sesebe Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 C603 si C703, C821, TREBUIE sa fie nepolarizati. Cei de 22u pe calea de semnal poti pune: http://www.tme.eu/ro/details/mks4-22u_63/condensatoare-cu-poliester-tht/wima/mks4c052206d00kssd/ sau mai ieftin: http://www.tme.eu/ro/details/ufg1h220mem/condensatoare-electrolitice-audio-tht/nichicon/ Semireglabilii de 500mW. Traf poti sa faci la Petra Iasi. Ii suni si ii intrebi in dimensiunile tale de gabarit care este puterea maxima a trafului pe care il pot face ei? Eventual si pretul. Eu asa mi-am facut pt Yamaha la care ascult zilnic numai ca eu am fost direct la ei. Pt modificari la schema vezi ca mai erau niste subiecte aici pe elforum unde s-a explicat si de modificari pt putere mai mare. Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 (editat) Exista trei tipuri dimensionale de traf toroidal : normal, plat si inalt. Este posibil ca cel inalt sa fie potrivit, intrebi si tu la Petra. Musai ceri sa fie ecranat cu 4-5 straturi de tabla de tola (miez). Totusi pretul unuia nou este destul de mare, eu as cauta intai ceva sh pe forum, nu neaparat toroidal. Editat Decembrie 27, 2016 de shambala Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Nu-i obligatoriu sa te limitezi la cele 3 tipuri : normal, plat si inalt. De fapt ei au "tolele" sub forma de rola mare de diferite latimi din care bobineaza un tor calculat pt cerintele tale de traf. De aceea ei pot sa obtina si alte variante diferite de cele afisate in documentul de pe site. Link spre comentariu
danciusergiu84 Postat Decembrie 27, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2016 (editat) Va multumesc mult pentru sfaturi, imi sunt utile dar deocamdata nu stiu sa fac modificarile la etajul final. Oricum cred ca voi folosi aceste sfaturi pe unul din celelalte doua amplificatoare identice pe care le detin fiindca acestea au nevoie de reparatii si nu au fost bine conservate. Acesta pare ca are finalii originali (4x2n3055/8 1988) si ca nu a fost reparat si ar merita pastrata originalitatea, doar mufa de casca e lipsa, niste legaturi improvizate la becurile vu-metrelor, cablul de alimentare schimbat si un picior. Dar voi pune ce trebuie de pe celelalte sa-l aduc pe acesta la starea cat mai originala. free upload pictures Ce as schimba la schema actuala e doar la vu-metre, cred ca pun un condensator mai mare sa le tina mai constant ridicate fiindca acele balangane cam tare si nu se intelege nimic ce fac, plus un lac alb pe ace sa se vada. Transformator poate ca am gasit unul bun recuperat din ceva amplif. de Electromures, ce avea jumatate inaltime si finalii de-o parte si de alta a cablajului asezat transversal. Dar scoate cam multisor... 2x30v ca. Dupa filtrare intre ramuri cred ca se ajunge la 75v. Ciudat e ca acel amplificator era cu finali 2n3055, nu stiu cum rezistau... image upload with preview Editat Decembrie 27, 2016 de danciusergiu84 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 (editat) La Mouser Elrctronics găsești mai multe modele de componente fata de TME.Prin anii 90 am reparat o grămadă de "stații" făcute la Iași,toate au probleme cu comutatoarele și potentiometrele (ar fi bine sa le schimbi ) în rest este un amp care cînta ,fără mari pretenții "haufiofile" .Ar fi bine sa înlocuiești T604,T704 cu ..BD137,139 sau similar ,cu Ic mai mare decit a lui BC337 eu găseam des acel tranzistor trosnit .R618,718,619,719 înlocuite cu semireglabile că sa poti regla protecția ,cu valorile alea nici un amp nu erea protejat ,mă enervează maxim cînd văd ampuri cu valori fixe acolo,protecția se reglează pe osciloscop ,să se limiteze simetric alternanțele ,mulți uita de asta.Neapărat de schimbat semireglabilele de la superdiode și offset,multe amplificatoare se defectau din cauza acestora. Editat Decembrie 27, 2016 de viobio Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 28, 2016 Partajează Postat Decembrie 28, 2016 (editat) Vezi ca tranzistorii nu sunt intotdeauna fizic identici cu cei din schema; fiind alimentat la 2x24V uneori se punea ce se gasea in magazie. Trebuie citit / verificat la toti inaitne de a schimba traful si a mari alimentarea. 2N3055 romanesti erau si la 80V si unii chiar la 100V, se foloseau in plus marcaje cu puncte colorate. Potentiometrele sunt proaste iar comutatoarele foarte proaste, este motivul principal pt care nu prea merita reconditionate aceste amplifuri. Editat Decembrie 28, 2016 de shambala Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 28, 2016 Partajează Postat Decembrie 28, 2016 (editat) Legendele românilor despre 2N3055. Nici o variantă nu trece de 60Vce0. Editat Decembrie 28, 2016 de zal Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 28, 2016 Partajează Postat Decembrie 28, 2016 (editat) Nici la SDT nu "treceau" de 80Vce... Ete exceptia, un peste 50% mai mult, si coafura rezista: Stiu, daca voi spune ca aveam amplificatoare facute cu 2N3055 simplu IPRS, fara bara si cifra dupa, cele cu scris mare pe care le alimentam si la 80-90Vcc, schema cu alimentare simpla (cite 2x2N3055 paralel), or sa zica "colegii" ca mint... Editat Decembrie 28, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 (editat) Nu, nu minti. Dispersia tehnologica era mare, si permitea selectarea unor exemplare care rezistau la 100V[uce]. Chiar daca Zal nu stie, fabrica realiza astfel de selectii si furniza loturi de 3055, uneori marcati cu puncte colorate (albastru sau negru) catre anumiti beneficiari cu "nevoi speciale". Adica pt inlocuirea importurilor. Evident ca si din loturile de 60V se puteau selectiona de catre oricine exemplare la 80V si uneori aveai norocul sa gasesti si la 90-100V. Doar ca trebuia sa ai destul de multi si rabdare sa ii testezi. Faceam asta din cand in cand la IIRUC. Editat Decembrie 29, 2016 de shambala Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 Corect! Link spre comentariu
vera Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 Am gasit 2N3055S (probabil speciali) in stabilizatoare TV AN si functionau fara probleme. Probabil nu aveau KD503 (Uceo=80V) in ac. moment. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 S erau parca garantate la 80 Vce. Link spre comentariu
vio2007 Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 (editat) Fisa de catalog IPRS, (din 1990), pentru 2N3055:https://s23.postimg.org/9ff4r0oxn/2_N3055.jpg Nu am gasit nimic despre 2N3055S,poate are cineva date de catalog. Editat Decembrie 29, 2016 de vio2007 Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 2N3055S a fost produs de RTC si Sescosem. N-am date la îndemâna. SGS a produs un 2N3055U cu UBE0=100V si UCE0=80V. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 29, 2016 Partajează Postat Decembrie 29, 2016 (editat) 2N3055S produs de IPRS Baneasa, luam din Electrotehnica 4-6 buc pe o sticla de coniac Arad.Unii dintre ei aveau un punct mic de vopsea in dreapta sus dupa scris (pe care il stergeam destul de greu, desi erau noi nouti, ca sa nu zica omul ca sint refolisiti), insa niciunul (imi aduc bine aminte asta) dintre cei cu "S", nu aveau anul si saptamina de productie inscrise, doar semnul mare, "Beta" si dedesubt 2N3055S.Mai era un coleg cate zicea ca NU exista SDT9202S ci doar simplu, dovada ca exista este mai sus in filmare.Lumina "generala" cu diverse "codificari" nu poate face decit cineva care a lucrat acolo in IPRS si stie exact ce si cum...KD503 nu au fost folositi niciodata in Tv la stabilizatorul serie de +175vcc, doar KD607S.Apoi SDT-uri.Am gasit si cu 2N3773 sau 2N3442, tot IPRS, din fabrica montati, dadeau un punct de oja rosie pe piulita si surub. Editat Decembrie 29, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum