Ion_Bumbu Postat Martie 30, 2018 Partajează Postat Martie 30, 2018 Capul ala rotund se face la mina de un frezor incepator, nu un maistru frezor. Acolo ai tolerante mari, nu`s probleme, pentru precizie se pune pe masa rotativa. Am un bun amic care a fost maistru frezor la Resita, l`am vazut la treaba la matrite din otel, acolo e chiar meserie. 2 Link spre comentariu
spik Postat Martie 30, 2018 Partajează Postat Martie 30, 2018 Bimeinteles ca vorbeam de acea coada de cheie, nu de tolerante de ordinul zecimilor sau sutimilor de mm! 1 Link spre comentariu
dany_cta Postat Aprilie 4, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2018 Inca o piesa simpatica, aproape terminata. Este un intinzator de suport de parasolar - doar ca sa evit o posibila nedumerire. Conceptie proprie. Link spre comentariu
dany_cta Postat Aprilie 9, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2018 Bronz sau alama ? Doua materiale atat de asemanatoare si totusi atat de diferite. Stiu regula cu rosiatic etc... dar nu prea se aplica niciodata, pot sa fie multe tipuri si eu am vazut culori aproximativ identice la unele bronzuri si alame. A fost cumparat ca bronz de la o firma (nu din obor sau persoana la intamplare) dar spanul nu pare deloc specific bronzului. Link spre comentariu
bogdan_luben Postat Aprilie 9, 2018 Partajează Postat Aprilie 9, 2018 Eu nici la alama nu pot scoate asa span Link spre comentariu
spik Postat Aprilie 9, 2018 Partajează Postat Aprilie 9, 2018 Un bronz nu "scoate" asa span! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 9, 2018 Partajează Postat Aprilie 9, 2018 De care bronz este? Pare bronz de Alu mai repede. Nici eu nu scot asemenea span. Posibil cutit ascutit fara holker. Link spre comentariu
dany_cta Postat Aprilie 9, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2018 (editat) 19 minutes ago, Ion_Bumbu said: De care bronz este? Pare bronz de Alu mai repede. Nici eu nu scot asemenea span. Posibil cutit ascutit fara holker. Nu este aluminiu, e chiar auriu. La culoare aduce cu bronzul dar spanul nu se potriveste deloc. A fost cumparat de la o firma ca fiind bronz. Nu stiu ce tip sau alte detalii, sunt greu de obtinut. Pentru mine pare ca este alama si am pus intrebarea aici ca sa fiu sigur ca nu ma insel, am o lucrare la care imi trebuie bronz si nu vreau sa folosesc alama in loc. Am pus alta poza in care se vede culoarea mai bine in comparatie cu alte tipuri de span. In cutii avem cupru si bronz (putin oxidat) si jos am pus si putin span de aluminiu ca sa se vada diferenta. Alama poate sa faca un astfel de span ? Sau o fi chiar un aliaj mai ciudat de bronz ? Editat Aprilie 9, 2018 de dany_cta Link spre comentariu
ndc74 Postat Aprilie 10, 2018 Partajează Postat Aprilie 10, 2018 (editat) Eu cel mai bine imi dau seama dupa exterior in cazul in care nu e prelucrat. Bronzul la exterior e fie rugos din turnare si cu retasura la capatul pe unde s-a turnat (in cazul in care nu e taiat capatul respectiv), fie ceva mai lucios dar cu urme regulate si relativ adanci pe una din generatoare (aprox 0.5mm adancime) provenite de la tragere in cazul bronzului laminat. In general forma nu e perfect cilindrica pt cel turnat. Culoarea e mai rosiatica putin decat la alama. Am si niste bucatele mai scurte de bronz grafitat care par a fi obtiute printr-un soi de sinterizare. Pare a fi ca un material putin poros. Desi sunt bucatele scurte (aprox 30mm lungime) se vede ca nu sunt taiate dintr-o bucata mare. Au aceeasi rugozitate, constanta atat pe lateral cat si in capete ( rugozitate ceva mai mica decat la cel turnat ) . De asemenea, la acestea forma e perfect cilindrica la exterior, fara urme de tragere. La bronzul grafitat, dupa prelucrare daca dai cu mana pe zona respectiva, ramane o negreala fina pe mana. Cert e ca alama e mai aurie, neteda si lucioasa la exterior, avand doar zgarieturi foarte fine la suprafata. Se vede ca e extrudata. Suprafata e perfect cilindrica la ext. In plus in bronz (mai ales cel turnat) pot exista mici goluri sau fisuri din turnare la interior. La alama eu personal nu am vazut asa ceva. De asemenea bronzul eu l-am vazut doar in bare cilindrice. Mai exista si gen teava cu gol in interior, dar eu n-am avut asa ceva niciodata. Posibil sa aiba si alte profiluri in sectiune, dar cred ca sunt destul de rare. Alama are si alte forme (hex, patrat teava etc). Editat Aprilie 10, 2018 de ndc74 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 10, 2018 Partajează Postat Aprilie 10, 2018 Bronzul de aluminiu este in esenta un bronz care are si Alu in el, pina pe la 8-10%. Este mai tare decit cel normal si mai deschis la culoare. Daca culoarea are "ape" atunci fii sigur ca este bronz. 1 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Aprilie 10, 2018 Partajează Postat Aprilie 10, 2018 (editat) Spanul prezentat in poza este ''bronz tiganesc'', un amestec de mai multe materiale nefroase. Daca faci un lagar din asemenea ''bronz'' o sa vezi ca nu dupa multa vreme, se va intinde si se va deforma. De regula,tiganii ,prin intermediari, comercializeaza astfel de ''bronz''. Sfatul meu: feriti-va sa cumparati de la tigani sau intermediari,astfel de ''bronz''! In urma cu mai bine de 25 de ani am cunoscut un inginer, care a costruit o turnatorie de materiale neferoase la Medias. Am colaborat cu el multi ani. Faceam comanda la el trimitindu-i cotele cu adaus de prelucrare. Livrarea era prompta! Ne cerea sa-i trimitem spanul rezultat din prelucrare. Bronzul pe care-l primeam era insotit de certificat de calitate, fiind trecuta si compozitia,in procente. Editat Aprilie 10, 2018 de GEO 53 BN 2 Link spre comentariu
dany_cta Postat Aprilie 21, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2018 (editat) Si cand avem un semnalizator spart, pentru ca suntem masinisti si este aproape duminica, avem o noua optiune: sa il facem noi ! Materialul este poliamida, superior plasticului original. Elipsa de carton este sablonul taiat la laser pentru probe cand cautam sa nimeresc dimensiunile elipsei. Editat Aprilie 21, 2018 de dany_cta 3 Link spre comentariu
almarghi Postat Aprilie 21, 2018 Partajează Postat Aprilie 21, 2018 Super. Cu ce CAM lucrezi? Link spre comentariu
dany_cta Postat Aprilie 21, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2018 (editat) Fusion360. Inclusiv sablonul la laser tot cu fusion a fost facut. Editat Aprilie 21, 2018 de dany_cta Link spre comentariu
spark Postat Aprilie 22, 2018 Partajează Postat Aprilie 22, 2018 (editat) Spanul respectiv este de la ""bronz fosforos"" Eu nu sunt strungar si nu ma pricep , dar acum 100 de ani cind facem practica la liceu , trecem in atelierele prelucrari prin aschiere si faceam nasturi pentru blugi ( care costau cit jumate de salar) si ii vindem cu 20 de lei. Imi amintesc ca strungul era unul Koyo normal. Pe acest strung s-au facut sute de motorase pentru aero-modelism. Amalgamul ___Antimoniu (aluminiu) similar pentru Bronz Fosforos (bronz) Editat Aprilie 22, 2018 de spark Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum