spinach Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 salutam, Am studiat 3 rezonatoare ceramice ,de 6Mhz , care la prima vedere sint la fel , adica : CDA6.0MC , SFE6.0MB , L6.0B , adica care teoretic ar include condensatorii necesari pt decuplare . conform cu ce am gasit , nu pare ca ar fi la fel , adica la unele este nominalizat valoare condensator , la altele este nominalizata impedanta , ba chiar CDA6.0MC , l-am gasit pe titulatura de "descriminator" si are notificat la pini intrare si esire . Interbare : se pot folosi ? daca nu , ce tip de rezonatoare se potrivesc ? Link spre comentariu
VAX Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Unele sunt folosite ca filtre de intrare, iar discriminatoarele se folosesc la demodulare FM, la multiplicatorul cu celula Gilbert. La discriminator este important ca defazajul introdus, in jurul frecventei centrale, sa varieze cat mai liniar cu frecventa. Spuneti ce vreti sa faceti cu ceramicele respective. Eventual le puneti in montaj de test (caracteristia de transfer, impedantele). Link spre comentariu
Liviu M Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Si Atmelu', unde-i Atmelu'? Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Interesant discriminatorul. Am folosit relativ recent si eu unul la un PIC. Mic 3x1mm, fara condensatoare. Nu-mi mai aduc aminte daca am considerat intrarea si iesirea. Oricum, dupa ce-l scoti din ambalaj nu prea mai sunt posibilitati sa identifici care e care. Link spre comentariu
lukeme Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 CDA sunt rezonatoare ceramice pt. demodulatoare FM. SFE sunt filtre ceramice pe FI. Pinul central se pune la masa iar cei exteriori sunt de obicei interschimbabili intrare/iesire. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 (editat) Ma indoiesc ca un filtru ceramic de frecventa intermediara sunet ( folosit in mod normal in televizoare la demodulare ) , ca cele pomenite , poate functiona in bune conditii ca si rezonator pentru oscilatorul din microcontroler . Nu e chiar acelasi lucru . Chiar daca in principiu se poate face un oscilator cu ele , cele vandute ca rezonatoare au alt cod si probabil cu totul alti parametrii . Ori e o confuzie , ori le-ati folosit si merg perfect ? Despre ce discutam . Editat Decembrie 27, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
puriu Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Cuarturile de doi lei sunt mult mai bune. Un exemplu: http://www.tme.eu/en/katalog/#id_category=112354&s_field=artykul&s_order=ASC&visible_params=2%2C143%2C144%2C10%2C118%2C32%2C146%2C42%2C36%2C147%2C35&used_params=143%3A369%3B144%3A25168%3B&page=1¤cy=RON Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Eu vorbeam despre astea: 581-PRQC8.00CR1010V - http://ca.mouser.com/ProductDetail/AVX-Kyocera/PRQC800CR1010V00L/?qs=KpdAywxU013jc%2FOOlP6tYQ%3D%3D . @puriu, evident ca-s bune alea. Dar necesita 2 condensatoare si ocupa mult spatiu (in anumite aplicatii). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum