sesebe Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 Era o discutie cum ca ar trebui separata calea de incarcare a condesatorilor de calea de semnal - masa de semnal. Link spre comentariu
danciusergiu84 Postat Februarie 7, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2017 Cum s-ar realiza treaba aceasta? Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 Pai ceva de genul cum ai facut tu..... Cauta pe forum. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 Era o discutie cum ca ar trebui separata calea de incarcare a condesatorilor de calea de semnal - masa de semnal. Gargara cu nisip. Doua vorbe despre transformator se poate? Deci pana la urma este stamba sau tergal? Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 Si daca esti asa expert dece nu ajuti omul? Nici un traf indiferent de cit de prost este nu-ti baga zgomot gen biriiala pe tensiunea redresata. Poate sa bage altel de zgomote dar nu gen biriiala (de 50hz sau 100hz). Link spre comentariu
danciusergiu84 Postat Februarie 8, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2017 (editat) Daca brumul dispare cand opresc alimentarea din retea (dar ampliful inca mai merge din condensatori) poate fi un indiciu? PS - daca pun condensatorul de intrare la masa creste brumul... Editat Februarie 8, 2017 de danciusergiu84 Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 Shambala in postul #146 recomanda o proba cu departarea trafului. Doua vorbe despre traf? Link spre comentariu
danciusergiu84 Postat Februarie 8, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2017 (editat) Transformatorul e recuperat dintr-un echipament de calcul comunist, e impregnat cu lac, poate e romanesc fiindca are lipita o eticheta pe el - Atentie 220V, nu vibreaza daca bridele L de prindere nu ating sasiul (are ceva tensiune intre ele), are un fir care care nu are legatura cu primarul sau secundarul deci cred ca e o legatura la ecranare interna a bobinajelor, l-am lasat liber. Are un primar si doua secundare cu prize mediane ce le-am legat impreuna pe traf. si de acolo printr-un fir pe cablaj, din acel punct pleaca toate firele de masa pe cablaj. Un secundar alimenteaza etajele finale si celalalt preamp. corector si releul protectie care deocamdata e scoz din uz ca nu are tranzistoarele montate. PS - voi face si proba cu traful la distanta, dar din cate tin minte la prima proba aveam alt traf. la 20cm de cablaj si tot bazaia, am crezut ca din cauza condensatorilor mari de filtraj ce nu erau montati inca. Editat Februarie 8, 2017 de danciusergiu84 Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 Daca atunci cind pui la masa intrarea creste brumul atunci, dupa mine, sigur e o problema gen "bucla de masa". Cu traful original sa inteleg ca nu avea deloc brum? Noul traf are sirma suficient de serioasa in secundarul de forta? Pune niste poze cit mai detaliate (si rezolutie cit mai buna) la placa si marcheaza firele cum si de unde vin. Marcreaza pe poza si modificarile facute de tine la etajul final. In special ma intereseaza in ce puncte ai lipit piesele - si pe schema si pe cablaj. Link spre comentariu
danciusergiu84 Postat Februarie 8, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2017 Cu trafu original am probat prima data dar atunci nu aveam condensatorii mari de filtraj si altfel erau legaturile, fac si cu el o proba din nou la o distanta mare de amplif. Noul traf are sarma sensibil mai groasa in secundar. Revin si cu pozele mai tarziu, ideea e ca nu am modificat cablajul nefiind nevoie. Sa incerc sa notez componentele pe o poza cu circuitul cablajului? Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 Deocamdata nu este nevoie sa notezi componentele daca le-ai montat in locul celor vechi. Link spre comentariu
danciusergiu84 Postat Februarie 8, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2017 (editat) S-a facut lumina, nu cred ca mai aveti nevoie de poze cu cablajul... brumul e de la traf. Am probat cu ambele trafuri scoase din carcasa pe podea, amplifu pe masa si se comporta la fel. Nu mai este brum, scade si zgomotul de fond, totusi se aude un bazait cu urechea pe difuzor dar e cam acoperit de putin zgomot de fond. O alta imbunatatire este ca am castigat 2 functii suplimentare: soft-start si soft-stop nu se aude nimic si nici nu se misca difuzorul in nici o situatie. Ciudat e ca acelasi traf cand e in carcasa face ca difuzorul sa miste cand se golesc condensatoarele dupa decuplarea de la retea si cand e pe podea nu misca nimc. De ce? O alta ciudatenie este ca daca pun intrarea la masa acel bazait creste devenind mai usor de auzit. Ce n-am facut bine la redresare? E adevarat ca trafu original avea o cutie metalica cum e la A350... cred ca variantele cele mai bune sunt traf extern (cum se zice - la vecina) sau cel original in cutia de ecranare. Sau cand casesc tabla subtire maleabila sa incerc sa-l invelesc pe asta mare in tabla care si asa e la limita spatiului... apropo pe unde radiaza mai tare un traf, in dreptul bobinajului sau a tolelor? Editat Februarie 8, 2017 de danciusergiu84 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 O alta ciudatenie este ca daca pun intrarea la masa acel bazait creste devenind mai usor de auzit. Ce n-am facut bine la redresare? Spune-le si cum pui tu intrarea la masa, ca sa se inchine si ei ca mine... Link spre comentariu
danciusergiu84 Postat Februarie 8, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2017 (editat) asta e... l-am mai pus la masa si dupa cond de intrare... nu stiam ca-i crima N-a patit nimic, noi sa fim sanatosi ca si el se face bine incet Editat Februarie 8, 2017 de danciusergiu84 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 Pai nu ca e crima, dar daca te apuci sa pui la masa diferite puncte din amplif.... eu zic ca nu e in regula. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum