Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lucrari de duminica

dany_cta

Postări Recomandate

7 hours ago, doru3160 said:

Taman de asta am si intrebat, pt ca degeaba o carpesti sa arate bine, daca face ca un avion la decolare. Inseamna ca pot sa stau linistit inca.La mine zgomotul a ramas la fel, nu e nici o schimbare.

Cand ti se cere 900lei pe o toba la mana a doua, parca te gandesti de doua ori inainte sa o schimbi cu una "noua".

La cealalta masina am carpit galeria si finala de 3 ori in 12 ani, prima data la autogen apoi de doua ori electric cu manson peste. A ruginit dar inca tine. Nu au fost facute de mine lucrarile, am fost la ateliere. E o masina foarte rara, nu visezi la dezmembrari si nou, numai pe comanda pe original la preturi .. de iti cumperi alta masina. Galeria+intermediara+finala era 72milioane. M-am pregatit usor usor sa o trec pe inox cap-coada, dar inca tine, nu mi-a dat motive sa o dau jos. Ultima lucrare a fost in 2012, deci 6 ani si inca tine.

Intre timp am avut de-a face cu tobe de motocicleta. Exista modele fara sudura, fara ambutisari, doar un tub de inox/aluminiu/carbon si capace prinse in popnituri. Vorbim si de modele silentioase, si tot nu pierd, de ce nu s-ar putea face o astfel de imbinare si la masini ? Eu cred ca se poate. Daca pierde ma gandesc ca doar trebuie curatata zona, umplut cu vata ceramica si pus peticul pe deasupra.

Link spre comentariu

Asta e romanul, fudul...isi cumpara masini la care nu pot asigura intretinerea necesara si trece la carpeala. 

Nu de putine ori vad proprietari de masini bengoase care incearca sa le carpeasca la Dorel din coltul strazii. Fuduli tare, nu le mai ajunge nimeni la nas...iar daca-i intorci cu cracii in sus nu le cade o lascaie din buzunare.

Cand te bagi la o masina scumpa trebuie sa te gandesti si daca ai posibilitatea de a o intretine corect....nu sa ajunga un cazan carpit pe drumurile tarii.  De cumparat, o cumperi usor...mai rau e cu intretinerea. Sunt centre care construiesc tobe la comanda...copiaza acelasi traseu si se pot face mult mai bune decat cele originale...din inox.

Fara suparare...dar eu asa vad lucrurile. Nu-mi permit sa intretin corect masina, mai bine o vand decat sa-mi bat joc de ea....si-mi cumpar o masina pentru buzunarul meu...mult mai ieftina la intretinere.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Domnule, a suda cu discernamint tehnic o toba de esapament nu`i o cirpeala, este o reparatie.

Eu cel putin nu vreau sa bag bani aiurea intr`un lucru care este inca bun, il repar si gata.

Daca dupa 3 ani se strica, vedem atunci ce si cum.

Link spre comentariu

Dap, dar tot lipsa de buget este daca repari in loc sa schimbi!

Spun asta ca o realitate nu sa ma dau mare...asta e, fiecare e nevoit sa repare cate ceva daca se merita...dar tot din lipsa de buget, asta e!

Link spre comentariu

Ii poluam topic-ul lui Dany da tot merita un raspuns pentru ca gindirea este defectuoasa.

Nu`i lipsa de buget, este pur si simplu gindire corecta, vezi cit costa un esapament nou vs durata pe care mai am de gind sa tin Logan`ul.

Am cu ce, stiu sa o fac, nu dureaza mult, cu toata problema pe care am avut`o a durat cam 30min pina am dat jos masina de pe rampe, de ce sa dau banii aiurea?

Pe banii aia mai bine iau un TIG.

La fel am reparat rindeaua electrica si masina de gaurit Bosch, cam citi bani crezi ca ar fi costat sa iau ceva la fel de bun? eu stiu si este bine peste 1000lei ambele cu deosebirea ca masina de gaurit nu mai este facuta in Elvetia...

Cit m`a costat sa repar totul? 1 rulment, 2 suruburi de 16 strunjite ( :d  pt, Dany ),  20mm bara alama  si bineinteles timpul si priceperea mea pe care le am.

De ce sa arunc lucruri bune cind pot sa le refac? sa fim seriosi!

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Nu este defectuoasa deloc gandirea...orice piesa stricata se inlocuieste cu una noua sau buna...daca o repari se numeste carpeala sau lipsa de buget.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Domnule Bumbu, cati bani ati dat pe mig-mag si spuneti daca si-o amortizat costul cu ce ati lucrat cu el?!

Cer scuze de la initiatorul topicului, dar tre sa lamurim!

Bine, eu am o discutie cu cei ce au scule sa faca aceste reparatii...dar cei ce nu au si nu se pricep ce fac?!

Link spre comentariu

Domnule, surprinzator cind am facut calculul conform celor spuse de Ovidiu pe celalalt forum am fost surprins sa aflu ca este deja peste 75%  DA!

:d   :d

Deci merita sa te pricepi si sa ai scule, oricum fata de strung si freza...ala e pui!

Cei care n`au si nu se pricep ori invata ori platesc, este la latitudinea lor, nici eu nu m`am nascut invatat, doar cu dorinta si capacitatea de a invata!

Link spre comentariu
33 minutes ago, mac01 said:

Nu este defectuoasa deloc gandirea...orice piesa stricata se inlocuieste cu una nou sau buna...daca o repari se numeste carpeala sau lipsa de buget.

Opinia dumneavoastra este lege doar pentru dumneavoastra, pentru altii doar parere personala, inclusiv pentru mine!

A suda o toba de esapament inseamna reparatie.

Interesant ca am sudat la cineva o toba aproape noua, 2 ani masina si s`a rupt un suport, efectiv un cirlig de prindere, si aia o fi tot cirpeala?

Nu de alta da daca trebuia sa ia una noua ...era spre jumate din Lincoln`ul meu!

:d

3 minutes ago, spik said:

Singurul lucru care merita este ca sa iti traiesti viata bine...restul e gargara!

Domnule, nici nu stii cit de bine ma simt la mine`n atelier cu focul arzind in soba si strungul biziind!

Pentru mine este relaxant si in acelsi timp provocator sa fac ceva nou, daca pot in fiecare zi.

Link spre comentariu
Acum 7 minute, Ion_Bumbu a spus:

Nu de alta da daca trebuia sa ia una noua ...era spre jumate din Lincoln`ul meu!

:d

Toba reprezinta o piesa dintr-o masina....o componenta si se inlocuieste. Una este sa prinzi un carlig de sasiu la care s-a rupt sudura si alta este sa inlocuiesti sau sa repari o componenta defecta.

Dar cum am spus mai sus...lipsa buget.

Sa ne oprim aici...n-are rost sa mergem mai departe. Vorba lui @spik...restul e gargara....noi sa fim sanatosi!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Domnule, de data asta eu am sudat toba, nu altcineva.

In rest va astept sa deveniti mai intelepti ( adica dupa cum spune @spik sa imbatriniti) si atunci sa judecati ce si cum.

Dany a inceput o "cirpeala" :d la o pompa de inalta presiune, asa pare, dar nu ne`a mai zis nimic, vina e si a mea dar ...

Lepuirea, material, procedura??

Asteptam continuarea...

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Domnule Bumbu, e linistea data de suficienta materiala, de pricepere si disponibilitate...teoretic este lipsa de buget daca nu este o pasiune aceste reparatii!

Depinde de perceperea fiecaruia...

Acum ceva timp am confectionat o evacuare esapament din inox la Nova ce o detineam atunci...aveam timp, disponibilitate si material la discretie...acum nu ma mai pasioneaza....poate la pensie!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări