mac01 Postat Ianuarie 12, 2017 Partajează Postat Ianuarie 12, 2017 Pana la urma cred ca-mi i-au niste BD-uri si rezistente pentru upgrade la placa asta si reparatii la celelalte. http://www.tme.eu/ro/details/bd139-16st/tranzistori-tht-npn/st-microelectronics/bd139-16/ http://www.tme.eu/ro/details/bd140-16st/tranzistori-tht-pnp/st-microelectronics/bd140-16/ Poti pune si BD 237-238.... Link spre comentariu
anonimus Postat Ianuarie 12, 2017 Partajează Postat Ianuarie 12, 2017 (editat) Nu, ca in poza si poti folosi si valori mai mari (ai zis ca ai luat de plastic de 22uF? 0.1uF...22uF poliester) dar ar fi de preferat sa fie plastic: Nu stiu daca o sa se simta la auditie dar ar trebui sa imbunatateasca sunetul. Puțin probabil! T603 e doar un generator de curent constant (1,3 mA). Nu știu în ce măsură decuplarea bazei lui spre masă ar avea vreun efect și așa ca fapt divers, după știința mea, în niciun amplif. românesc nu a fost folosit un condensator acolo. De exemplu a350, as1520, as2050, as3220 etc. Editat Ianuarie 12, 2017 de anonimus Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Ianuarie 12, 2017 Partajează Postat Ianuarie 12, 2017 Fiindca tot am nevoie de tranzistoare pentru a repara celelalte statii am facut o lista cu tranzistoarele lantului audio ca sa fac o statie cu tranzistoare noi, daca aveti rabdare m-as bucura sa-mi scrieti cu ce pot inlocui acestea pentru calitatea suntetului: banda de frecventa reprodusa buna si zgomot de fond redus. Ideal ar fi sa le si gasesc pe TME ca ceilalti au curierul foarte scump. Va multumesc pentru intelegere. T101 BC413B NPN T102 BC413B NPN T103 BC413B NPN T104 BC173A NPN T105 BC253A PNP T401 BC172C NPN AO BM301A T106 BC172C NPN T601 BC253B PNP T602 BC253B PNP T603 BC252B PNP T604 BC337-25 NPN - BD137, 139 (viobio) T605 BD135 NPN T606 BC517 NPN T607 BC516 PNP T608 BD137L NPN T609 BD138L PNP T610 2N3055/8 NPN T611 2N3055/8 NPN LE - am primit 20% bonus astazi la TME dupa ce le-am completat un chestionar, bonus valabil pana la ora 24... Te complici inutil. Pierzi banuti si timp. Mai bine te orientezi la un alt amplificator mai galonat. De curand am reconditionat si eu un FineArts V1 produs de Grundig. Sunt amandoua cam din aceeasi gama. Am aruncat un ochi peste cablajul de la Tehnoton. E facut cu florarul. Apreciez efortul tau dar nu investi prea mult. Ti-as recomand BCY59 si BCY79 ca sa pastrezi timbrul acelor vremuri. Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 12, 2017 Partajează Postat Ianuarie 12, 2017 (editat) Amplificatorul care l-ai reconditionat este de generatie mult mai noua...n-are nicio treaba cu cel din acest topic. Procesor, display, comenzi digitale, control de volum cu motoras, etc....nu are farmecul acelor vremuri. Editat Ianuarie 12, 2017 de mac01 Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 12, 2017 Partajează Postat Ianuarie 12, 2017 Deci daca altcineva nu a facut-o inaintea mea inseamna ca nici eu nu am voie sa o fac ?!? Uite unde poate duce COPY-PASTE -ul de pe net, nu am voie sa fac ceva ce altii nu au facut inainte, ce nu se gaseste si prin alte scheme. Si la urma urmei a fost numai o sugestie dar macar stii ce sper sa obtin cu acel condesator? .......................... si ai putea sa mai pui si un condesator de 0.1uF din baza tranzistorului spre masa in puncul unde unde este legat rezistorul de 820Ω din reactie. chiar nu inteleg de ce nu au decuplat ei din start punctul ala. ............................................... Acum am aflat si dece: pt ca nu au facut-o nici la alte amplificatoare. De ce nu au facut-o? Simplu 2 variante: - nu s-au gindit - s-au gindit si ei dar imbunatatirea era minora comparativ cu pretul unui condesator suplimentar iar clasa muncitoare nu si-ar fi dat seama oricum. Link spre comentariu
anonimus Postat Ianuarie 12, 2017 Partajează Postat Ianuarie 12, 2017 (editat) Uite unde poate duce COPY-PASTE -ul de pe net, N-am prins ideea, fii mai explicit! Care copy-paste de pe net? Și explică-mi care este utilitatea și efectul adăugării unui condensator de decuplare în baza unui tranzistor folosit ca generator de curent constant, cu referire strictă la acest caz. Hai ca deja o informație am livrat-o eu: acel generator furnizeaza un curent de 1,3mA. Acum e rândul tău. Ia școlește-mă, măi "meștere"! Editat Ianuarie 12, 2017 de anonimus Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 12, 2017 Partajează Postat Ianuarie 12, 2017 (editat) Nu stiu ca nu am de unde face COPY - PASTE. @danciusergiu84 te rog nu mai pune condesatorii la sursele de curent ca ma ia la bataie anonimul si oricum nu asa ar fi trebuit pusi ;-(( Editat Ianuarie 12, 2017 de sesebe Link spre comentariu
anonimus Postat Ianuarie 13, 2017 Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 (editat) Mda, exact ceea ce mă așteptam. Editat Ianuarie 13, 2017 de anonimus Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 13, 2017 Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 Binenteles ca da doar nu credeai ca am sa ma apuc sa explic la toti necunoscutii infumurati electronica pe care o stiu eu, atita cit o stiu si eu. Nu am timp de asa ceva. cum spunea un clasic ( si al forumului dar mai ales al sectiunii de audio) : Drum bun! Link spre comentariu
anonimus Postat Ianuarie 13, 2017 Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 (editat) E inflație pe toate forumurile de specialiști ca tine. Erată: Dintr-o greșeală de tastare, în textul de mai sus s-a strecurat o greșeală. Rugăm a se citi "logoreici inepți" în loc de "specialiști". Cu scuzele de rigoare, vă mulțumim! Editat Ianuarie 13, 2017 de anonimus Link spre comentariu
anonimus Postat Ianuarie 13, 2017 Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 (editat) Astept în continuare să mă uimești cu năucitoarea informație privitoare la efectele decuplării la masă cu un condensator a bazei tranzistorului ce se constituie în generatorul de curent constant pentru etajul diferențial de intrare, lucru pe care, la noi, nu a reușit să-l înțeleagă nimeni dintre cei ce făceau proiectare audio la Electronica, Tehnoton, etc cu toate studiile și inteligența lor. Editat Ianuarie 13, 2017 de anonimus Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 13, 2017 Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 (editat) Un "logoreici inepti" nu o sa poata niciodata raspunde la acea intrebare. PS: trebuia sa apari tu si sa strici si topicul asta care a fost mult prea frumos si linistit pina acum. Puteai mult mai frumos sa spui ca acel condesator trebuia pus nu spre masa ci in paralel pe dioda multipla dar trebuia sa-ti dai tu aere de savant ca multi de aici de pe forum. Sint satul de astia ca tine. Editat Ianuarie 13, 2017 de sesebe Link spre comentariu
danciusergiu84 Postat Ianuarie 13, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 In cele ce urmeaza nu fac referie la cineva anume si nu am nimic cu nimeni, este meteahna mea si vorbesc la modul general deoarece doresc sa se incheie acest val negativ si sa invatam toti ceva din el. Asta in urma observatiilor (de multi ani) cu privire la tendintele negative in mediul online romanesc fata de cel strain. De acasa am invatat asa: "disciplina = inteligenta". Si psihologia ne invata ca inteligenta academica e foarte buna, dar se devalorizeaza daca nu e insotita de inteligenta emotionala! In viata asta agitata si plina de stres, electronica poate fi relaxare pentru mine. Poate fi si pentru dumneavoastra un loc de relaxare si incarcare cu energie pozitiva (ca ati primit ajutor sau ca ati ajutat pe cineva sau ca ati realizat ceva). Am ajuns la intelegerea ca nu imi renteaza cheltuiala emotionala a certurilor si devin autist la molestari. Nu imi doresc ca acest topic deschis de mine pentru acest amplificator drag mie sa se transforme intr-un mediu acid, pentru ca eu fac parte din categoria aceea restransa de oameni care are nevoie de ajutor si explicatii complete ca sa inteleg fenomenele, pentru ca imi place sa asimilez si doresc sa devin mai bun in acest domeniu pentru mine, nu sa fur painea de la gura cuiva. Decat sa ne certam pentru o cratima sau un condensator mai bine fiecare ne-am impartasi cunostintele de electronica daca avem. Etic ar fi sa combatem idei nu persoane si sa nu luam nimic personal, si daca combatem o idee sa oferim explicatii si alternative. Stima! Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 13, 2017 Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 Astept în continuare să mă uimești cu năucitoarea informație privitoare la efectele decuplării la masă cu un condensator a bazei tranzistorului ce se constituie în generatorul de curent constant pentru etajul diferențial de intrare, lucru pe care, la noi, nu a reușit să-l înțeleagă nimeni dintre cei ce făceau proiectare audio la Electronica, Tehnoton, etc cu toate studiile și inteligența lor. Jonctiunile folosite ca referinta sunt , din nefericire si generatoare de zgomot roz . Din motive pur economice , nu s-a montat acel condesator de decuplare . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum