Real Minitehnicus Postat Octombrie 8, 2017 Partajează Postat Octombrie 8, 2017 Fizic unde e amplasat punctul de masă comun? Pe desenul acela e undeva, nedefinit. Postează niște fotografii de ansamblu în care să se vadă clar legăturile de masă. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 8, 2017 Partajează Postat Octombrie 8, 2017 (editat) Am uitat ca tu faci testele live, acum, si nu povestesti din trecut... Atunci ar putea fi intr-adevar ceva probleme la placa mixerului, poate un castig prea mare pe calea de microfon, habar n-am. Problema e ca daca intr-adevar e din placa mixerului atunci nu prea ai ce-i face... Editat Octombrie 8, 2017 de marian Link spre comentariu
DENSUSAN Postat Octombrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2017 https://imgur.com/a/rrCdv https://imgur.com/a/xI9Kt Si poze cu amplasarea in cutie. Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Octombrie 8, 2017 Partajează Postat Octombrie 8, 2017 (editat) E o vorbă care spune "teoria, ca teoria, dar practica ne omoară" dar când nu știi nici teorie...e jale! Hai să-ți enunț doua principii: 1. Traseul de masă nu este echipotențial (nu are tensiunea nulă între oricare două puncte ale sale) 2. Principiul căilor separate, care enunță că pentru evitarea cuplajelor parazite prin "masa" unui sistem este necesar să se utilizeze căi separate pentru închiderea curenților din diferite etaje ale acestuia. LE Așa ca o mică curiozitate personală, în baza căror criterii (altele decât cele ce țin de un anume gen de simetrie geometrică) ai stabilit locul punctului comun de masă? Editat Octombrie 8, 2017 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 8, 2017 Partajează Postat Octombrie 8, 2017 E o vorbă care spune "teoria, ca teoria, dar practica ne omoară" dar când nu știi nici teorie...e jale! Te simti mai bine acum ca ai spus asta? Nu de alta, dar sunt curios care este efectul, cxa nu-i prima oara cand ai remarci mai..."intepate" Link spre comentariu
DENSUSAN Postat Octombrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2017 E o vorbă care spune "teoria, ca teoria, dar practica ne omoară" dar când nu știi nici teorie...e jale! Hai să-ți enunț doua principii: 1. Traseul de masă nu este echipotențial (nu are tensiunea nulă între oricare două puncte ale sale) 2. Principiul căilor separate, care enunță că pentru evitarea cuplajelor parazite prin "masa" unui sistem este necesar să se utilizeze căi separate pentru închiderea curenților din diferite etaje ale acestuia. LE Așa ca o mică curiozitate personală, în baza căror criterii (altele decât cele ce țin de un anume gen de simetrie geometrică) ai stabilit locul punctului comun de masă? Sincer....cunostinte teoretice putine....practice tot asa.....dar ce e facut acolo e facut de mana mea....nu stiu prea multe si poate vreau sa invat,mai bine abtineri decat crtici,pe Mecanica si tablarie am vazut electronisti care intreaba cum se schimba un amortizor de fata la masina si nu am facut bascalie de el....desi asta stapanesc foarte bine.... Si inca ceva@ Real Mintehnicus,sunt curios sa aflu si eu care este regula de amplasare a punctului comun de masa si dupa ce criterii. Multumesc de raspuns. Link spre comentariu
George Postat Octombrie 8, 2017 Partajează Postat Octombrie 8, 2017 O poza despre intrebarea ta referitoare la punctul comun de masa. Condensatorii din poza sunt cei din sursa de alimentare a etajelor finale de amplificare. Link spre comentariu
DENSUSAN Postat Octombrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2017 O poza despre intrebarea ta referitoare la punctul comun de masa. Condensatorii din poza sunt cei din sursa de alimentare a etajelor finale de amplificare. Nu.Cei de pe sursa de putere sunt pe placa. acel RC este pe impamantare. Pe placa sursei este punctul comun de masa si pe carcasa impamantarea.https://imgur.com/a/5wRVx Link spre comentariu
George Postat Octombrie 8, 2017 Partajează Postat Octombrie 8, 2017 Pe placa sursei trebuie sa conectezi prin cabluri cu papuci in capat, masele iesirilor catre boxe. Iar mufele pentru boxe trebuie sa aiba masa izolata fata de carcasa. Link spre comentariu
DENSUSAN Postat Octombrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2017 Multumesc de raspuns @George am sa fac si asta,pana acum am tot facut teste,i-am facut RC inseriat pe masa la alimentari cum a spus Marian si da,cu mufa izolata de intrare sa redus considerabil zgomotul.Pana aici va multumesc tuturor pentru rabdare si sfaturi si sa nu uitam nimeni nu sa nascut invatat.... o sa-mi fie mai greu de izolat de carcasa masele de la in semnal si dif da nu imposibil. Link spre comentariu
DENSUSAN Postat Decembrie 17, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2017 Salutare tuturor.Revin cu informatii noi.Am refacut totul dupa schema dar de data asta modular precum a sugerat si @thunderer mai la inceput si surpriza brumul a disparut,deci cred ca este problema pe placa,ceva rutat aiurea nu stiu ca nu am desenat eu primul PCB.Schemele sunt perfect functionale inclusiv cea de intrare mic nebalansat ca acum aceea am realizat-o. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 17, 2017 Partajează Postat Decembrie 17, 2017 Montajele modulare permit punerea in functiune pe etape. Macar stii de unde vine problema cand adaugi ceva. Spor la treaba! Link spre comentariu
DENSUSAN Postat Decembrie 18, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2017 Acum mai urmeaza realizarea a inca trei placute preu linie si una preu mic.si la treaba.... Link spre comentariu
Vizitator Mitus2006 Postat Decembrie 19, 2017 Partajează Postat Decembrie 19, 2017 Salut si scuze daca postez unde nu trebuie.urmeaza sa achizitionez un t amp e800 si un mixer behringer x802usb. Daca ma puteti ajuta sa imi spuneti cum fac conectarea de la mixer la amplificator.la main out am vazut ca are L si R iar in amplificator am chanel A si chanel b. Este prima oara cand fac asa ceva....adica sunt ca un nou nascut Link spre comentariu
DENSUSAN Postat Decembrie 19, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2017 Salut si scuze daca postez unde nu trebuie.urmeaza sa achizitionez un t amp e800 si un mixer behringer x802usb. Daca ma puteti ajuta sa imi spuneti cum fac conectarea de la mixer la amplificator.la main out am vazut ca are L si R iar in amplificator am chanel A si chanel b. Este prima oara cand fac asa ceva....adica sunt ca un nou nascut Salut.Ai nevoie de doua cabluri Jak-Jak de 6,3 mm mono sau Jak 6,3mm mono la XLR, main out este iesirea din mixer.deci L cu A si R cu B de exemplu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum