XAN77 Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Am de gînd să-mi iau niște boxe, nu vreau să dezbat ce firmă/model ci dacă e mai bine cu subwoofer sau fără. Dacă aș alege ceva boxe de raft posibil să fie musai nevoie de sub, dar dacă nu iau sub aș putea lua boxe de podea. Am văzut totuși comenturi la diverse boxe de podea la magazine online cum că la volum mic, mediu, se impune totuși un sub. Deci e posibil util boxe de podea+sub. Nu știu pe ce combinație să merg. Nu am idee nici cum e cu reglajul volumului din sub. Foarte probabil voi lua boxe pasive, doar sub-ul probabil va fi activ. Link spre comentariu
djvas Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Eu sunt de parere ca nu este necesar subwoofer-ul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 (editat) Stand floor , cu minim 11-12" sau mai mare , cu tunelul in fata si e arhisuficient . Mai multe nu comentez din motivele indicate de tine . Nu sunt adeptul 2.1 , 5.1 , 7.1 , 111.21 . Muzica este pe 2 canale . Trebuie doar corelate : puterea , randamentul si calitatea boxelor ( evident si PA ) cu volumul ( camera ) si forma volumului in care vor fi folosite . Nu ai idee ce pot face 2 Unitra de 140W (sau cele de 75) cu un Delia (20W RMS ) la o camera de 5/6m . Total OFFTOPIC : personal prefer celuloza si matasea . Editat Decembrie 25, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Daca poti , realizeaza-ti un sistem 2.2 , suna ceva mai muzical . Asta daca esti adeptul redarii frecventelor joase " in forta " , daca nu , alege doar 2.0 ! Atentie , 2.2 nu prea e compatibil cu vinilul , din cauza vibratiilor . Dar , folosit cu moderatie , poti obtine un sunet complet , foarte muzical , eufonic . 2.0 suna bine , dar incintele trebuie sa aiba difuzoare de joase mai mari de 20 cm diametru . Daca nu au , asta e viata , treci la nivelul urmator > 2.2 prin adaugarea a doua sub-uri . Link spre comentariu
R2R Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 2.2 este foarte scump si foarte delicat de reglat. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 ., de ce 2.2 si de ce greu de reglat?Stiu ca nu e ideea ta, dar Victor nu-mi va raspunde daca-l intreb pe el. Multumesc. Link spre comentariu
R2R Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 http://www.linkwitzlab.com/LX521/LX521_4.htm probabil ca observi care e unghiul intre subwoofere si restul la linkwitz. Cand ai un subwoofer pus in coltul camerei la cativa metri de difuzoare, tu il auzi inaintea restului difuzoarelor din ansamblu. in principiu distorsiuni de intermodulatie.... Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 25, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2016 (editat) Recunosc că la 2 sub-uri chiar nu mă gîndeam. E costisitor dar nu e musai să le iau pe toate odată. Ce boxe voi lua eu vor avea probabil (din păcate) difuri de 16.5mm, Sub-ul fiind separat va necesita reglaj de volum ca și boxele? Își ia cumva volumul din sateliți? Ar fi culmea să reglez două volume, de 2 sub-uri nu mai zic. Probabil întrebările mele sunt idioate dar asta pentru că nu am folosit și nici văzut cum lucrează un sub. Deși am început electronica ca majoritatea dintre noi, cu domeniul audio, nu am mai avut boxe și nu am mai ascultat muzică de prea mulți ani. Editat Decembrie 25, 2016 de XAN77 Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Depinde de sub-uri .Caută ceva care să-ți convină și discutam după ce prezinți link-ul cu modelul respectiv . Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 25, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2016 De exemplu acest magnat, pe care recunosc mă gîndesc să-l combin tot cu magnaturile 202, 802 sau cele de podea 1002. Dar și microlaburile solo 7 sau 9, mă rog, la boxe nu sunt hotărît. http://www.emag.ro/subwoofer-activ-magnat-monitor-supreme-sub-202a-culoare-mocca-ms-sub-202a-mocca/pd/DMKZ8BBBM/ Link spre comentariu
turcu_dan Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 (editat) @XAN77 eu detin Magnaturile 202, suna destul de bine, sunt multumit de ele, insa asa este, la volum mic lipseste basul, si daca esti fan bas nu o sa-ti placa fara un subwoofer. De la Magnat mai am si un sub Magnat Monitor Sub 300A, cu driver de 30cm fata de cel amintit de tine mai sus care are un driver de 25cm. Un asemenea subwoofer nu are cum sa te multumeasca, la mine e instalat intr-o incapere de 6x5m si este mai mult decat suficient, conteaza mult si amplasarea in spatiul camerei. Mai detin si un Pioneer sw21, si nu-l recomand, zici ca e de jucarie in comparatie cu Magnat-ul. Insa 2 sub-uri Magnat combinate cu Magnat Monitor Supreme 202 eu zic ca e prea mult, doar asa presupunand ca sub-urile vor functiona la volume mici..... O parere despre ele dupa achizitie : ( http://www.elforum.info/topic/111460-boxe-de-podea-magnat-monitor-supreme-1002/?hl=%2BMagnat+%2BMonitor+%2BSupreme+%2B202 ) Editat Decembrie 25, 2016 de turcu_dan Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Parerea mea e ca boxele de podea (standfloor) reprezinta solutia optima in orice situatie, cu exceptia celei in care chiar nu exista spatiu pentru amplasarea acestora-Magnat Monitor 800 au bas de te doare stomacul, le detin de 9 ani, folosite inital cu un "lămpaş" SE cu EL84(a zburat la gunoi amplificatorul pe tuburi, dupa ce am descoperit diferenta intre un amp pe lampi cu trafuri de iesire slabe, si un un am bazat pe un circuit integrat de top...). Volumul incintei acustice e mult mai important decat diametrul membranei difuzoarelor, am vazut sisteme audio cu difuzoare minuscule, dar cu un bass incredibil... Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 In principiu, am avut mereu subwoofer-ul intre boxe sau macar langa una. Niciodata departe, intr-un colt de camera.Legat de distorsiunile de intermodulatie, ma depaseste subiectul.Multumesc pentru lamuriri. Link spre comentariu
R2R Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 (editat) nu cred ca te depaseste subiectul...doar ca este vorba de intermodulatie pur mecanica (cuplare prin aer)daca mediile sau joasele medii au diametru si sensibilitate mare(amortizare slaba) capteaza vibratiile induse de subwoofer...deci e bine ca subwooferele sa nu fie in acelasi plan si in acelasi timp aproape de restul difuzoarelor. uite un exemplu de top in proiectarea unor monitoare de studiou nearfield de tipul 2.2 http://barefootsound.com/micromain27/ ca o paranteza inchipuieti ca stau la un metru-doi de inginer si consuma 800w la puterea maxima de lucru, cu amplificatoare in clasa d... recomandarea ca subwooferul sa fie intr-un colt de camera este o recomandare facuta de obicei de ingineri de sunet...cuplarea se face cu peretii si prin urmare intr-un colt al camerei ai trei pereti care vor cupla sunetele foarte joase facand distributia intensitatii lor uniforma in toata camera.Sunt persoane care sustin ca uneori pot localiza sursa frecventelor joase daca subwooferul este plasat aiurea...nu stiu cat de adevarat poate fi, dar teoria undelor presupune si interferente si difractii si dracu sa le mai ia cate altele... eu personal nu agreez subwooferele.nu-mi plac joasele viscerale ca-mi desfunda urechile si-mi tusesc ficatii prin plamani... Editat Decembrie 25, 2016 de R2R Link spre comentariu
vidax Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Asta este sistemul meu 2.2 de care eu sunt foarte multumit . Subwooferele Jamo Sub 660 au pe langa reglajele de volum, care sunt amplasate pe fata, Cut off , Phase, Boundary gain compensation amplasate in spate. Cu toate aceste reglaje le poti "potrivi" cu orice incinte ai avea. Eu am incinte VTP construite cu difuzoare Ciare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum