dany_cta Postat Iunie 11, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2017 Si daca este duminica (inca o ora si 14minute), doar n-o sa stam degeaba. O lucrare cu profil legat de cel principal al forumului: A iesit impecabila. Doar 3 punti scurte care din proiectare au fost gandite sa fie curatate manual. Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 13, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2017 (editat) 1. Placa complet echipata si cu radiatoare, inclusiv stabilizatorul a primit o scufita ca sa se integreze bine in design. 2. Partea de frigotehnie. Radiatorul mic din dreapta este cel original al placutelor. PS: pentru carcotasi si cei care se intreba: materialul este de la Alfa si bara patrata are nervuri pe mijloc. Am considerat ca nu merita sa frezez suprafata plana micsorand suprafata totala a radiatorului doar ca sa ascund nervurile. Pentru ceilalti: nervurile de pe mijloc sunt calculate pentru un debit optim de aer, de aia sunt acolo, ajuta la racire. Editat Iunie 13, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
bogdan_luben Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 Poate ne spui si ce face placa asta.... Sau vrei doar sa fim curiosi? Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 13, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2017 (editat) E placa care o sa controleze un laser cu CO2. Am luat un laser K40 si l-am bagat la modificari majore inca inainte sa il bag in priza. Partea electronica a zburat si e inlocuita cu placa asta de mai sus cu grbl. Si un filmulet scurt din timpul "imprimarii": Editat Iunie 13, 2017 de dany_cta 1 Link spre comentariu
lutza2 Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 Am si eu, 5$ la chinezi, ii zice arduino nano cnc shield, dar nu are radiatoare asa de bengoase. Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 13, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2017 (editat) Si nu are nici conectori la motoare asa de bengosi, si are 3 axe cand la laser iti trebuie doar doua, etc... Nu as putea sa pun la lucrari de duminica poza cu factura de la un cnc shield de pe ebay, nu ? Daca ar merge, as putea sa fac si filmulete cum apas butonul de cumparare si fac plata. Editat Iunie 13, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 ... dany_ctza, tu chiar vrei să te "frăgezească" careva până la urmă, nu glumă! ontopic: io în general evit să fac ceva serios duminica.nu pentru că aş fi cine ştie ce mare bisericos, ci din pur motiv statistic: când în 6 din 7 cazuri ai belele cu carul lucrând duminica, atunci nu mai e vorba de "coincidenţă" sau "se mai întâmplă", şi decât să fac vreo prostie care să mă coste timp sau bani în plus, ori amândouă, mai bine fac orice altceva: mă uit la tv, mă joc pe calculator, frec mangalul pe net, orice de genul ăsta...şi bine că mi-ai adus aminte de "center punch"-urile chinezeşti... o să-mi comand unu', că m-am săturat până peste cap să punctez cu cuiu'!... şi oricât o fi de prost, tot e mai bun ca el! Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 13, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2017 (editat) Si eu tot ateu sunt, dar duminica am probleme. Cred ca si dumnezeul ateilor s-a odihnit duminica. Nu as estima chiar 6 din 7, dar 5 din 7 probleme cu siguranta se intampla duminica chiar daca lucrez in toate zilele la fel. Poate daca faceam placa asta in alta zi a saptamanii nici nu mai ieseau placile in oglinda, nici nu mai rupeam freze, nici nu mai greseam distanta intre pini de la conectori, dar unde mai era distractia sa iasa totul din prima ? Ce faceam restul zilei ?? Eu zic sa ramai la cui, cand o sa vezi cum este center punch-ul chinezesc si ca de nou nu bate, apesi pe el si e un simplu arc, se duce, se intoarce, nici o bataie, si fiind arc nici nu poti sa bati in el.. cuiul nu face asta. Asta al meu reparat merge super, de cand l-am reparat nu a dat nici o singura bataie falsa sau greseala chiar daca l-am tot folosit zilele astea, dar e multa bataie de cap sa faci piesele alea, am muncit toata ziua cu decaliri, prelucrari, verificari si teste, finisari, caliri si temperari. Eu am luat 3 si toate trei bateau la fel. Se rezolva cu mici finisari dar nu tin mult. Daca ai strung si chef de munca, da, poti sa le faci dar sa te duci la un atelier.. e prea mult de munca si depaseste lejer costul la 10 punctatoare, nu merita. Editat Iunie 13, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
emil.gabor Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 Off-topic . Eu lucrez cand am chef indiferent ca e duminica marți sau joi , daca ii ora 8 sau 24 , daca atuncea ma simt odihnit si ma pot concentra ii dau bătaie . Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 io aveam un ac de injector pe post de punctator... injector de locomotivă, nu de maşină, nu te mai rânji! dar nu ştiu unde l-am mai pus.başca, am nevoie de punctatorul ăla mai mult pentru punctat cablaje când le desenez cu markerul sau cu "cerneala" făcută cu smoală dizolvată în diluant, nu pentru punctat fierăscotenii de găurit...cu "fiarele" nu prea am avut niciodată cine ştie ce treabă, aşa că te cred pe cuvânt... dar tot îmi trebuie ceva mai de Doamne-ajută decât cuiul ăla, care e, oricum, prea subţire, şi mai tot timpul îmi alunecă între degete...crezi că aş putea căli suficient de bine o bucată de OB37 ascuţit rezonabil de mult, astfel încât să-mi puncteze fără să se tocească instant foi de cablaj?sau să mă uit după alt material?(şurubelniţele chinezeşti ies din discuţie... la "fiarele" alea sunt de acord cu tine, că am avut destule pe mână: sunt sârme ordinare, nu scule de folosit...) Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 13, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2017 (editat) Problema cu punctatoarele alea este ca nu sunt asa cum crezi tu. Ele au varful destul de bont si forta cu care puncteaza care nu este reglabila, oricat ai crede ca poti sa faci ceva desuruband capacul sau schimband arcul, are destula forta cat sa iti puncteze si masa de sub cablaj, prin cablaj, daca esti undeva pe vre-o margine. Apoi, faptul ca punctezi alte materiale in loc de fierascotenii, nu le afecteaza deloc obisnuinta sa nu puncteze. Pur si simplu nu agata piesele in interior, nu se prind bine, problema este mecanica si nu tine de ce anume punctezi, nu are nici o legatura cu forta. Daca un dornulet e tot ce iti trebuie, sunt sigur ca gasesti o gramada de surse de otel bun, eu mi-as face din codita de supapa auto care se gasesc destul de usor pe la vreo 10-12lei noi noute, sau gasesti la vre-un service de aruncat. E un material bun ca nu este casant si totusi extrem de tare. Poate o sa trebuiasca sa ii faci o calire dupa ascutire dar e treaba simpla, cred ca merge si pe aragaz. Special pentru tine am facut si un test. M-ai facut sa scot dslr-ul si lentilele macro dar cum sa nu te ajut eu pe tine ca doar suntem vecini de oras In testul asta nu a aruncat coltul, dar nici mult nu mai avea, i-a cam pocnit structura interna. Poza este la nivel macro, in folosinta de zi cu zi varful este ok, daca l-as ascuti mai tare s-ar sparge cand bat. Dar daca era ascutit mai tare probabil trecea de pcb, il intepa si il crapa. Editat Iunie 13, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 OB37 am câteva bucăţele nu prea mari, e "fierul de armături" folosit curent la construcţii... şi chiar am ascuţit unul, dar e prea moale şi necălit (aşa şi trebuie să fie la armături), şi s-a tocit vârful ăla la prima folosire... chit că pertinaxul nu e cine ştie ce oţel aliat! o fi simplă treaba cu călitul, dar io sunt bâtă în direcţia asta, repet, habar n-am ce şi cu ce să fac asta... plus că n-am nici un fel de scule în privinţa asta... nici măcar o menghină mai mare decât pumnul n-am! dacă-mi explici ce e aia "codiţă de supapă auto", cum arată, şi dacă-ţi aduc una, te ocupi tu? că oricât ai fi de "Universal" la asta te pricepi mai bine ca mine, care nu ştiu nimic despre asta! Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 13, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2017 (editat) Otelul de constructii este moale, foarte moale, si nici nu merge calit. Nu are compozitia unui otel pretabil la tratamente termice. Dupa calire e la fel de moale. Supapa auto. Eu am facut teste cu una, am decalit-o si am avut supriza sa constat ca nu s-a inmuiat si in interior, dupa 1mm m-am lovit de o suprafata tare pe care nu am reusit sa o tai cu scule de aschiere. Probabil trebuia sa fiu mult mai atent la decalire, sa ii fac revenirea mult mai lenta, sau sa ii fac multiple decaliri dupa ce prelucrez cat se poate. Ca sa iti faci un dorn din asa ceva tot ce iti trebuie este un flex sa o tai si un polizor sa o ascuti. Eu am probleme ca eu vreau sa o aschiez, sa o prelucrez pe strung. Planul era sa fac exact cuiul punctatorului din asa ceva. Editat Iunie 13, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 13, 2017 Partajează Postat Iunie 13, 2017 (editat) Daca tot treceti la cozi de supape eu recomand supapa de evacuare de la camioanele Bucegi. Precis se mai gasesc pe undeva! Grig Editat Iunie 13, 2017 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 13, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2017 (editat) Nu stiu cum este supapa de Bucegi, dar asta din poza este o supapa italiana de la un motor special si cu siguranta otelul este superior. Teoretic este umpluta cu sodiu care sare sus-jos sa uniformizeze caldura pe toata lungimea coditei, asta este un alt motiv pentru care am vrut sa o tai, sa vad daca e ceva acolo, dar cum nu ma impac bine cu flexul, am lasat-o balta. Oteluri tari se gasesc si in alte locuri, chiar surubelnite de firma (dai 15-20lei pe o surubelnita, tai o bucata, ii ascuti varful colorat si gata dornul tare), sau chiar axe de bicicleta / moto, daca esti curajos si nu ciocanesti tare poti chiar sa folosesti materialul de la o pila (casant dar tare) etc... Edit: MifTy daca tot ziceai ca esti genul puturos care prefera sa ia direct din magazin, cred ca ai putea sa incerci cu unul de-asta cu succes. E mai tare decat orice as putea face eu sau tu (doar daca iei o freza de calitate de carbura si o ascuti poate sa concureze) si o sa tina toata viata punctand in pcb-uri, dar daca il pierzi sau il scapi pe jos in bot.. o sa plangi dupa el. http://www.emag.ro/stylus-din-carbid-pentru-aparatul-de-gravat-ge-70-proxxon-28765-4006274287655/pd/DL9KJ3BBM/ Editat Iunie 13, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum