total mult mai problematice aceste kituri. Editat Ianuarie 21, 2017 de danciusergiu84 Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Cea mai buna varianta este cu un analogic second. N-ai sa gasesti varianta digitala si ieftina si buna. Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Eu as sugera totusi sa evitati un analogic prea vechi, posibil sa aiba probleme la comutatoare si / sau contacte; la cel din anii 60 probabil ca si condensatorii sunt imbatraniti. Si este foarte scump. Link spre comentariu
danciusergiu84 Postat Ianuarie 25, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 (editat) Intreb tot aici deorece e legat de subiect, sunt putin in dilema cu alegerea tranzistoarelor finale pentru schema complementara facuta de domnul Dudikoff (pagina anterioara) la tensiunea de +/-41v, variantele sunt: NJW 3281/1302 vs MJ 15003/15004 Exista diferente evidente de comportament intre cele 2 perechi pe sarcina de 4 ohmi in favoarea MJ-urilor? (nu stiu cat conteaza dar NJW au Ic=15A iar MJ au Ic=20A) Si vor exista diferente de sunet in favoarea NJW-urilor? (in fisa NJW are caracteristica audio mai buna ft=30MHz fata de 2MHz la MJ) Editat Ianuarie 25, 2017 de danciusergiu84 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 Pentru tensiunea aia de alimentare, si 4R, personal as merge pe 15003-15004.Doar parerea mea personala in ceea ce priveste SOA de 5A/50Vce/1sec. Link spre comentariu
danciusergiu84 Postat Ianuarie 25, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 Va multumesc pentru sfat si idee. Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 In mod cert cele 2 tipuri de finali suna diferit. Acum, daca in schema aceea se va simti sau nu, si daca da, cat anume, ramane de vazut si eventual de testat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 Doar o masuratoare a spectrului armonic, poate "arata" daca suna diferit si evident dependent de schema. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 Eu personal as merge pe varianta de viteza mai mare. Daca faca sau nu fata la 4Ω nu stiu dar cred ca nu o sa faca nazuri decit daca boxa are un defazaj foarte mare. Pe sarcina rezistiva am mers cu o singura pereche (e adevarat ca alte tranzistoare) pina in 170W cu +/-56V. Link spre comentariu
danciusergiu84 Postat Ianuarie 27, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2017 (editat) Pe ramurile alimentarilor sunt niste condensatoare mici de 0,22uF... acestea au ceva rol de deparazitare/curatare alimentarii din retea? Se pot inlocui cu 0,1uF? Polipropilena sau ceramici? Editat Ianuarie 27, 2017 de danciusergiu84 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum