sesebe Postat Martie 4, 2017 Partajează Postat Martie 4, 2017 (editat) Daca esti multumit de solutia sugerata de mine poti sa-mi dai un vot de apreciere ........... ca tot au aparut din nou pe forum. Editat Martie 4, 2017 de sesebe 1 Link spre comentariu
DENSUSAN Postat Iunie 6, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2017 In sfarsit toate testele finalizate totul se comporta bine, dar se pare ca undeva exista o bucla de masa,sper sa rezolv dupa ce vor fii in cutie,nu este zgomot mare dar putin deranjant.Cand va fii totul gata o sa pun si ceva poze... Link spre comentariu
DENSUSAN Postat Iulie 23, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2017 Totul in cutie,dar brumul tot persista si doar pe un singur canal asta cu volumul tare si fara smnal,nu reusesc sa descoper unde e greseala.... Link spre comentariu
George Postat Iulie 23, 2017 Partajează Postat Iulie 23, 2017 Spuneai intr-un mesaj mai sus ca o sa pui si ceva poze. Asa sunt mai multe sanse sa primesti un raspuns la problema ta cu brumul. Link spre comentariu
DENSUSAN Postat Octombrie 7, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2017 https://imgur.com/a/y0dEI Salutare tuturor membrilor! Asa arata modul de cablare si persista brumul cu intrare prin mixer.Nu stiu unde poate fi greseala.Toate cablurile de semnal sunt ecranate. Link spre comentariu
mac01 Postat Octombrie 7, 2017 Partajează Postat Octombrie 7, 2017 (editat) Sa nu fie pozitionat modulul prea aproape de traf...si o ecranare a modului in tabla cred ca ar fi foarte buna. Editat Octombrie 7, 2017 de mac01 Link spre comentariu
DENSUSAN Postat Octombrie 7, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2017 Sa nu fie pozitionat modulul prea aproape de traf...si o ecranare a modului in tabla cred ca ar fi foarte buna. Am luat in calcul si pozitionarea,nu este aproape de traf dar si cu el afara din cutie persista zgomotul,la volum mic nu face, din ce maresc volumul din corector devine si zgomotul mai puternic.Este deranant in pauza dintre melodii altfel e foarte putin sesizabil. PS.Nu sunt convins ca nu are bucla de masa pe cabla mixerul. Link spre comentariu
George Postat Octombrie 7, 2017 Partajează Postat Octombrie 7, 2017 Nu se intelege prea bine din desen. Masa mufei de intrare semnal este conectata si la carcasa? La fel si masa mufelor pentru boxe? Link spre comentariu
DENSUSAN Postat Octombrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2017 Nu se intelege prea bine din desen. Masa mufei de intrare semnal este conectata si la carcasa? La fel si masa mufelor pentru boxe? Salut! Da asa sunt conectate.Mufa mama JAK are masa metalica si nu este izolata de carcasa.Cu mentiunea ca si in momentul cand nu am nici un cablu pe intrare in mixer exista zgomotul.In momentul cand intrerup semnalul intre mixer si corector problema nu mai exista.Ambele module sunt alimentate din aceeasi sursa. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 8, 2017 Partajează Postat Octombrie 8, 2017 (editat) Salut Adi. Scuze ca abea acum mi-am facut timp sa ma uit pe desenul tau cu legaturile, m-am tot dat cu treburi in ultima vreme ( nu numai electronica ) si... George a subliniat ceva important, eu la amplificatoarele mele folosesc mufe izolate de carcasa atat la intrari cat si la iesiri ( la mase ma refer ), singura legatura a carcasei este cu pamantarea de la sursa. La modul cum le-ai conectat tu acolo garantat ai o bucla de masa inchisa de acele mufe prin carcasa. Dar mai este o problema, masa iesirilor la boxe nu-i tocmai curata, si prin carcasa, tu introduci zgomotul de acolo pe masa de intrare, nu este exclusa prezenta unui soi de reactii pozitive acolo din cauza asta. Deconecteaza cablurile de la mufa de intrare ( inclusiv masa ) si pune capetele lor impreuna ( adica pui intrarile la masa lor prin acele cabluri ), vezi daca asa zgomotul persista cand ajustezi volumul. Atasat e o varianta mai lizibila a desenului ( pdf-ul pus de tine pe mail ). Scan.pdf Editat Octombrie 8, 2017 de marian Link spre comentariu
DENSUSAN Postat Octombrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2017 Salut Adi. Scuze ca abea acum mi-am facut timp sa ma uit pe desenul tau cu legaturile, m-am tot dat cu treburi in ultima vreme ( nu numai electronica ) si... George a subliniat ceva important, eu la amplificatoarele mele folosesc mufe izolate de carcasa atat la intrari cat si la iesiri ( la mase ma refer ), singura legatura a carcasei este cu pamantarea de la sursa. La modul cum le-ai conectat tu acolo garantat ai o bucla de masa inchisa de acele mufe prin carcasa. Dar mai este o problema, masa iesirilor la boxe nu-i tocmai curata, si prin carcasa, tu introduci zgomotul de acolo pe masa de intrare, nu este exclusa prezenta unui soi de reactii pozitive acolo din cauza asta. Deconecteaza cablurile de la mufa de intrare ( inclusiv masa ) si pune capetele lor impreuna ( adica pui intrarile la masa lor prin acele cabluri ), vezi daca asa zgomotul persista cand ajustezi volumul. Atasat e o varianta mai lizibila a desenului ( pdf-ul pus de tine pe mail ). Salut Marian! Acum am incercat varianta propusa de tine.Am deconectat toate intrarile in mixer si am venit cu o alta mufa complet izolata de carcasa si cabluri doar la o singura intrare,am unit cele trei intre ele si tot persista problema.Mi-e teama sa nu fie greseala de proiectare cablaj la mixer si sa vina de acolo zgomotul,din ce vad eu pe cabla sunt vreo 3 trasee de masa. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 8, 2017 Partajează Postat Octombrie 8, 2017 (editat) Posibil, desi nu sunt prea convins de asta, la #18 spuneai ca placa mixerului merge ok, fara zgomot, si uitandu-ma asa superficial pe desenul placii, traseele de masa par rutate ok, in sensul ca nu gasesc bucle. Spuneai ca daca deconectezi mixxerul si lasi doar corectorul, zgomotul ala dispare, fa o chestie daca poti ( scuze daca ai facut-o deja si mi-a scapat mie ), scoate temporar din uz corectorul, adica deslipeste intrarile modulelor de amplificare de la iesirile corectorului, si lipeste-le la iesirile mixerului, dupa ce in prealabil ai deconectat mixerul de la corector, vezi daca asa zgomotul persista, daca da, atunci deconecteaza masa alimentarii mixerului si inseriaza pe ea un montaj din ala paralel RC ( pune insa 10R si 100n, eventual un R chiar mai mare ). Vezi asa ce se intampla, pentru ca ar mai fi o bucla de masa prin alimentare si respectiv intrari module audio, dar cu RC-ul ala inseriat pe masa alimentarii mixerului, problema dispare pentru ca intrerupi bucla. PS: Oarecum offtopic, cer scuze daca e asa, dar la modulele mele SMPS am separat complet masa iesirilor +/-15Vcc de catre masa principala, tocmai din acest motiv si la sugestia lui Smilex. Sunt 2 infasurari izolate galvanic de restul, si fara masa comuna, previn tocmai stresul asta. LE: Referitor la supozitia mea cu bucla de reactie pozitiva de la postarea anterioara, logica pe care m-am bazat a fost ca se injecteaza ceva zgomot de la iesire, in masa mixerului, ar putea fi amplificat de mixer si redat amplificatorului si la iesire, si... si se prea poate sa bat campii Editat Octombrie 8, 2017 de marian Link spre comentariu
DENSUSAN Postat Octombrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2017 Posibil, desi nu sunt prea convins de asta, la #18 spuneai ca placa mixerului merge ok, fara zgomot, si uitandu-ma asa superficial pe desenul placii, traseele de masa par rutate ok, in sensul ca nu gasesc bucle. Spuneai ca daca deconectezi mixxerul si lasi doar corectorul, zgomotul ala dispare, fa o chestie daca poti ( scuze daca ai facut-o deja si mi-a scapat mie ), scoate temporar din uz corectorul, adica deslipeste intrarile modulelor de amplificare de la iesirile corectorului, si lipeste-le la iesirile mixerului, dupa ce in prealabil ai deconectat mixerul de la corector, vezi daca asa zgomotul persista, daca da, atunci deconecteaza masa alimentarii mixerului si inseriaza pe ea un montaj din ala paralel RC ( pune insa 10R si 100n, eventual un R chiar mai mare ). Vezi asa ce se intampla, pentru ca ar mai fi o bucla de masa prin alimentare si respectiv intrari module audio, dar cu RC-ul ala inseriat pe masa alimentarii mixerului, problema dispare pentru ca intrerupi bucla. PS: Oarecum offtopic, cer scuze daca e asa, dar la modulele mele SMPS am separat complet masa iesirilor +/-15Vcc de catre masa principala, tocmai din acest motiv si la sugestia lui Smilex. Sunt 2 infasurari izolate galvanic de restul, si fara masa comuna, previn tocmai stresul asta. LE: Referitor la supozitia mea cu bucla de reactie pozitiva de la postarea anterioara, logica pe care m-am bazat a fost ca se injecteaza ceva zgomot de la iesire, in masa mixerului, ar putea fi amplificat de mixer si redat amplificatorului si la iesire, si... si se prea poate sa bat campii Am incercat varianta cu inserierea RC innainte de mixer si sa mai atenuat putin zgomotul,se aude de la 35-40% cu volumul dat. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 8, 2017 Partajează Postat Octombrie 8, 2017 (editat) Deci intr-adevar exista acea bucla prin alimentare si intrari. Lasa acolo pe masa de alimentare a mixerului acel RC la valorile puse de mine mai sus, e clar ca e nevoie de el. Poti ruta masa de alimentare a corectorului printr-un alt RC similar de la masa sursei +/-15V, adica un mini-star ground local, pleci cu cate un RC la mixer si la corector, scapi de grija buclelor de masa. Dar ai incercat treaba asta simultan cu deconectarea electrica a mufelor de pe carcasa? Iar chestia cu shuntarea corectorului ar ajuta lamurind daca mixer-ul in sine este de vina sau doar legaturile... Editat Octombrie 8, 2017 de marian Link spre comentariu
DENSUSAN Postat Octombrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2017 Am incercat si varianta din mixer direct in modulul de amplificare si tot asa face.Cand nu facea zgomot erau toate imprastiate pe masa.Doar cu corectorul are ceva brum dar foarte putin sesizabil.Cu volumul dat la maxim se aude un fasait foarte fin care cred ca e OK. Am incercat si varianta din mixer direct in modulul de amplificare si tot asa face.Cand nu facea zgomot erau toate imprastiate pe masa.Doar cu corectorul are ceva brum dar foarte putin sesizabil.Cu volumul dat la maxim se aude un fasait foarte fin care cred ca e OK. PS.Da mufa de intrare semnal alta complect in aer. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum