enderman Postat Decembrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2016 (editat) Va multumesc mult tuturor pentru informatii. La Mouser Elrctronics găsești mai multe modele de componente fata de TME.Prin anii 90 am reparat o grămadă de "stații" făcute la Iași,toate au probleme cu comutatoarele și potentiometrele (ar fi bine sa le schimbi ) în rest este un amp care cînta ,fără mari pretenții "haufiofile" .Ar fi bine sa înlocuiești T604,T704 cu ..BD137,139 sau similar ,cu Ic mai mare decit a lui BC337 eu găseam des acel tranzistor trosnit .R618,718,619,719 înlocuite cu semireglabile că sa poti regla protecția ,cu valorile alea nici un amp nu erea protejat ,mă enervează maxim cînd văd ampuri cu valori fixe acolo,protecția se reglează pe osciloscop ,să se limiteze simetric alternanțele ,mulți uita de asta.Neapărat de schimbat semireglabilele de la superdiode și offset,multe amplificatoare se defectau din cauza acestora. Multumesc mult pentru sfaturi. Intr-adevar am gasit ce am nevoie unde mi-ati indicat, dar sunt putin mai scumpi, asa ca voi cumpara din locatia indicata (sau alt site peste care am dat pe forum Farnell) ceea ce nu gasesc pe TME. Pentru offset si superdiode am ales semireglabile multitura de 500mW. Intrebare legata de R618, 619, 718, 719: E ok daca cumpar tot multitura de 500mW la 1K cat au aceste rezistente? Editat Decembrie 29, 2016 de danciusergiu84 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 Va multumesc mult tuturor pentru informatii. Multumesc mult pentru sfaturi. Intr-adevar am gasit ce am nevoie unde mi-ati indicat, dar sunt putin mai scumpi decat unde am cautat eu, asa ca voi cumpara din locatia indicata (sau alt site peste care am dat pe forum Farnell) ceea ce nu gasesc pe TME.Pentru offset si superdiode am ales semireglabile multitura de 500mW.Intrebare legata de R618, 619, 718, 719: E ok daca cumpar tot multitura de 500mW la 1K cat au aceste rezistente?Este ok. Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 Va salut, date despre tranzistoarele 2N3055 S se afla in B.T.7 Electronica pag. 181cu stima Soldan. Link spre comentariu
enderman Postat Decembrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2016 As mai avea o intrebare legata de condensatorii de filtraj, mie mi se par mici la 4700uF pe ramura. Ce valoare maxima a capacitatii are rost sa pun pentru a imbunatatii calitatea sunetului? Multumiri inclusiv domnului SOLDAN CONSTANTIN. Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 (editat) Maxim 2x22.000uF, dar va trebui sa schimbi puntea. O alta solutie, mai buna, ar fi sa pui cate 2 x 4700uF cu o R de 0,33ohm intre ei (sau 4700uF - 0,33ohm - 10.000uF). Editat Decembrie 29, 2016 de shambala Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 Dupa cum arata imaginile cred ca incap perfect condesatori de 10 000uF/50V - 63V (pt a fi pregatit si pt un upgrade de traf la 2x28Vac - 2x30Vac de la 2x17Vac cit ai acum). Mai sus de 10 000uF nu are rost sa mergi pt ca oricum putin probabil sa e simta la sunet. Mai mult o sa se imbunatateasca sunetul daca maresti tensiunea de alimentare +/-25V este prea putin pt o statie ca sa se aduda cum trebuie, macar +/-35V ~ +/-40V. Link spre comentariu
enderman Postat Decembrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2016 (editat) Dar oare incap terminalele la condensatorii snap-in in locul celor romanesti care sunt in linie? http://static4.tme.eu/products_pics/d/7/1/d713a6ede1194c359f8421bdd6652718/284835.jpg Ce sa aleg la temp. max. de lucru a condensatorilor: 85 sau 105 grade celsius? Sau nu conteaza? Ce am obs. eu e ca cele de temp. 85 au curent de lucru mai mare decat cele de 105... ei zic ca la aceasi durata de viata... http://www.tme.eu/ro/details/lls1j103melc/condensatoare-electrol-snap-in-85c/nichicon/ si http://www.tme.eu/ro/details/lgu1j103melc/condensatoare-electrol-snap-in-105c/nichicon/ LE @shambala - prefer sa pun un singur condensator pe ramura din cauza spatiului si ca aspect sa nu le inghesui Editat Decembrie 29, 2016 de danciusergiu84 Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 (editat) In general cele de 105grade au durata mai mare de viata. In general trebuie sa te uiti la ESR si nu neaparat la curent (sint direct legate - oarecum). Uite ca exista si cu pini standard : http://www.tme.eu/ro/details/uvr1h103mrd/condensatoare-electrolitice-tht-85c/nichicon/ Oricum eu iti recomand un snap-in, s-ar putea sa nu se potriveasca la distanta intre terminale, terminalele celor originali s-ar putea sa fie totusi ceva mai groase (gaurile le mai poti mari putin daca este nevoie). ce cod au cele originale? Editat Decembrie 29, 2016 de sesebe Link spre comentariu
enderman Postat Decembrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2016 Ma gandeam sa ma feresc de acestea fiindca au curent mai mic, si fiind elemente de forta... Dar pentru amplif. acesta ma gandesc ca ajung de 85 grade fiind pentru pentru casa. Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 In acest caz temperatura este irelevanta, oricum nu vor depasi 45-50gr. Mult mai important pt o viata lunga este sa fie la o tensiune nominala mai mare fata de cea la care vor lucra. Daca maresti tensiunea de alimentare scade capacitatea necesara din pdv al rezervorului de curent (si creste capacitatea necesara din pdv al varfurilor de curent necesare varfurilor de putere). Condensatorii snap-in se pot pune pe un mic cablaj, ar fi loc destul daca se scot cei vechi. Vezi idei aici: http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/203295-vintage-amplifiers-ultimate-thread.html - postul 3 si urmatoarele. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 Nu mi-ai spus ce cod au cei originali dar cel mai probabil sint cod EG 76.92 cu diametrul de 40mm si inaltime de 70mm si atunci au cose late de 5mm pe spate nu pini si deci nu ai ce probleme sa-ti mai faci pt gauri. Link spre comentariu
enderman Postat Decembrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2016 Am inteles, merg pe 85 grade la toti electrolitici si snap-in la filtraj. Originalii sunt de 35mm diametru si 65mm inaltime fara cose. Nu vad codul, dar cred ca vor intra cei snap-in in placa: image free hosting Link spre comentariu
enderman Postat Ianuarie 2, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2017 (editat) La multi ani! Fiindca am ales condensatori de filtraj mari (12 000uF - asa s-a potrivit) s-ar putea sa crape siguranta/e de pe o alternanta sau chiar o dioda / doua din punte. Intrebarea mea e daca se poate defecta ceva la etajul final in aceste cazuri? Daca pun o siguranta mai mare e problema? Editat Ianuarie 2, 2017 de danciusergiu84 Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 2, 2017 Partajează Postat Ianuarie 2, 2017 Curentul va fi mai mare doar scurt timp la încărcarea inițială (de la zero) a filtrajului mărit, deci o siguranță temporizată ar trebui să facă față acolo.Diodele însă ar fi bine să le schimbați cu unele moderne și de curent ceva mai mare.Siguranța nu protejează etajul final, ci transformatorul ca să nu ia foc în caz de scurtcircuit pe etajul final. Link spre comentariu
enderman Postat Ianuarie 2, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2017 Va salut si va multumesc. Puteti sa-mi spuneti ce curent de sarcina minim sa caut, cat de rapide sa fie diodele si ce tensiune directa sa aleg? Din ce am inteles eu e ca sunt mai bune cele mai rapide si cele care au o tensiune directa cat mai mica, ideal sa tinda spre zero. Tensiunea directa e practic caderea de tensiune la polarizare directa pe dioda? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum