radu cnc Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 Reiau o idee pierduta in topic... un otel de calitate pentru realizat punctatoare, este otelul folosit la holzsuruburile folosite pentru lemn. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 (editat) Cred ca si ala de la cuiele pentru beton se potriveste. Grig Editat Iunie 25, 2017 de Ion_Bumbu 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 (editat) poate este offtopic, dar vreau sa anunt participantii la acest Topic, ca este foarte vizibil si de prost gust, fara nici un scop de ajutatie, cel mult un cortegiu funerar de ingropaciune al oricarui sentiment de creeatie, absolut toate postarile rautacioase.. in fine, piesa intr-adevar nu este perfecta, dar este produsa in regim DIY deci este ok. pacat ca nu se face diferenta intre online si viata, si mai ales rolul unui forum... Editat Iunie 25, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 25, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2017 (editat) Perfect spus. Mereu cand incerci sa prezinti o piesa facuta nu doar in regim de DIY dar chiar regim de hobby, adica un domeniu in care tu nu profesezi si nici macar nu esti prin apropiere cu profesia principala, incepi sa fi comparat cu productia de fabrici si uzine. Poti sa faci DIY si tu sa fi chiar profesionist in domeniul respectiv dar nu este cazul aici. Din punctul asta de vedere, eu personal ma simt deja superior, adica interlocutorul deja a inteles ca el, la nivel personal, a fost depasit asa ca trebuie sa gaseasca comparatii cu alte persoane profesioniste superioare pe care le cunoaste sau nu el. Mereu o sa fie unul mai bun, dar cand ajungi sa fi comparat cu cei care fac asta "pentru o paine" inseamna ca ai sarit din clasa de hobby la o categorie superioara. Editat Iunie 25, 2017 de dany_cta 1 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 (editat) Perfect spus. Mereu cand incerci sa prezinti o piesa facuta nu doar in regim de DIY dar chiar regim de hobby, adica un domeniu in care tu nu profesezi si nici macar nu esti prin apropiere cu profesia principala, incepi sa fi comparat cu productia de fabrici si uzine. Poti sa faci DIY si tu sa fi chiar profesionist in domeniul respectiv dar nu este cazul aici. Din punctul asta de vedere, eu personal ma simt deja superior, adica interlocutorul deja a inteles ca el, la nivel personal, a fost depasit asa ca trebuie sa gaseasca comparatii cu alte persoane profesioniste superioare pe care le cunoaste sau nu el. Mereu o sa fie unul mai bun, dar cand ajungi sa fi comparat cu cei care fac asta "pentru o paine" inseamna ca ai sarit din clasa de hobby la o categorie superioara. @ dany_cta! Vad ca modestia nu te prea ''deranjeaza''. Sa nu-ti fie de deochi! Sa stii ca sint pe forum oameni, care fac lucruri, care te-ar face sa mori de invidie. Fiind modesti, nu se ''baga-n fata'',spargind bolovani de stern. Nu contest faptul ca esti priceput si ca esti pasionat de ce faci,dar la capitolul modestie, mai ai de lucrat,facindu-te mai placut de catre colegii de forum. Editat Iunie 25, 2017 de GEO 53 BN 1 Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 25, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2017 Exact ce ziceam. In orice domeniu, la orice nivel mereu o sa existe unul mai bun. Dar nu este o competitie. Eu nu am sarit sa ma laud ca sunt mai bun ca altul, cei care se simt depasiti, invidiosi, etc... sar sa ne laude cu altii. Eu imi fac lucrarile si sunt bucuros ca isi fac treaba cu brio, daca nu, e regim de unicat, e posibil ca unele piesa sa aiba mici deficiente si sa am si pierderi, le refac si gata. 1 Link spre comentariu
spik Postat Iunie 26, 2017 Partajează Postat Iunie 26, 2017 Ok, eu sunt primul ce isi pune cenusa in cap... Cand a fost vorba de "brida" trebuia sa spun ca in mediul industrial, in mediul frezorilor si inginerilor din mediul profi, se spune "brida"! La sudarea aluminiului am spus ca nu este usor precum spune dany, dar in regim hobby este ok! Nici un moment nu am fost rautacios, chiar daca am lasat impresia. Spor la treaba! Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 30, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2017 (editat) Nu am disparut, nu somez, nu bag plaja si mare. Se face munca si proiecte interesante in continuare. Un motor care a incercat sa evolueze de la stadiul de supape sus-jos, la stadiul de supape rotative. Din pacate nu l-am lasat noi sa isi termine evolutia .... Da, pistonul a scapat cu o mica denivelare si scaunul chiar este ok, nu sunt nici pretentii mari de la o vehitura de masina de 20 ani. Ghidul si supapa sunt bune de parastas. Editat Iunie 30, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 30, 2017 Partajează Postat Iunie 30, 2017 Altii care stiu cu sudarea in aluminiu s-ar supara...de acum eu te cunosc si stiu ce vrei sa spui... Sudura pe care ai facut-o este buna pentru ceea ce iti trebuie, daar in mediul profi...nu e buna deloc! Numai din aspectul cordonului se observa, iar dupa prelucrare se observa porii. Altfel in mediu hobby e binisor, insa sudarea profesionala in aluminiu este cea mai dificila si nociva. Spor la treaba! ... Dany Universalu' a spus clar c-a sudat prima oară în viaţă aluminiu, şi tu ai pretenţia să-i iasă ca unui meseriaş care e specializat în sudură pe aluminiu din prima? ... Dany, dacă-ţi mai iese şi o lipitură cu fludor pe aluminiu fără prea multe probleme, mă închin! şi nu glumesc... radioamatorii (şi nu numai ei!) se chinuie de ani buni de zile să găsească o soluţie la asta... până acum, singura cât de cât ok mecanic a fost... datul unei găuri în piesa de aluminiu, pus cosă, strâns în şuruburi, cositorit firul de cosă, pupat Piaţa Endependenţi. restul de soluţii, mai mult sau mai puţin chimice, după ce te tâmpeau cerându-ţi să ai la îndemână tot felul de chimicale dubioase, îţi impuneau şi diverse activităţi mai mult sau mai puţin fizice, cum ar fi şmirgheluit aşa şi pe dincolo cu piele de inorog în atmosferă de aburi de ţuică... sau, după posibilităţi, whisky, folosit ansă din mithril poleit cu argint paladiat aliat cu aur coloidal, şi după tot chinul, rezista lipitura de joi până mai apoi!... Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 30, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2017 (editat) Multumesc ca imi ti partea, ai inteles exact, nu e cazul sa fiu comparat cu sudorii care fac asta nonstop toata ziua de o viata si sa nu uitam: au echipamente care costa cat masina (noua!), nu un amarat de aparat de 1600ron cu modificari home-made, care original nici nu visa sa sudeze aluminiu. O sa razi dar strange-ti bine ochelarii sa nu iti cada cand o sa te inchini De fapt chiar am comandat cateva (duzini) de bare de "brazare" (a se citi cositorire pentru ca se bazeaza tot pe staniu) aluminiu. Urmeaza sa vedem ce o iesi, tehnologia exista de multi ani dar mult prea scumpe materialele, vedem daca cele chinezesti or functiona... Bineinteles ca de smirghel, perie de sarma si nitrodiluant nu scapi, de fapt asta a fost smecheria de mi-a iesit sudura in aluminiu ca nu am incercat sa sudez fara sa fac o pregatire care a inclus curatarea, degresarea, preincalzirea si totul ca la carte. PS: Bineinteles ca nu am asteptari mari de la barele chinezesti, dar chiar nu merita sa dau pretul pe barele de firma in cazul in care am MIG-ul si pot sa il sudez direct si cu siguranta rola de sarma de aluminiu si tubul de argon e mai ieftin decat sa cumpar prostia aia de cositor care se vindea cu vreo 60lei / 9grame pe olx ultima data cand am verificat, si o sudura e sudura, nu cositorire/brazare. Editat Iunie 30, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 30, 2017 Partajează Postat Iunie 30, 2017 (editat) Eu cositoresc ( pe , si ) aluminiu in mod curent . Sant cel putin 10 decapanti ( termen generic , unii au si aliaj ) care merg de minune . Ma rog , pentru mine ... le - am testat ! Piece of cake ... Un mic exemplu ... mai jos . Editat Iunie 30, 2017 de gauss 1 Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 30, 2017 Partajează Postat Iunie 30, 2017 şi, rezistă mecanic lipitura aia, gauss?dacă tragi ţărăneşte de ea, rămâne ataşată de aluminiu, sau sare cu totul?zemile alea se găsesc în ţară, şi la preţuri modice, sau e nevoie să le cumpăr de pe ebay, că aici costă o mână şi-un picior, ca de obicei? eu nu pot zice c-am încercat "tot ce se poate", dar "tot ce mi-a fost accesibil şi mi s-a spus că mă poate ajuta să cositoresc câţiva mm pătraţi de aluminiu", da... dar nimic n-a rezistat!adică lipeam eu, dar după ce se răcea lipitura, de cele mai multe ori nici nu trebuia să trag io de fir, că sărea singură din loc!singura soluţie sigură mecanic a fost cosa strânsă cu şurub şi piuliţă, restul, sufletu'! la sudură, indiferent de care, sunt praf, tămâie, tufă, etc... însă ştiu că aluminiul se oxidează foarte rapid în atmosfera normală, motiv pentru care sudura cu aluminiu se face creând o mică "atmosferă locală" şi/sau curăţând suprafaţa sub o peliculă de ulei, şi făcând lipitura sub uleiul ăla, sau ceva de genul. ştiu principiul metodei, dar n-am aplicat-o niciodată la modul serios, că nu prea aveam cu ce...am încercat să fac ceva de genul ăsta fleşcăind bucata aia de aluminiu cu ulei mineral, ţinut pe loc de un cerculeţ de plastelină, şi râcâind pe sub ulei, apoi băgând ansa acolo... n-a ţinut nici asta.sau poate trebuia să folosesc un letcon de instalator apă-canal, de 200-300W... habar n-am!până la urmă am lăsat-o baltă, şi când aveam nevoie de asemenea conexiuni mecanice, era clar ce aveam de făcut: gaură, cosă, şurub, piuliţă, i rest my case!probabil că dacă aş fi lucrat constant în domeniu, aş fi trecut şi io la un nivel mai mare! PS Dany, am zis că MĂ ÎNCHIN, nu că MĂ ÎNCLIN! Link spre comentariu
spik Postat Iunie 30, 2017 Partajează Postat Iunie 30, 2017 La sudarea aluminiului am facut "gat" mai mult la faptul va dany a spus ca este usor...chestie de perceptie si de mediul in care se aplica. Lipirea/brazarea aluminiului este si asta o "meserie"! 1 Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 30, 2017 Partajează Postat Iunie 30, 2017 ... de unde naiba vine "brazarea" asta???adică de ce-i spune aşa? Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 30, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2017 (editat) Cred ca de la faptul ca e un fel de alamire dar fara alama, asa ca era impropriu sa ii zica alamire. Atmosfera de mai sus este argon in cazul sudurii, stau cu butelia "de aragaz" langa mine. In filmul de mai sus cu solutia minune mie personal nu imi inspira multa incredere. Am vazut si la triton niste grunduri speciale pentru lipit aluminiul, dadeai cu grund si apoi prindea superglue pe grund, dar pe langa pretul imens (depasea 100ron sticluta) am vorbit cu unul de acolo si zicea ca au fost niste probleme la niste clienti. Brazarea tine bine daca prinde, depinde de compozitia materialelor. Am vazut in filmulet in care batea cu ciocanul si a indoit piesele lipite fara ca lipitura sa se desfaca. Personal as alege surub si papuc in toate cazurile in electronica. PS: stiu ca am scris gresit acolo inchinare dar am corectat inainte sa termini tu mesajul. Eu am multe greseli ca degetele pe tastatura imi merg mai repede ca creierul (nu ca el ar merge incet !!!! ci degetele sunt prea rapide) asa ca de multe ori termin de tastat si trimit si abia apoi citesc si eu sa vad ce am scris si ma minunez si mai corectez pe unde e nevoie. Editat Iunie 30, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum