Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tehnoton A01 2x25w DISCO SM 2202

Postări Recomandate

Transformatorul e recuperat dintr-un echipament de calcul comunist, e impregnat cu lac, poate e romanesc fiindca are lipita o eticheta pe el - Atentie 220V, nu vibreaza daca bridele L de prindere nu ating sasiul (are ceva tensiune intre ele), are un fir care care nu are legatura cu primarul sau secundarul deci cred ca e o legatura la ecranare interna a bobinajelor, l-am lasat liber. Are un primar si doua secundare cu prize mediane ce le-am legat impreuna pe traf. si de acolo printr-un fir pe cablaj, din acel punct pleaca toate firele de masa pe cablaj. Un secundar alimenteaza etajele finale si celalalt preamp. corector si releul protectie care deocamdata e scoz din uz ca nu are tranzistoarele montate.

PS - voi face si proba cu traful la distanta, dar din cate tin minte la prima proba aveam alt traf. la 20cm de cablaj si tot bazaia, am crezut ca din cauza condensatorilor mari de filtraj ce nu erau montati inca.

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu

Daca atunci cind pui la masa intrarea creste brumul atunci, dupa mine, sigur e o problema gen "bucla de masa".

Cu traful original sa inteleg ca nu avea deloc brum? Noul traf are sirma suficient de serioasa in secundarul de forta?

Pune niste poze cit mai detaliate (si rezolutie cit mai buna) la placa si marcheaza firele cum si de unde vin.

Marcreaza pe poza si modificarile facute de tine la etajul final. In special ma intereseaza in ce puncte ai lipit piesele - si pe schema si pe cablaj.

Link spre comentariu

Cu trafu original am probat prima data dar atunci nu aveam condensatorii mari de filtraj si altfel erau legaturile, fac si cu el o proba din nou la o distanta mare de amplif. Noul traf are sarma sensibil mai groasa in secundar.

Revin si cu pozele mai tarziu, ideea e ca nu am modificat cablajul nefiind nevoie.

Sa incerc sa notez componentele pe o poza cu circuitul cablajului?

Link spre comentariu

S-a facut lumina, nu cred ca mai aveti nevoie de poze cu cablajul... brumul e de la traf.

Am probat cu ambele trafuri scoase din carcasa pe podea, amplifu pe masa si se comporta la fel. Nu mai este brum, scade si zgomotul de fond, totusi se aude un bazait cu urechea pe difuzor dar e cam acoperit de putin zgomot de fond. O alta imbunatatire este ca am castigat 2 functii suplimentare: soft-start si soft-stop :rade: nu se aude nimic si nici nu se misca difuzorul in nici o situatie.

Ciudat e ca acelasi traf cand e in carcasa face ca difuzorul sa miste cand se golesc condensatoarele dupa decuplarea de la retea si cand e pe podea nu misca nimc. :56 De ce?

O alta ciudatenie este ca daca pun intrarea la masa acel bazait creste devenind mai usor de auzit. Ce n-am facut bine la redresare?

E adevarat ca trafu original avea o cutie metalica cum e la A350... cred ca variantele cele mai bune sunt traf extern (cum se zice - la vecina) sau cel original in cutia de ecranare.

Sau cand casesc tabla subtire maleabila sa incerc sa-l invelesc pe asta mare in tabla care si asa e la limita spatiului... apropo pe unde radiaza mai tare un traf, in dreptul bobinajului sau a tolelor?

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări