Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Utilizare rezonatoare ceramice


spinach

Postări Recomandate

salutam,

 

Am studiat 3 rezonatoare ceramice ,de 6Mhz , care la prima vedere sint la fel , adica : CDA6.0MC , SFE6.0MB , L6.0B , adica care teoretic ar include condensatorii necesari pt decuplare .

conform cu ce am gasit , nu pare ca ar fi la fel , adica la unele este nominalizat valoare condensator , la altele este nominalizata impedanta , ba chiar CDA6.0MC , l-am gasit pe titulatura de "descriminator" si are notificat la pini intrare si esire .

 

Interbare : se pot folosi ? daca nu , ce tip de rezonatoare se potrivesc ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Mircea

    2

  • Liviu M

    1

  • spinach

    1

  • VAX

    1

Top autori în acest subiect

Unele sunt folosite ca filtre de intrare, iar discriminatoarele se folosesc la demodulare FM, la multiplicatorul cu celula Gilbert. La discriminator este important ca defazajul introdus, in jurul frecventei centrale, sa varieze cat mai liniar cu frecventa.

Spuneti ce vreti sa faceti cu ceramicele respective. Eventual le puneti in montaj de test (caracteristia de transfer, impedantele).

Link spre comentariu

Interesant discriminatorul. Am folosit relativ recent si eu unul la un PIC. Mic 3x1mm, fara condensatoare. Nu-mi mai aduc aminte daca am considerat intrarea si iesirea. Oricum, dupa ce-l scoti din ambalaj nu prea mai sunt posibilitati sa identifici care e care.

Link spre comentariu

Ma indoiesc ca un filtru ceramic de frecventa intermediara sunet ( folosit in mod normal in televizoare la demodulare ) , ca cele pomenite , poate functiona in bune conditii ca si rezonator pentru oscilatorul din microcontroler . Nu e chiar acelasi lucru . Chiar daca in principiu se poate face un oscilator cu ele , cele vandute ca rezonatoare au alt cod si probabil cu totul alti parametrii .

Ori e o confuzie , ori le-ati folosit si merg perfect ? Despre ce discutam .

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări