Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lucrari de duminica

dany_cta

Postări Recomandate

Chiar acum caut bronz fosforos pentru o lucrare. Vad ca se gaseste in comert impreuna cu alte tipuri de bronz, ceea ce confirma posibilitatea ca bronzul respectiv chiar sa fie fosforos.

Exista vre-o alta posibilitate sa ma asigur ca este bronz fosforos ? Dupa culoare, dupa alte caracteristici ? Lucrarea pe care o am de facut este destul de sensibila si daca nu pot sa ma asigur ca este bronzul de care am nevoie, o sa cumpar alta bucata special ca sa iau ceea ce trebuie sa fie.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am de peticit o toba. Scapa putine gaze in partea de jos.

A fost invelita in scoci panzat care in timp s-a facut asa cum se vede dar odata dat jos se pare ca tabla arata bine, cu cateva mici exceptii, rugina un canal pe mijloc si in partea de jos.

Planul:

- sa dau jos totul;

- sa curat pana la tabla probabil cu o perie de plastic si ceva solutii pentru dizolvat lipiciul;

- curat cu peria de sarma zonele afectate de rugina si chiar decupez bucatile ruginite;

- umplu cu fibra de sticla gaurelele pe cat incape;l

- fac un petic din tabla si sa il sudez/lipesc peste partea afectata;

- vopsesc toba cu vopsea de temperatura mare pentru o protectie anticoroziva pe cat posibil;

Din ce material sa fac peticul respectiv ? Inox sau tabla zincata ?

Cum sa il lipesc:

- sudura electrod ? de care ?

- mig inox/sarma normala ?

- tig ? ce adaos ?

- alamire (cam multa bataie de cap si cred ca risc mare de rugina) ?

- cositorire (nu cred ca temperatura e destul de mare acolo incat sa topeasca cositorul) ?

fGxQnX3.jpg

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...
On 5/25/2018 at 5:06 AM, dany_cta said:

Am de peticit o toba. Scapa putine gaze in partea de jos.

Cam tirziu dar mai bine asa decit nici o data , am fost in aceeasi situatie, stiam de ea si am vrut sa raspund, m`am abtinut si bine am facut!

Sudarea este simpla, MAG, otel 0,8mm, Corgon 18 deoarece am sudat sub masina, Logan 13 ani, vreo 7 in Germania, toba intermediara Renault originala aluminizata si inchisa prin roluire.

Scapa pe linga roluire, acolo a corodat.

Plan simplu, tabla 0,8mm zincata, curatata pe contur, indoita dupa toba, lunga cit toba.

Curatat conturul tablei pe toba, daaaar problema a fost cum curat sub roluire aluminizarea...cam nicicum!

Am inceput sudura, partea de pe burta tobei a mers perfect desi ma asteptam sa fie acolo dificil, partea de la roluire...ca pleasna din cauza aluminiului necuratat de pe cuta de roluire.

Pina la urma a mers, este etansa dar a iesit cam ca porcul la primul cordon, a trebuit sa`l polizez si reluat la sudat.

Abia a 2`a oara a mers bine.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Eu nu a mai fost nevoie sa fac lucrarea, era in plan dar am gasit alta toba la pret ideal de 150lei la pachet cu alte piese asa ca nu am ezitat. Toba "noua" nu este chiar perfecta dar nu scapa deloc, asta e important. Pretul la care gaseam la momentul cand am intrebat era peste 5-600lei si nu aveam de gand sa dau atatia bani pe o toba SH.

Adevarul e ca imi era frica sa nu rugineasca relativ repede unde a fost sudata, oare nu exista alta solutie gen capsare cu popnituri (stiu ca nu sunt etanse dar se putea baga un tarod in ele si pus dop din surub scurt si mic) sau un manson indoit mecanic peste roluire atunci cand cedeaza roluirea ? Nu propun astea ca solutie, doar intreb ca o posibila idee de dezvoltare.

Link spre comentariu

Si ce daca?

Este cine s`o sudeze!

:d

Hmmm, popnit filetat este!

https://www.sea.ro/sea/ro/RON/Traditional/Elemente-de-Asamblare-si-Fixare/Nituri/Piulite-Nit/c/A1.13.2

Trebuie insa cleste special pentru el, cam 200 lei.

In anumite cazuri chiar te scot din necaz alea.

Sint si ceva etansanti, fibra ceramica, ceva tiganeala poti imagina da e mai simplu sa o sudezi.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
La 30.04.2018 la 0:05, dany_cta a spus:

Chiar acum caut bronz fosforos pentru o lucrare. Vad ca se gaseste in comert impreuna cu alte tipuri de bronz, ceea ce confirma posibilitatea ca bronzul respectiv chiar sa fie fosforos.

Exista vre-o alta posibilitate sa ma asigur ca este bronz fosforos ? Dupa culoare, dupa alte caracteristici ? Lucrarea pe care o am de facut este destul de sensibila si daca nu pot sa ma asigur ca este bronzul de care am nevoie, o sa cumpar alta bucata special ca sa iau ceea ce trebuie sa fie.

Cind vrei sa cumperi bronz fosforos sau indiferent de care,trebuie fii atent sa aiba certificat de calitate. In certificat este  trecuta  compozitia. Nu cumpara orice pentru ca te poti pacali!  Un fost coleg de serviciu,inginer,a facut la Medias o turnatorie de materiale neferoase.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
Acum 11 ore, mac01 a spus:

Tobele si tubulatura de evacuare nu se carpesc.....se inlocuiesc cu altele noi. Tabla este deja arsa...o vei suda intr-o parte si va crapa in alta.

Daca este afectat doar invelisul exterior si nu esti "hotarat" sa o schimbi atunci se merita carpeala!

De obiicei se duc si acele sicane din interior si atunci e cam degeaba.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, doru3160 a spus:

Taman de asta am si intrebat, pt ca degeaba o carpesti sa arate bine, daca face ca un avion la decolare. Inseamna ca pot sa stau linistit inca.La mine zgomotul a ramas la fel, nu e nici o schimbare.

LIKEEEE!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări